Grannbråk om raketer och rattfylla

Husägare åtalas för dödshot efter att han misstänks ha skrikit på granne som tidigare ska ha skjutit raketer mot hans hus.

Två husägare i Piteå har en pågående konflikt, där en av dem nu åtalas för hot. Den åtalade grannen är en man i 40-årsåldern som ska ha hotat döda den andra grannen, en man i 25-årsåldern, om han skjuter raketer mot hans hus igen. Händelsen fångades på film.

Enligt en artikel i Piteå tidning var den 40-åriga mannen arg för att 25-åringen två år tidigare ska ha skjutit raketer mot hans hus. Och nu när det var nyår var han orolig att så skulle ske igen. Men han hävdar själv att han aldrig har hotat grannen och att det inte är han på filmen.

Tidigare har 40-åringen anmält 25-åringen för rattfylla på en fyrhjuling, något som grannen menar är orsaken till att han nu blir anmäld för hot. Poliserna konstaterade vid tillfället att mannen var berusad, men det gick inte att bevisa att han faktiskt kört fyrhjulingen.

Konflikten mellan grannarna har pågått i flera år. Blir det en dom är det dock första gången den får sitt slut i rätten.