Byggahus.se

Vilken grill har ni?

 1. F
  Medlem Nivå 4
  Jag har haft en Napoleon Rogue 425SB i ett år nu. Inte en gnutta rost. Stått ute hela året på västkusten under tak med skydd på. Väldigt nöjd totalt sett. Värmen är bra men riktigt hög bibehållen temperatur är svårt att hålla om man grillar mycket mat. Väldigt tveksam till om Webers skulle vara bättre där dock.

  Jag har även köpt koltråget samt stekbordet som då tar upp halva grillytan. Ska jag grilla mycket och länge så kör jag kol i koltråget som då tänds med gasolen. Då blir det riktigt varmt. Men oftast kör jag bara lite träflis i en röklåda för att få lite mer rök. Underbart att ha både kolgrill och gasolgrill i ett.

  Hade jag köpt idag så hade jag köpt 425SiB som har sizzle zone, dvs infraröd sidobrännare som blir 900 grader varm. Perfekt för att få till den perfekta grillytan. Den är även helt i rostfritt. Men såklart även dyrare.

  Allt som allt så rekommenderar jag varmt en Napoleon 425.
   
 2. FredrikR
  Tidsoptimist · Nivå 22
  Vår GenesisII från Weber har nu passerat 9års strecket enligt sociala medier.
  Rost? Nä.. det hör till andra märken eller senare versioner av samma märke.
  Inga delar bytta, märker en bränner har lite slitet "rör" (längst in, längst till vänster).
  Stått utomhus under överdrag i i 9år!


  I övrigt inget att gnöla över.
  Sägs nyare Weber är av sämre kvalitet vilket är trist om det stämmer.
   
 3. M
  Medlem Nivå 3
  Har också en Napoleon Rogue 425 SB. Gått från en äldre weber genesis. Kanske inte lika varm men köttet blir mycket bra. Köpte den för sitt bra rykte mot just rost.
   
 4. M
  Medlem Nivå 4
  Sök på webben om rost Napoleon. Det skiljer på Napoleon beroende på var modellen är tillverkad.
   
 5. Jonas ”Snabbe” Andersson
  Medlem · Nivå 10
 6. F
  Porn Star · Nivå 14
  För dom pengarna hade jag absolut tittat på Bluegaz. Inte premium Napoleon men matchar Weber efter deras ”ras” de senaste åren. Bluegaz är mycket grill för pengarna säger jag, och absolut bättre än båda alternativen du listat. Men jag skulle nog försöka skjuta till en liten slant upp till Z1 eller invänta nån rea. Då får man 4 brännare och det tycker jag absolut är ett grill+ samt att man slipper den där meningslösa kokplattan på sidan med. Koka potatis går snabbare på spisen faktiskt.

  https://bluegaz.se/gasolgrillar/
   
  Redigerat 6 jun 20:43
  • Laddar…
 7. P
  Medlem Nivå 3
  Köpte en sån där förra året och min reflektion är att det är helt hopplöst segt att få nån rejäl värme i den. Blåser det minsta lilla så måste den stå med ryggen mot en vägg, annars tänder den inte. När man väl fått den tänd så måste man vänta rejält länge innan man får nån värme som faktiskt kan få det att fräsa till i en köttbit. Sen är värmen sjukt ojämn dessutom.
   
 8. E
  Medlem Nivå 2
  Bluegaz har rabattkod via Benify för den som är intresserad. Brukar vara en grill åt gången som är nedsatt 20%. Jag har tyvärr tappat Benify via jobbet nu men det är säkert någon som kan kolla vilken som är aktuell för tillfället.
   
 9. barbqmike
  Medlem Nivå 1
  Jag hade en enkel gasol och en Weber 58cm. Då jag rökgrillar en hel del sökte jag en Kamado-grill eftersom den klarar av både ”low and slow” och ”hot and fast”. En kamado håller värmen bäst och den är dessutom snygg.
  Jag är en tekniknörd och efter att ha läst på en hel del och kollat recensioner på youtube köpte jag en Pit Boss Kamado 24” här https://www.burgerstore.se/product/...1Ekb4ErXAKjrxwFWICWDs0T9QoDHXRJ4aAicOEALw_wcB
  Den har den största grillytan, beprövad kvalitet och ett mycket bra pris, följde med första klassig kol och allt annat man behöver. Jag har grillat 10 av 12 kvällar sedan jag fick hem den och är supernöjd!!!
   
  • Laddar…
 10. P
  Medlem Nivå 7
  Har en Primo 400XL, absolut det bästa köpet jag gjort alla kategorier. Ovala formen gör att du kan grilla indirekt på ett helt annat sätt. Bränslesnål och hur stabil som helst, kört PP I 18 timmar på bara ett par kilo kol (Marabu).
  Så vill man ha nåt väldigt bra och väldigt allsidigt så är det Kamado som gäller. Dock så är väl rökfunktionen något begränsad om man är mycket inne på det, kan vara lite svårt at fylla på chunks etc med deflektorplattor I.
   
 11. Patrik440
  Medlem Nivå 8
  Har en billig grill i rostfritt, kör med briketter.
  ( När de var slut för ett tag sedan blev det brädbitar från en soffa som skulle till tippen och det blev snart fin glöd av den, värre om gasen tar slut kan jag tänka mig?) :)


  [​IMG]
  [​IMG]  / P
   
  • Laddar…
 12. FredrikR
  Tidsoptimist · Nivå 22
  Fick för övrigt nya brännarröret häromveckan, gick på den 10åriga garantin, inga konstigheter.
   
  • Laddar…
 13. D
  Medlem Nivå 4
  Kommer köpa en Napoleon Rogue 525 har jag kommit fram till. Finns en svart/silver som jag tolkar vara föregående års modell samt en helsvart som heter 525-1. Är det någon som vet om det är någon mer skillnad än färg på dessa modeller?
   
 14. P
  Medlem Nivå 3
  kan nu också tillägga att jag fått möjligheten att jämföra (bytte mot en Genesis2 310). Det är inte ens samma typ av produkt. Värmen är helt annorlunda. På Webern kör jag nästan aldrig på max, då blir det för varmt. Med FCCBBQ var hela tillvaron en jakt på mer värme. Allt känns rejälare och mer genomtänkt. Bara en sån liten grej som att varmhållningshyllan går att fälla ner så den inte är ivägen :)
   
 15. M
  Medlem Nivå 4
  Vad är det för tillverkare?