Byggahus.se

Altan & Uteplats

 1. S
  12 maj

  Tips för tralläggning!

  300 svar · 273,0k läst
  ·
 2. Marlen Eskilsson
  mar '11

  Om olika träslag till trädäcket

  0 svar · 30,5k läst
  ·
 3. A
  3h

  Hjälp mig ordna upp sprucken altan (grå, tryckt virke, sprucken, obehandlad)

  Adde byggahus: [citat] Riktigt snyggt, även den delen där behandlingen är 5 år gammal. Kör du med samma behandling som tidigare? Har du gjort något med trallen under dessa 5 år tvättat elker liknande?
  20 svar · 55,4k läst
  ·
 4. K
  5h

  Hantverkare som dragit ner skruvar för långt i trallen? Reklamera?

  Kalle B: Skall man skruva lös trall med för djupt dragna skruv så spåren blivit fulla med skräp genom åren så får man blåsa ren dom med tryckluft. Annars är det hopplöst med torx och mjuka rostfria skruv.
  94 svar · 11,3k läst
  ·
 5. ÅkeSun
  5h

  Hur mycket tål en 45x45 ribba?

  ÅkeSun: 45x45 behöver ingen hjälp att krokna, lägg en regel på verandan över natten så har du en banan på morgonen. Jag skulle aldrig gå över en meter mellan stolparna
  12 svar · 16,1k läst
  ·
 6. J
  6h

  Hjälp! Hur får man stolpen rak?

  jonaserik: Syns inte hur på din ritning, men kanske ett galvat brett plattjärn som mellanlägg eller det finns även stora fyrkantsbrickor som går att lägga i mellan.
  3 svar · 497 läst
  ·
 7. P
  7h

  Ful Pergola

  para: Ser ju ut lite som ett altantak utan tak nu när du byggt med lutning på takreglarna och utstickande takfot. Tätare reglar så blir det nog bättre.
  9 svar · 361 läst
  ·
 8. S
  7h

  Inte nöjda med firman som byggt altanen - vad gör man?

  Saxen9: [citat] ska fotografera och dokumentera allt i morgon eller på måndag. Återkommer med bilder då.
  14 svar · 5,4k läst
 9. J
  8h

  Byggan trädäck i Frankrike

  justusandersson: Jo det är klart att det finns fler parametrar som påverkar värmeöverföringen. Cementplattor har dessutom lägre volymvikt än betong.
  11 svar · 419 läst
 10. M
  11h

  Någon som har Jabo öckerö till altan?

  Mahbod Lindblad: Tjusigt! Vad kör du för avstånd mellan stolparna? Enkel montering?
  4 svar · 995 läst
  ·
 11. B
  14h

  Nytt staket på befintlig altan

  byggarnolsson: Ja – okej! Då är jag med, tackar igen!
  13 svar · 3,7k läst
  ·
 12. richardtenggren
  15h

  Gjuta altan i betong

  richardtenggren: [citat] Det vet jag inte, jag råkade posta lite av misstag innan jag skrivit klart mitt förra inlägg. Vi har använt dessa för att komma upp i samma nivå som huset, då vi har källare. [bild] Så här stöttade jag kantelementen.
  7 svar · 627 läst
  ·
 13. pacman42
  15h

  Hur upplyser man på ett vänligt sätt?

  pacman42: [citat] Det är fortfarande attefallsreglerna som är lag i övrigt. Det finns inget att överklaga även om du gör det.
  264 svar · 34,7k läst
  ·
 14. M
  2d

  Lazy spa på altan?

  MrDizzy: snabb enkel skiss på stöd konstruktion i paint ;) [bild]
  3 svar · 419 läst
  ·
 15. Bergendorff
  2d

  Bygga in stenarna?

  Bergendorff: [citat] Det går att skruva i sten men det är nog lite överkurs. Med viss reservation för att jag kanske missförstått dig så kan du antingen se till att kunna fortsätta trallen ner över sidan och täcka på det sättet. Eller så täcker du på annat sätt. Själv la jag en kallmur för att täcka insynen under. Blev fint tycker jag.
  3 svar · 334 läst
 16. Vildebill
  2d

  Stryker på Demidekk terrasslasyr

  Vildebill: Fina resultat! Jag går lite ”All-in” och testar burmateak på dels loungebordet och även på en trallbräda för att se skillnaden (två olika toner + trä) Bordet absolut fantastiskt helt rätt! Trallen jo kanske ändå? Lite av en mer matt känsla dock, kanske en aning för brun/mörk. Funderar på honungsgul ev?
  7 svar · 2,6k läst
  ·
 17. M
  2d

  Lady spa på altan?

  Mokina: [bild] [bild] [bild] [bild] [bild] [bild] [bild] [bild] [bild] [bild] [bild] Hej! Är det nån vänlig själ som kan säga mig om jag vågar ställa en 800 liters , uppblåsbar Lazy spa på min altan? Skickar lite bilder på hur den är byggd
  0 svar · 98 läst
  ·
 18. U
  2d

  Parasollfot

  utveck13: [citat] Hej! Precis en sådan typ! Tack för infon. Håkan Österlund
  4 svar · 177 läst
 19. S
  2d

  Byggregel limträ

  sunkan79: besvarad
  0 svar · 92 läst
 20. T
  3d

  Bygga pergola på befintlig altan

  Thörre: Jag gjorde pergola på altan men grävde ner plintar och ställde den på. Valde även att inte fästa pergolan i altanen på något sätt så den har lite svängrum om det skulle blåsa till, blir en rejäl hävarm om det rör sig. Jag hade inte vågat fästa den i altanen på det sättet om den inte också sitter fast med en sida i huset dvs. Det där med att måla impregnerat är lite
  12 svar · 2,1k läst
  ·
 21. M
  3d

  GOP - komposittrall, värt pengarna?

  Modig: Berätta gärna vad du tycker om du köper. Vi har en del trätrall som egentligen funkar bra. Lägger varken energi eller pengar på underhåll ;-) Men nu måste vi byta ut rätt mycket, så då funderar vi på kompoittrall ändå.
  6 svar · 396 läst
 22. Finkson
  3d

  Pergola dimensionering

  Finkson: [citat] ja precis :). Måste säga att jag nästans önskar att jag gick upp en storlek i bredd. Tycker det är ruskigt fint när de blir riktigt maffiga.
  33 svar · 12,3k läst
  ·
 23. M
  3d

  Nivellera med plastslang

  MWE: [citat] Nej
  37 svar · 3,5k läst
  ·
 24. N
  3d

  Nytt tak på uteplats (kanalplast)?

  Nypan76: Hej! Jag har tänkt att lägga nytt tak på min öppna uteplats. Idag har jag ett korrugerat plasttak men skulle vilja byta ut det mot kanalplasttak. Jag tycker det är lite av en djungel när man söker och läser information. Jag har en del funderingar som jag hoppas någon kan hjälpa mig med: -Fungerar det att sätta ett kanalplasttak i mitt fall? (se bifogade bilder) -Behöver jag bygga till
  0 svar · 96 läst
  ·
 25. Rickard.ag
  3d

  Tips på inklädnad

  Rickard.ag: [citat] Det tycker jag absolut, en liten plåt med diskret droppnäsa/droppkant är garanterat en värd investering.
  11 svar · 324 läst
  ·
 26. N
  3d

  Stämma Organowood?

  NickeNoob: Jag har som många andra här en ca 6 år gammal organowood altan och skicket är så dåligt jag tänker kasta allt och lägga nytt (inte organowood haha). Kul man inte är ensam i misären iaf
  87 svar · 49,5k läst
  ·
 27. L
  4d

  70x70 stolpar till en pergola med plasttak?

  Loni3: Ja, jag var precis ute och kollade, jag har lite stolpar kvar att jämföra lite med och du har helt rätt det kommer att se alldeles för klent ut :worried:. Jag får nog ta 95 ändå om det ska se vettigt ut. Frågan är om jag skall öka dimensionen på reglarna över också då till 45x170 eller om det räcker med 45x145?
  5 svar · 276 läst
 28. Adampadam
  4d

  Trallbygge: Grus endast under betongplattorna?

  Adampadam: Hej! Jag håller på och bygger hus just nu. Markfirman är på plats och förbereder för gjutning av grund. I samband med det fick jag erbjudande från markfirman om att dom kan förbereda för trallen som ska byggas genom att gräva bort, lägga markduk och fylla/packa med grus på hela den tänkta ytan (ca 160 kvm). För det vill firman ha ca 55 000 kr (350 kr/kvm), vilket i sig säkert är
  0 svar · 178 läst
  ·
 29. DanielF
  4d

  Överhäng på bärlina okej eller kommer det svikta?

  DanielF: [bild] Distans under stolparna. 4-pck på Bauhaus för 40kr. [bild] Domkraft från bilen fungerar utmärkt till att räta upp reglar. [bild] Bild från morgonen, har satt ett par rader till innan jag gick in för kvällen. [bild] Var iväg på Netonnet och köpte en större geringssåg. Den var så stor och tung att deb gamla ställningen knappt palla trycket. Nu kan jag såga allt med ett snitt
  6 svar · 682 läst
  ·
 30. P
  4d

  Bärlina till 45x195 ramverk.

  Poxeman: Gräv ett dike, se till att det lutar från huset bara
  4 svar · 268 läst
  ·
 31. J
  4d

  Kan jag fästa bärlina i detta?

  Jotsat: [citat] Du behöver inte gräva så nära. Beroende på regelverk kan du sättakanske 50cm ut och låta reglarna hänga ut mot fasaden. Jag tycker att det är snyggast att även i framkant dra in plintraden en bit så att man slipper se dem undertill så lätt.
  8 svar · 517 läst
  ·
 32. K
  4d

  Hjälp med kryssmätning för plintar

  Kallskuret: [citat] Hej! Fick hjälp av en bekant så nu är det rakt. Däremot stötte jag på ett annat problem: https://www.byggahus.se/forum/threads/baerlina-till-45x195-ramverk.420447/
  5 svar · 435 läst
Laddar...
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.