raveper
raveper: Ligger trallen lite mer i skuggan och har svårt att torka ordentligt under större delen av dagen så lägg den absolut inte kloss ann.
353 svar · 335,5k läst
·
Marlen Eskilsson
Marlen Eskilsson: Altanskolan Del 1 - Reglerna för att bygga altan Del 2 - Utforma altanen, storlek, form, trappor Del 3 - Välja trall till altanen Del 4 - Välja dimensioner på virke till altan Del 5 - Plintar och grundläggning Del 6 - Belysning vid altanen
0 svar · 36,1k läst
·
Marlen Eskilsson
Marlen Eskilsson: Här kan du läsa om för- och nackdelar med olika träslag till trädäcket. https://www.byggahus.se/bygga/traslag-altan-eller-tradack
0 svar · 40,6k läst
·
M
mattias1343: kommer sätt kortlingsrader med 1,8m mellanrum så totalt 3 rader med det.
4 svar · 113 läst
·
K
Kane: Kan du inte dela upp första steget från gräs i 2 så du får 3 x 15 cm?
1 svar · 41 läst
·
H
hapazard: Luta, skura, och sen behandla med syra. Sen träskydd / olja. Du kommer få upprepa varje år.
4 svar · 144 läst
K
kniv: [citat] ET-T är en bra skruv som funkar även den. Skruva in den med vinkel på 30grader bara ist för vinkelrätt
12 svar · 380 läst
·
A
arowe17: Hej, Har samma problem med fåglar som sitter i en ek ovanför nybyggd trall. Några tips på hur man kan hålla rent efter blåbärslortar (och körsbär)? [bild]
1 svar · 807 läst
·
A
AG A: Är man hemmabyggare, så är det sannolikt lättare med Premium. Det krävs erfarenhet för att "trolla bort" kvistar och defekter. Samt snabbt sålla bort de brädor/plankor som är för dåliga.
4 svar · 849 läst
·
J
jorwal: Någon som har erfarenhet av att foga naturstensplattor med fiberbetong. Borde väl hålla bättre än vanlig finbetong. Ska lägga kalkstensflis (oregelbundna skivor) på en uteplats i helgen.
40 svar · 31,4k läst
·
K
Kiario: Hej. Slipade mitt balkonggolv igår. Och nu undrar jag vilken typ av träolja, lin eller vattebaserad blir bäst resultat. Vill gärna att det blir lite mörkare åt honungshållet. Vill inte ha pigmerad olja dock. Tror att linoljebaserad blir bäst. Är skyddat under tak.
0 svar · 74 läst
·
S
salkin85: Sätt en pallningsbricka i botten av stolpen. Såga av den motsvarande höjd som höjden på brickan.
6 svar · 179 läst
·
K
kniv: Nej 38mm överhängande en temporär tid är väl inget problem. Är det på något högtrafikerat ställe där folk springer upp och ner och trampar mkt? I värsta fall får du byta ut frisen när du sätter kjolen. Men knappast något problem med det överhänget ändå. Vad är du orolig att ska hända?
5 svar · 211 läst
·
P
Pasi K: [citat] Har reklamerat vangstyckena. Inga problem. Var hos konkurrerande bygghandel och de var inte exakt lika där heller. Plockade säkert fram 25 st för att hitta 5 som inte skiljde alltför mycket i måtten. Kan ju inte vara rocket-science att såga och sätta samman dessa så de blir exakt lika. Snart slutar regnet och arbetskläderna åker på😀
16 svar · 1,1k läst
·
K
kniv: [citat] Vadå för plåt? Knappast en bra lösning och man skjuter nog bara problemet framför sig en liten stund… Och om snickaren byggt det där, utan att ha koll på hur det skall vara, tror du då snickaren är kapabel till att sätta en plåt på ett bra sätt..?
6 svar · 242 läst
·
K
krilbe: Hej! Vi är inga stor-grillare, och skulle nog gilla att ha en grill som hjälper en att få till ett bra resultat, samtidigt som vi gärna skulle vilja ha kol/trä-baserat bränsle och undvika gasol. Dök på det där med pelletsgrillar och tycker det verkar vara ett smart val för oss, även om prislappen är rätt hög. Vi tänker oss en mindre modell och hittade Traeger Ranger. Hittat även
0 svar · 91 läst
Volvo_Viktor
Volvo_Viktor: [citat] Det lutar nu istället åt att gräva ur och dränera och har börjat gräva med en gammal minigrävare som jag kommit över. Tänker skapa fall ut från huset, dränera ytan för altanen och sedan gräva om husets dränering och koppla på altanens dränering på denna. Huset står på platta så den biten är relativt lättlöst tror jag. Sedan har jag lasermätt att vi nog kan få till
11 svar · 558 läst
K
kedjehus1973: [citat] Det är från två olika delar av samma altan, träfasaden är bara under fönstret, till höger om dörren på första bilden :) Här syns det lite bättre: [bild] Ok, tack! Läste om någon som fått ruttna plankor året efter slipning. Men då kan jag nog vara lugn.
3 svar · 313 läst
·
M
mr_Brasco: Är också intresserad, nån som har ett omdöme?
1 svar · 209 läst
maah
maah: Snyggt jobbat. Annorlunda men väldigt stabil konstruktion av räcket!
14 svar · 919 läst
·
zarkov
zarkov: Sorkskrämma gissar jag. Jag går förbi en sådan med hunden då och då, den ligger på 11 kHz och det verkligen skär i öronen. Fråga grannarna om de har satt upp något sånt och isf om de kan rikta den åt ett annat håll.
5 svar · 210 läst
·
F
Fideliox: Yes och ättiks.
3 svar · 208 läst
4774
4774: [citat] Har du kontaktat firman som du köpte stenarna ifrån? De borde kunna svara. Min gissning är att det är kalkfällningar som torkat.
3 svar · 326 läst
·
K
kniv: Ja
5 svar · 234 läst
·
K
Henningelvis
Henningelvis: [citat] Har du ett långt vattenpass eller en rak regel och ett kort vattenpass borde du kunna få en uppfattning om om det är stenarna som satt sig eller rännan som rört sig.
3 svar · 296 läst
·
F
Fam boh: [citat] Du får jättegärna återkoppla när du byggt ditt så kanske jag kan få lite inspiration 😁
3 svar · 536 läst
·
G
Grävling15: Det slutade väl. Altanen blev klar för en månad sedan och vi njuter för fullt. Byggaren hann inte med pga fullbokad, men tog in en underentreprenör/snickare som vi fått hjälp av och varit nöjda med i andra projekt tidigare. De borrade bort trästolparna/reglarna, fyllde hålen med expanderbetong, stolpskor i metall byggde uppe på det. Dubbel fris och trappa längsmed hela sidorna.
291 svar · 119,0k läst
·
I
InsidersUnited: Du behöver inte mycket, kanske 5 cm, har du betong en masse så kan du lägga tjockare. Det ska ju bara skapa en lite stabil kaka som stenarna ligger på och de inte "knäcker" kanten så lätt.
3 svar · 183 läst
·
V
Vardagsrum: Om du är orolig för den relativt klena fjällpanelen så kan du fästa en regel på andra sidan väggen. Sen fäster du grinden med rejäla genomgående skruvar. Det håller fint, om inte panelen är rejält rutten.
1 svar · 112 läst
·
P
Pe Skog: Smart - tack 😀 Följdfråga - hur gör man på trappsteg där sista brädan syns från sidan? (Blir ingen sidobilds som täcker trappsteget i mitt fall)
2 svar · 184 läst
K
kniv: [citat] 126 är svenskt träs rekommendation på 120 trall. 152 på 145-trall
7 svar · 284 läst
·
M
Messah: Hej! Jag har stött på ett litet problem som jag inte hade räknat med när jag byggde mitt trädäck. Jag får inte riktigt till trappan till däcket. Själva trädäcket är 50 cm ovanför marken, så jag tillverkade ett gäng vangstycken med 2 steg i som var 340 mm, perfekt tänkte jag, då blir det ju steghöjd på 170*3, vilket är nästan precis 50cm. Men nu när jag håller på o ska
0 svar · 168 läst
E
elare: Har tvättat en riktig smutsig trall (kärscher maskin + såpa) och nu behandlat 2 gånger med Hagmans ”Träskydd Kisel impregnering” enligt instruktion, men med ett fruktansvärt dåligt resultat! Efter första strykningen såg trallen jämn och fin ut, men efter andra strykningen (flödigt) är det fullt med vita fläckar på hela altanen. Bilderna är tagna 15h efter andra strykningen. Hur
0 svar · 120 läst
·
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.