Byggahus.se
E
Skrivet av: STB

Som alternativ kan man annars betala några tior i månaden för en väldigt mycket miljövänligare lösning. Tyvärr annonseras ju gör-det-själv alternativen inte ut så därför hittar inte vi konsumenter dem lika lätt.

Skär av och vänd på toppen av en PET-flaska så att det blir en tratt ner och svårt för myggen att hitta ut. Häll i 2dl vatten, 50g socker och lite jäst. Byt ut innehållet varannan vecka eller så. Undvik att ställa dem i direkt solsken.

Källa: http://blog.elektronikinorden.nu/2011/06/09/myggol-och-27-ml-per-mil/
 
E
Skrivet av: Lelletaylor

Hur fungerar det att köpa myggfångare från tex Usa som i Christoffers tidigare tips ... Dom har annan strömstyrka och andra gasolkopplingar .. Gasol kopplingen går ju att byta ut men usa har 120volt 60 Hz mot Sverige 230v 50 Hz . Förslag hur man löser detta ??
 
E
Skrivet av: Dj

Jag köpte en liknande i usa, bytte hela gasolslangen mot en svensk version och köpt en ny 230v adapter till 12vAC som den skulle matas med. Fick köpa gasolslangen hos en fackhandlare då,den på Clas O inte passade men det var enda problemet. Adaptern hittade jag på adapterexpeten.se då AC-adaptrar inte fanns i vanliga butiker. Köpte en PROmodell som bara bränner gasol i gryning o skymning så driftekonomin är bra. 269USD i st för 6000sek :) plus 400kr i material. Beställde oxå ett par säsongers förbrukning av myggmedlet som oxå var svindyrt i sverige.
 
E
Skrivet av: Kenneth

Var köper du gasol då.
 
E
Skrivet av: Desse

DJ, vart beställde du din MM?
 
G
Ej verifierad skrev:
Skrivet av: Kenneth

Var köper du gasol då.
Närmsta bemannade mack ex OK eller Statoil (K)
 
A
Mosqito myggfångare
Urusel design.
Bättre att fokusera på skötsel och funktion än strömlinjeformning.
Rundade plastdetaljer innebär svårt att få tät.Plasten ändras i solen efter något år och blir spröd. Gått sönder i gångjärn och backventil.
Svår att flytta. Går inte att lyfta enkelt.
Svår att tömma behållaren när myggen torkat fast.
Dyr i drift
Kompositflaskan ryms inte.
Petigt att sätta in batteriet.
Finns det någon mer praktisk?
 
S
Ej verifierad skrev:
Skrivet av: Naturen

Det är dock svårt att bortse från det faktum att man för sin egen skulle blåser ut koldioxid och förbrukar el på löpande band. Det är ju poppis nu förtiden.
Om man är orolig för koldioxidutsläppet så kan man ju sluta andas... En maskin släpper inte ut i närheten av vad en människa gör. Nog inget större problem
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.