Byggahus.se
E
Skrivet av: Daniel

500:- för att fylla/byta ut gasoltuben låter som ett riktigt rövarpris. Här nere i södra skåne kostar det 260:- att byta sin PK10/P11
Allt över 300:- är rent ocker.
 
E
Skrivet av: Kalle

Vissa mackar skämms inte för att ta över 700Kr för flaskbyte....
 
E
Skrivet av: Ångan

Ocker är det inte med tanke på att mitt företag tar 398kr för P11... Förra året va det 50kr billigare, sen beror det ofta på vad för tub man har, PA11 är dyrast.
I vi tjänar igen stor peng på gasolen, men mackarna är alltid dyrast. DEM tar ockerpris!
Men 500kr är överpris och troligtvis endast mackar som har, alla andra handlare jag sett (byggfirmor osv) tar samma pris som jag. De som är billigast är de få som fyller tuben ist för som vi gör, bytar ut den.
 
E
Skrivet av: Sventa

Rusta tar för den mindre flaskan PC5 ca 225 kr om jag minns rätt.
Men här i stan finns gasolhandlare som bara säljer gasol för runt 180 kr.
Så jag gissar att den där större som finns på bild kan man nog få tag på runt
300 kr.
Mackarnas priser på gasol är ju rena rånet!
Men förstås , det hänger ju på att man bor nära en stad där det finns gasolhandlare eller Rusta.
 
E
Skrivet av: Annika

Ja jag tycker då rakt inte att det är ok att plånboken ska avgöra om mina barn blir myggbitna eller inte men men vad vet lilla jag...
 
E
Skrivet av: Kjell

Om denna apparat fungerar så är det ju KANON , varför inte gå ihop ett gäng grannar och köpa ett flertal så kanske vi kan utrota myggdjäveln .....

Annika , så är det i livet , val o prioriteringar . men ok jag kan gärna se att vår kära regering bidrar till bekämpning där det är stora problem .
 
E
Skrivet av: Peter

Den dagen den även klarar av fästingar så kan jag betala det dubbla priset för den.
 
E
Skrivet av: Brian

För de som är oroliga för fåglarna så behöver ni ej oroa er, det är bara honorna som dras till den här, då de är de som söker upp koldioxid, som kommer från oss däggdjur, för att suga blod. Hanarna bryr sig ej utan fortsätter dricka sin nektar. Så dem kan fåglarna få.
Men jag håller med att vi behöver en sån här maskin för fästningar, så kan i ställa upp dem överallt tills otyget är utrotat.
 
E
Skrivet av: Jan-Olof

Jag köpte en som täcker 5000 kvm, och det är den första som åker ut på försommaren. Har man problem med mygg så är detta hjälpen. Supernöjd med resultatet! Köpte den på www.sijab.com/?p=16
 
E
Skrivet av: Brian

För de som är oroliga för fåglarna så behöver ni ej oroa er, det är bara honorna som dras till den här, då de är de som söker upp koldioxid, som kommer från oss däggdjur, för att suga blod. Hanarna bryr sig ej utan fortsätter dricka sin nektar. Så dem kan fåglarna få.
Men jag håller med att vi behöver en sån här maskin för fästningar, så kan i ställa upp dem överallt tills otyget är utrotat.
 
E
Skrivet av: Joel Andersson

Varken mygg eller fästingar är viktiga i någon näringskedja överhuvudtaget, förutom möjligtvis livscykeln för vissa parasiter och virus. Utrota så gott det går bara. I USA delar vissa kommuner ut gratis bekämpningsmedel mot myggg och knott till folk, samma ämne som dem använt i dalälven. I Sverige har vi en konstig debatt ibland när det gäller naturens mest otrevliga invånare jämfört med människors (vuxna och barns) välfärd.
 
E
Skrivet av: Robin

Verkar vara fruktansvärt skilda priser på gasol här i landet. Mackarna är såklart alltid dyra. Men på närmaste gasolställe här i nordöstra Skåne kostar det 170kr att fylla en p11
 
E
Skrivet av: Andreas

Jag har kört MM en säsong, och vill bara flagga för att min myggfångare (av annat märke) fungerar grymt bättre. Jag körde 4 timmar varje kväll och jag fångade 10-20000 knott innan midsommar, sen var det OK att ställa bort maskinen. Den MM som jag testade gick på dygnet runt?! Även när knotten satt i bushen och väntade mitt på dagen... Det blir onödigt brännande av Gasol... Jag TROR att MM har fixat en bättre timer-funktion på nyare modeller nu?
 
E
Skrivet av: Erik

Jag kan inflika att av Sveriges ca 2250 myggarter är det bara ett trettiotal som suger blod. Övriga attraheras inte av koldioxid. Fåglarna kommer nog därför inte påverkas så mycket även om man har en sådan här burk i varannan buske.
 
  • Gilla
Marlou
  • Laddar…
E
Skrivet av: Christoffer

Jag köpte Executive-versionen via eBay för 710 dollar, det vill säga ungefär vad Elina betalade för sin Patriot. Såg ingen anledning att betala de svenska överpriserna för detta.

Den har nu rullat i sommarstugan här uppe i norrland under den tid som gasolflaskan räckte och har nu producerat cirka en full "Grekisk Yoghurt"-hink med knott, myggor, broms och flugor. Helt plötsligt kan man faktiskt vara utanför dörren utan att bli attackerad av ettriga myggor och andra flygfän.

När det gäller fåglarna kan jag inte se några problem. Maskinen ska enligt utsago täcka 4000 kvadratmeter. Skulle myggen ta slut just där så har fåglarna några tusen kvadratmeter till i detta glesbefolkade land. Skulle det dock vara så att fåglarna drabbas negativt av maskinen så skulle väl fladdermössen teoretiskt sett kunna utrota alla småfåglar då dessa är rätt så effektiva myggfångare också.

Helt klart värt pengarna förutsatt att man tar in maskinen från något annat land än Sverige.
Gasolen köper man förslagsvis från något företag som är mer industriellt inriktat för bättre priser. Mackar är inte direkt kända för att ha konkurrenskraftiga priser på något i deras sortiment.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.