Byggahus.se

Granne som trakasserar...

 1. D
  Medlem · 1 588 inlägg
  Du har inte med en frisk person att göra. Förbered dig på att personen är sjuk och inte kommer reagera normalt. Har du kompetens att möts en sådan person? Jag tror du kommer bli överraskad.
   
  • Laddar…
 2. Alfredo
  Besserwisser · Västernorrland · 11 239 inlägg

  Alfredo

  Besserwisser
  Det finns nog inte många som vill flytta på grund av att de anser sig trakasserad av en granne. Att man i vissa fall tvingas välja den utvägen är naturligtvis sant men jag tror få vill det.
   
 3. P
  Medlem · gävleborg · 433 inlägg

  polaris78

  Medlem
  Risken är ju stor att det hela eskalerar av att ta upp ämnet.. Finns så mycket knäppskallar som går lösa så man blir helt rådlös ibland.. hade personen vart vettig så hade troligen inte situationen uppstått alls.. då byts några ord som kanske blir några hårdare ord men att det fortsätter med skadegörelse och glåpord osv tyder ju på att allt inte står rätt till.

  Det kan funka att konfrontera men det kan snabbt eskalera antingen mot dig eller mot ditt syskon eller så funkar det att prata vett med men det känns väl tyvärr som det mer ovanliga resultatet..

  Det kan också såklart funka att skrämma en sån där dåre till att sluta av rädsla men det kan ju också sluta precis hur som helst beroende på hur nära till våld det är och hur många celler som är i drift..och plötsligt så har man ju själv även tagit den olagliga sidan genom att hota nån och är då du okänd men alla kan ju fatta att du känner ditt syskon så risken blir återigen att allt exploderar i nyllet på syskonet.

  Tror tyvärr riskerna att det går fel och drabbar ditt syskon är väldigt stora med alla former av konfrontationer och risken att stollen slutar med dumheterna är rätt små med att tala in vett i huvet på den..hade det funnits vett där så hade det troligen aldrig eskalerat så långt..

  Sen skulle jag fråga ut mitt syskon väldigt väl och säkerställa att man får hela sanningen och inte nån förskönad variant som utelämnar en massa som ev syskonet gjort.. Och det är inte alltid klokt att konfrontera och tillrättavisa folk , ens om man har rätt och man ser ju även här hur det kan gå. så ett tips till syskonet är nog att vakta sin tunga och inte reta på sig folk oavsett om man anser att man har rätt eller inte.
   
 4. Dowser4711
  Renoverare · Trosa · 1 175 inlägg

  Dowser4711

  Renoverare
  En sak som jag inte ser något svar på i den här tråden:
  TS, du nämner att du fått reda på detta "tack vare" att polisen kontaktat dig angående ett fordon som blivit saboterat.
  Ditt syskon har valt att hålla detta borta från den övriga familjen av diverse orsaker.

  Men. Har du tagit upp med ditt syskon att du avser att komma dit på besök för att konfrontera grannen?
  Och är det något som ditt syskon vill att du gör?

  Jag skulle också ha svårt att hålla mig och skulle verkligen vilja göra något åt problemet. Men det är ju inte nödvändigtvis något som ditt syskon önskar.
  Om det inte vore uppskattat kanske du är välkommen på ett lite längre besök. Att du åker dit och att ni umgås under en vecka eller så. Det kan ju även ge dig möjlighet att skapa dig en bättre bild av läget och även ge ditt syskon stöd och uppmuntran i konflikten.
   
 5. S0MMER
  Verktygstokig · Stockholm · 319 inlägg

  S0MMER

  Verktygstokig
  Hade en granne som nödvändigtvis skulle kasta in skräp i min brevlåda hela tiden, postbox i entrén. Var fruktansvärt irriterande, framför allt när jag inte visste vem av grannarna det var. Men jag hade mina aningar, så en kväll la jag skräpet i dennes brevlåda, dumhuvudet la då tillbaka samma skräp i min och avslöjade sig på så vis.

  Skrev då en lapp och la in i dennes brevlåda där det stod något i stil med: Hej, en granne var snäll och filmade dig när du la skit i min brevlåda. Har pratat med hyresvärden som ser jävligt hårt på sånt beteende. Har än inte skvallrat på dig dock. Vill du bo kvar så tycker jag att du använder papperskorgen framöver.

  Och vipps så upphörde eländet. Jag ljög förstås men, jag betraktar det som en vit lögn.:rofl:
   
  • Laddar…
 6. D
  Medlem · Stockholm · 6 inlägg

  dank

  Medlem
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.