Byggahus.se

Granne som trakasserar...

 1. Nyfniken
  Medlem · Stockholms län · 11 397 inlägg

  Nyfniken

  Medlem
  Ärligt talat så vet jag inte. Det är en extremt svår människotyp att hantera och tror väl kanske att en sån här människa alltid ser till att ha en ärkefiende. Man får hoppas att det går över och att han hitar någon annan att reta sig på.

  Om man har gjort två tidigare försök till medlingar så ser det kanske inte så ljust ut med den taktiken. Att bedriva beskyddarverksamhet på 20 mils avstånd är väl inte heller någon framkomlig väg.

  Personligen hade jag kanske skjutit in mig på att antingen försökt hitta en ny bostad via samma hyresvärd med hänvisning till osämjan och med motiveringen att man inte går förbi någon kö eftersom man lämnar en annan lägenhet till någon annan.

  Alternativ så hade jag pratat ihop mig med grannarna och försökt hitta någon annan som kanske haft liknande problem och sen ta det därifrån. Är man ensam när man pratar med värden så är det nog lätt att det blir ord mot ord. Är man flera stycken så bir saken en helt annan.
   
 2. K
  Medlem · 3 inlägg

  kattlucka

  Medlem
  Lössläppt hund som det startade med är väll nått man kan ryta på en gång så lär den andra sig att det inte är ok för grannsämjan. Är själv hundrädd för hundar som vars mankhöjd är högre än mitt knä. Men han låter sjuk i huvet.
  Jag skulle rekommendera att ditt syskon eller du ringer till brottsofferjouren, de kan nog ge bra tips. Brukar de göra när polisanmälan gått ner. Hemskt granne!
   
 3. P
  Medlem · 5 192 inlägg

  pmd

  Medlem
  Var hunden aggressiv mot grannen?
  Finns det regler om hundhållning på innergården?
   
 4. P
  Medlem · 5 192 inlägg

  pmd

  Medlem
  Jodå, det är helt OK. Det finns inga lagar som förbjuder bildupptagning på allmän plats (förutom ett fåtal undantag som knappast är relevanta, som t.ex. skyddsobjekt).
   
 5. P
  Medlem · 5 192 inlägg

  pmd

  Medlem
  "För jag har många bruschor", eller?
   
 6. P
  Medlem · 5 192 inlägg

  pmd

  Medlem
  "Utse din sekundant och bestäm en plats".
   
 7. P
  Medlem · 5 192 inlägg

  pmd

  Medlem
  Man kan ju alltid drämma till med en generalfullmakt.

  Avtalslagen reglerar hur fullmakter ska utformas.
   
 8. T
  Medlem · Sö · 2 521 inlägg

  TheGame

  Medlem
  En bekant hade en syster som trakasserades av en granne som verkade "normal" med liknande saker vandaliserade fordon och kränkningar och hot.
  Han löste det med att ta 1 veckas semester från jobbet.
  Åka dit och övervaka grannen.
  När grannen skulle till och göra jävulskap på fordonet på kvällen/natten så konfronterade han honom.
  Grannen hotade men åkte på rejält med stryk.
  Trakasserierna upphörde och blev inte ens nån anmälan.
   
 9. oobum
  Medlem · Årsta, Stockholm · 1 244 inlägg

  oobum

  Medlem
  https://www.lawline.se/answers/far-jag-fotograferafilma-personer-pa-allman-plats

  Filma på.
   
 10. T
  Medlem · Västra Götaland · 2 887 inlägg

  ToRy

  Medlem
  Vilken skitsituation... :(

  Jag har egentligen inget råd om hur du ska hantera grannen, mer än att du nog ska vara inställd på att ett möte med denne inte alls kommer gå som du tror eller hoppas, oavsett om det är föranmält eller ej.

  Det jag däremot skulle vilja råda dig till är att ta ett allvarligt snack med ditt syskon om du inte redan har gjort det. Syftet är att få fram sanningen, hela sanningen och inget annat än sanningen. Någon ställde en fråga om du trodde att syskonet kan ha.... friserat...? storyn lite grann och jag har för mig du svarade något i stil med att det inte är omöjligt. Det behöver inte nödvändigtvis vara så att syskonet medvetet ljuger, men saker och ting kan ha missuppfattats. Jo jag vet, spikar i däcken och kastade glåpord är rätt tydliga, men jag antar att det finns mer detaljer i historien än så.
  Be ditt syskon berätta om allt som hänt och försök hitta hål i historien, spela djävulens advokat. För innan du pratar med grannen så måste du verkligen se till att ha hela bilden, du måste veta exakt vad som faktiskt har hänt, annars är du ute på tunn is över djupt vatten från början.

  Vad du sen bestämmer dig för att göra får du naturligtvis basera på den info du får fram, men OM du ska möta grannen tror jag på ett föranmält möte på neutral mark och att tala om vem eller vilka som kommer vara med från er sida. Be även grannen ta med någon så att denne inte hamnar i numerärt underläge, eller åtminstone inte blir ensam mot er.
   
 11. Alebaleportocale
  Medlem · 152 inlägg

  Alebaleportocale

  Medlem
  Jag måste bara fråga varför vill inte syskonet flytta?
   
 12. M
  Medlem · 2 043 inlägg
  Jag vet inte hur det är i TS fall, men det är inte lätt att få tag i lägenheter på vissa orter. Köerna kan vara flera år till en del områden. Om TS syskon fått en bra lägenhet i ett område där hen trivs så har jag stor förståelse för att hen inte vill flytta. Jag tycker också det känns blir fel att den skötsamma (eller hur man nu ska uttrycka det) är den som ”tvingas” bort.
   
  • Laddar…
 13. P
  Medlem · 5 192 inlägg

  pmd

  Medlem
 14. K
  Medlem · 683 inlägg

  Krux

  Medlem
  Ts skrev tidigare att det var för långa köer så den utvägen är körd
   
  • Laddar…
 15. oobum
  Medlem · Årsta, Stockholm · 1 244 inlägg

  oobum

  Medlem
  Det står faktiskt i första inlägget.
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.