Byggahus.se

Avslag från banken ‍♀️

 1. D
  Medlem · 1 inlägg

  Davve85

  Medlem

  Vi byggde ut vårat hus själv med byggnadskredit från Länsförsäkringar. Fick göra en kostnadskalkyl bara. Handlar nog mycket att lyckas övertala dom att man verkligen kan bygga själv.
   
  • Laddar…
 2. Silver78
  Självbyggare · 1 856 inlägg

  Silver78

  Självbyggare
  Jag var tvungen att ta ett blancolån om jag ville lägga om taket själv trots att jag hade en offert vad det skulle kosta om en firma gjorde det. Jag skulle naturligtvis inte göra det helt själv utan jag skulle göra det med hjälp vänner och byte av tjänster. Hade jag gått på att takläggarna gjort allt så hade jag fått låna allt på bolånet. Jag valde takläggarna i slutändan. Dels för att slippa blancolånet och krångel med banken. Om de är såhär för ett takbyte. Hur blir det då med ett helt hus i lösvirke?
   
 3. H
  Medlem · Västra Götaland · 41 inlägg

  Heineken

  Medlem
  Inför personligt möte (och era planer), kan vara bra att visa att ni tar själva projektledarrollen på stort allvar. Det är mycket jobb att tima all leveranser av rätt saker vid rätt tidpunkt och se till att allt flyter. Det är säkert ett plus om man visar upp att det ligger med i beräkningen.
   
 4. Fairlane
  Medlem · Stockholms Län · 4 775 inlägg

  Fairlane

  Medlem
  Det förutsätter att priset 1920 är det intressanta och korrekta och att inget har förändrats sen dess. Med samma logik borde en målning av Picasso också bara vara värd vad den ursprungligen såldes för ggr inflation.
   
 5. J
  Medlem · 12 inlägg

  Johan 81

  Medlem
  En förväntad värdeökning duger inte som säkerhet, du får ju bara belåna 85 % inte värdet, inte över 100 % som du påstår.
   
  • Laddar…
 6. N
  Medlem · 822 inlägg
  Det var ett snurrigt resonemang. Varför skulle du kunna bestämma vad en kåk på Lidingö är värd?
   
  • Laddar…
 7. U
  Medlem · Skåne · 1 999 inlägg

  Uffe A

  Medlem
  Hur mycket fick Picasso eller någon annan berömd konstnär för sina verk när de fortfarande var i livet?
  ;)

  I en marknadsekonomi styrs priset av tillgång och efterfrågan
   
 8. Alebaleportocale
  Medlem · 147 inlägg

  Alebaleportocale

  Medlem
  Att man har kompisar som lyckats är inget argument. Det är lite som att försöka förhandla sig till en högre lön pha kompisen har fått en...
   
  • Laddar…
 9. J
  Medlem · 12 inlägg

  Johan 81

  Medlem
  MARKNADSvärde = vad marknaden är villig att betala, inte det ursprungliga anskaffningsvärdet 1920 uppräknat med den allmänna inflationen...
   
  • Laddar…
 10. P
  Renoverare · 2 017 inlägg

  Pappa1986

  Renoverare
  @Lena21

  Om ni kan bygga ett färdigt hur för max 2m och sälja för 5m, då borde ni jobba med att bygga/sälja hus.

  Och om ni känner många som gjort så, kolla med dem hur dem löste det med bank mm
   
 11. N
  Medlem · 822 inlägg
  Jag håller inte med. 2m innefattar bara huset, inte tomt, anslutningar mm. Dessutom kan vi nog anta att TS med sambo tänker föra en väldigt stor del av jobbet själva, som då heller inte ingår i kostnaden. Jag gissar att timpengen för de tusentals timmarna skulle bli rätt låg för TS.
   
 12. hoffret
  Självbyggare · Stockholm · 44 inlägg

  hoffret

  Självbyggare
  Har inte läst hela tråden, men jag besvarar din första fråga ändå.

  Innan vi slog till på vår tomt kollade vi med Länsförsäkringar vilket var vår bank då, de sa blankt nej med motiveringen att de aldrig lånar ut pengar till husbyggnation. Oavsett om du bygger själv i lösvirke eller beställer ett kataloghus.

  Så efter lite research vände vi oss till vårt lokala Handelsbanken-kontor. Gjorde en produktionsbudget, tidplan, ritningar, en privatekonomisk kalkyl (som visade att vi klarar av detta under bygget och när det är klart).

  Med allt det och ett personligt möte där vi presenterade oss själva och projektet gick de med på att ge oss ett byggnadskreditiv...

  Så mitt tips är väl att vända er till ett lokalt kontor hos en traditionell bank och visa på ett övertydligt sätt hur ni planerar att det här ska gå ihop ekonomiskt.
   
 13. L
  Medlem · 28 inlägg

  Lena21

  Medlem

  Helt rätt, 2 m är endast material och kostnadsarbete för VVS, El osv, alt annat arbete gör vi själva.
   
 14. L
  Medlem · 28 inlägg

  Lena21

  Medlem
   
 15. L
  Medlem · 28 inlägg

  Lena21

  Medlem

  Om vi hade vilje ha ett sån företag hade jag inte ställt frågor och funderingar här, speciellt inte med byggföretag utan hade byggt och såld och tjänat pengar och kanske kommit med goda råd här.
  Alla vi är olika likadant är svaret man får från banken, dom vi känner har gjort precis som vi fast dom bor inte i samma kommun, kanske det spelar en roll från kommun till kommun ‍♀️
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.