Byggahus.se
 1. B
  apr '18

  fastighetsingenjör

  BirgitS: Min erfarenhet från andra forum där elever har kommit med skoluppgifter är att de i stort sett bara får bra svar när de presenterar ett första utkast till svar, frågar om det är så man ska tänka/räkna eller är det på det där andra sättet, inte när de förväntar sig att någon annan ska göra deras skoluppgifter helt och hållet.
  7 svar · 2,1k läst
 2. Mikael_L
  apr '18

  transmissionsförlusterna

  Mikael_L: Om du tar arean för bara väggen då? Går det att räkna ut då. Det är ju liksom ingen magiskt eller så, både väggar och tak lyder under samma fysikaliska regler.
  3 svar · 1,5k läst
 3. Mikael_L
  apr '18

  hej!

  Mikael_L: Är det också en fråga i din utbildning?
  2 svar · 816 läst
 4. Mikael_L
  apr '18

  Hej på er!

  Mikael_L: Svaren borde ha något att göra med det kursavsnitt ni just gått igenom. Det brukar inte löna sig att sova sig genom utbildning.
  6 svar · 799 läst
 5. B
  apr '18

  Ny som Lärling - Hur ska man vara?

  Byggarn33: Ja, Findus inlägg är riktigt bra. Edit: lyssna på alla inlägg! Mina tips: Se dig omkring om det finns nåt att göra, det finns det alltid. Fråga gärna: vad kan jag göra, om det inte känns som du stör. Se hur han du jobbar med arbetar, försök tänka, vad behöver han härnäst och var beredd med dom grejerna. Iaktta och lär. Stå inte med händerna i fickorna, sitt inte och titta.
  7 svar · 2,1k läst
  ·
 6. G
  mar '18

  köksmontör

  Ghaarib haji: [CENTER]jag vill jobba på köksmontör men jag vet inte vilgen utbildning behöver jag . finns någon som hjälper mig MVH GHAARIB[/CENTER]
  0 svar · 1,4k läst
 7. M
  mar '18

  Enkät om mäns erfarenheter av sexuell utsatthet

  MBrodlova: Hej! Som en sista del på Psykologprogrammet i Lund skriver jag mitt examensarbete om mäns upplevelser av sexuell utsatthet, sexuella övergrepp och våldtäkt. Jag söker de män som har erfarenheter av sexuellt laddade händelser som skett mot deras egentliga vilja. Detta kan vara sexuella handlingar där man explicit uttryckt och visat att man inte ville delta men behöver inte vara det.
  0 svar · 1,2k läst
 8. Hemmakatten
  feb '18

  examensarbete

  Hemmakatten: Fahmy, jag tycker att du är lite velig. Bestäm dig för ett ämne. Håll dig till det och utforska mer utan att det går till överdrift. Som jag förstår det så borde uppsatsen vara färdig i maj/juni, så det är verkligen dags att sätta igång.
  9 svar · 1,4k läst
 9. Anna_H
  feb '18

  Examensarbete

  Anna_H: [citat] Ja? Vad är det som är konstigt med det? Vi har en gubbe i ett radhus här som påstår att vår bevattningsanläggning går sönder när det varit torrt och varmt några veckor, för då börjar det strömma vatten i hans källare. Märkligt nog strömmar det flera kubik i minuten i kommunens dagvattenledning precis utanför utan att vår pump går.
  7 svar · 806 läst
 10. C
  jan '18

  Frågor om arbetsmiljö/yttre miljö på en byggplats.

  cookie_: På en stor byggarbetsplats, kan Beställaren t.ex. vara kommunen. De vill att en skola ska byggas av en Entreprenör (ett byggföretag). Kommunen är alltså Beställaren. Inte alltför ovanligt, så lejer Entreprenören i sin tur in en UnderEntreprenör, för att t.ex. gjuta platten till byggnaden. Entreprenören blir därmed en Beställare för UnderEntreprenören. Beställaren kallas det,
  5 svar · 2,1k läst
 11. T
  dec '17

  Vad kalls materialet?

  Tovastwa: [citat] Tack så mycket.
  2 svar · 5,5k läst
 12. T
  nov '17

  Frågor om furu

  Thomas_Blekinge: Hej och välkommen här. Furu är ett av de billigaste träslagen. Björk och gran är också billiga. Priset bestäms inte så mycket av träslaget utan av dimensionen och kvaliten du köper. Furu tål inte fukt i längden. Men det gör inget om du slänger en furuplanka i vattnet nån gång, bara den får torkar ordentligt. Furu är lätt att arbeta med. Furu växer i Sverige i stora mängder
  1 svar · 5,0k läst
 13. larry78
  nov '17

  Vad tittar ni efter vid val av hustak?

  larry78: Tror man du skall ha med husets värde/max värde i underlaget. Lägga ett 250000:- tak på en fastighet som värderas till 500000:- är nog få som gör.
  22 svar · 3,4k läst
 14. H
  nov '17

  Examensarbete- Byggingenjör

  Hutton: Bortsett från priset kommer vara högre skulle det nog funka bra på en villagrund i många fall.
  11 svar · 2,7k läst
 15. Sebastian S
  aug '17

  Byggkurser?

  Sebastian S: Hej alla, jag har en fråga om byggutbildningar och specifikt http://byggakademin.com/ är det någon som gått någon/några kurser där, och i så fall, vad tyckte ni, var det bra/dåligt?, lärde ni er något? Har själv tankar på att gå kursen visuell planering, företaget betalar så att det kostar några laxar är inte mitt största bekymmer.
  0 svar · 901 läst
 16. T
  aug '17

  Husprodukt för källsortering, enkät.

  tobben87: Lägg gärna ut länk till era slutsatser här sedan. De vore kul att se vad ni kommer fram till.
  1 svar · 885 läst
 17. L
  apr '17

  vvs branschprov - tips & tankar

  lordi: Vet ej vilka moment som ingår nuförtiden. Men håll koll på rätt placering av säkerhetsventiler mm. Ritningssymboler kan vara bra att kunna ifall du ska bygga ngt efter ritning. Svetsdelen gör man visst på företaget numera. Förr gjorde man teoridelen i samband med installationsdelen men det kanske är separerat numera?
  1 svar · 6,2k läst
 18. Johannes Carlsson
  apr '17

  Vi behöver din hjälp!

  Johannes Carlsson: En enkel konsekvensanalys: vad kan den läckta informationen användas till? För att kolla om jag är hemma eller inte är det större risk att åka fast om du hackar ett datasystem än om du bara kliver in i huset en vanlig arbetsdag?
  1 svar · 1,8k läst
 19. Johannes Carlsson
  mar '17

  Examensarbete - framtidens köp av möbler & inredning

  Johannes Carlsson: Ni glömde frågan: Ska jag vara tvungen att ladda ner en app för att företaget har en värdelös hemsida? (jag vill inte ha onödiga appar)
  5 svar · 1,6k läst
 20. E
  aug '16

  Skaffa kontakter och praktikplats

  Ewald: Gör en sida på linkedin.com och skaffa kontakta där! Där finns det även en massa chefer osv. http://www.linkedin.com/
  5 svar · 6,1k läst
 21. I
  jul '16

  Rolig exjobb-enkät om intelligenta bostäder! Tacksam för hjälp!:)

  Ingenjörsstudenten: Stort tack till alla er som svarat på enkäten! Jag behöver inte fler svar nu! :)
  12 svar · 5,5k läst
 22. ghoti
  apr '16

  Snälla svara på kort, rolig enkät om logotyper

  ghoti: Värt att fundera på: QBranch logo är nästan identisk med, och för tankarna till Bosch som har bra förtroende här. Samma färg och typsnitt. Tror ni att det undermedvetet stärker förtroendet för QBranch bland dem som inte känner till företaget?
  1 svar · 3,5k läst
 23. E
  apr '16

  Kort enkät om koncepthus. Ex-jobb byggingenjörer

  exjobbmiun: Hej! Vi är två studenter på Byggingenjörsprogrammet med inriktning Hållbart byggande, Mittuniversitetet, Östersund. Vi genomför nu examensarbete och har valt att skriva om nyckelfärdiga småhus, dvs färdiga “koncepthus” som många hustillverkare idag erbjuder. Åsikter och upplevelser från personer som har uppfört, eller planerar att uppföra ett sådant koncepthus skulle vara till
  0 svar · 3,8k läst
 24. H
  nov '15

  Undersökning trädgårds- och snöskottningstjänster

  hugolewenhaupt: Hej! Vi är två Linköpings-studenter som genomför en undersökning gällande snöskottning och trädgårdsarbete. Syftet med undersökningen är att försöka få en bild av vad som kan göras bättre med nuvarande tjänster för att få hjälp med snöskottning och trädgårdsarbete men även att reda ut de vanligaste orsakerna till att man inte använder de tjänster som finns i dagsläget.
  0 svar · 7,9k läst
 25. T
  nov '15

  kontrollplan-PBL

  Traume: Dom rasade taken har inget med kontrollansvarig/kontrollplan att göra, det är rena konstruktionsfel. Kontrollplanen är till för att kontrollera att man följer konstruktionsritningar m.m inte att kontrollera om dessa är rätt.
  15 svar · 14,5k läst
 26. H
  sep '15

  trappor

  hempularen: Frågeställningen förefaller vara ett skolarbete, ämnet flyttat hit. /moderator
  1 svar · 6,3k läst
 27. S
  maj '15

  Utveckling av skyddshjälm-Dina åsikter!

  SBH: jag hoppas du besöker lite byggplatser.
  2 svar · 8,5k läst
 28. Marlen Eskilsson
  apr '15

  Hur är servicen?

  Marlen Eskilsson: Hej Anton, Det är inte tillåtet att dubbelposta. Har därför raderat dina andra 10 inlägg om den här undersökningen.
  1 svar · 5,5k läst
 29. M
  apr '15

  Söker deltagare till undersökning om att Köpa & sälja hus

  Mafiphi: Tack för feedbacken, vi förstår va du menar och fixar till det. Det är en enkät för vårt examensarbete, där vi vill få en förståelse om vilka faktorer påverkar kundernas val av husleverantör i denna bransch. [citat]
  3 svar · 5,3k läst
 30. U
  apr '15

  Hjälp med planritning av missionshus

  Uppsaladröm: Tänkte bara uppdatera och säga att vi hittat en byggingenjörsstudent som hjälpt oss med jobbet. Det blev toppenbra!
  1 svar · 6,4k läst
Laddar...
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.