Byggahus.se

Sadla om till finsnickare?

 1. M
  Medlem · 98 inlägg

  mefi

  Medlem
  Hej!

  För 1,5 år sedan började jag en hobbykurs inom möbelsnickeri, något som jag hade väntat alldeles för länge med att göra och som jag är så ofantligt glad att jag gjorde. Efter ett år på den kursen (bara 3h i veckan) kände jag att jag ville spendera mer tid på detta. Så i höstas anmälde jag mig till en annan kurs inom möbelsnickeri, som är på ca 25% omfattning. Jag ska fortsätta på den nu i vår, förutsatt att Corona-läget inte fortsätter förvärras mycket mer.

  Jag känner att snickrandet är något jag vill ska få ta ännu mer plats i mitt liv. Jag drömmer om att göra det till mer än en hobby, men jag behöver mer utbildning. Jag är 32 år fyllda och nästan maxad på mitt studielån, så jag tror inte att jag har råd att pausa mitt nuvarande jobb fullständigt. Men kanske till 50%. Jag bor i Stockholmsregionen.

  Jag undrar om det finns folk därute som gått i samma funderingar i liknande livssituationer och gjort slag i saken? Jag känner bara till utbildningar som görs på plats och på 100%, men har jag missat någon? Finns lärlingsvägar att ta? Borde jag omvärdera och fortsätta jobba med det jag gör och hålla snickrandet till en hobby? Tacksam för all input jag kan få!

  Med vänlig hälsning
   
 2. K
  Medlem · 7 inlägg

  klarinya

  Medlem
  Hej,
  Har inget svar men går i liknande tankar. Blev nyfiken på vad det är för kurs du går på 25%?
   
 3. imported_Benno
  Medlem · Korpilombolo · 1 588 inlägg

  imported_Benno

  Medlem
  Att snickra är kul men hur ser efterfrågan ut?Jag har ingen aning (då jag aldrig haft behov av att anlita en finsnickare).
   
 4. M
  Medlem · 98 inlägg

  mefi

  Medlem
  Jag går en folkuniversitetskurs som omfattar ca 25%, även om tiderna är förlagda till kvällar och helger. I Upplands Väsby utanför Stockholm.
   
 5. M
  Medlem · 98 inlägg

  mefi

  Medlem
  Nej det är nog inte att jämföra med sjuksköterskor vad gäller efterfrågan ;) men många är det som efterfrågar specialbyggda kök och annan inredning så jobb finns det nog
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.