Byggahus.se

Studenter

Ämne
Svar
Läst
Senast ↓
 1. Marlen Eskilsson

  Diskutera i delforumet Studenter

  Ja, det har du rätt i. Jag får gå ut till experterna med en "varning" för frågor från lata studenter.
  Marlen Eskilsson · mar '12 · 8 svar · 23,9k läst
  ·
 2. KnockOnWood

  skarva

  [citat] Och den regeln gäller väl främst för yttertakets råspont. Den skall ju ta upp takpannornas tyngd + snölast, och är det flera skarvar intill varandra, så skulle takteglets tyngd göra att taket blir vågigt.
  KnockOnWood · 15d · 2 svar · 321 läst
 3. samuelt

  lister

  vad är profilerad lister
  samuelt · 16d · 0 svar · 166 läst
 4. useless

  bärlinor

  Dom balkar som håller upp golvbjälkarna. [bild] https://www.traguiden.se/konstruktion/konstruktiv-utformning/grundlaggning/grundlaggning/oppen-plintgrund/
  useless · 16d · 1 svar · 181 läst
  ·
 5. samuelt

  avväxligar

  när måste man göra avväxligar?
  samuelt · 16d · 0 svar · 102 läst
 6. A

  virket

  Frodväxt, skador.
  ArneTW · 16d · 1 svar · 133 läst
 7. Stefan N

  felmonterad stomme

  Allt från ingenting till att det rasar, går ju inte svara med den obefintliga infon.
  Stefan N · 16d · 1 svar · 163 läst
 8. K

  Hej

  Vilka olika sätt finns det att skära till tapeter vid framförallt takvinkeln och golvlisterna 3 st? Här syftas inte verktyg utan vilket sätt tapeten avslutas
  Kbahhwn · 27 apr · 0 svar · 309 läst
 9. raveper

  Hej vänner.

  Är väggarna jämna och fina så rullar du upp tapetklister. Sätter tapeten. Borstar eller drar bort luftbubblor som blir osv.
  raveper · 23 apr · 1 svar · 205 läst
 10. leby

  Godmorgon.

  [citat] det var bättre svar ;-)
  leby · 20 apr · 7 svar · 228 läst
 11. K

  Hej! Tid åt att svara på en enkät angående kollektivboenden för att hjälpa med vårt exjobb?

  [citat] Tack så mycket för svaret Daniel! Ändrar lite i vår enkät direkt nu efter det du tog upp i ditt inlägg angående yta. Angående kategorierna vi listat upp så kommer vi förhålla oss till det i resten av vårt arbete.
  Kollektiv2020 · 19 apr · 2 svar · 280 läst
 12. J

  Smygar inom Plattsättning

  Man vill aldrig se en råkant vid plattsättning, alltså man vill inte se kanten på kaklet/klinkern om den är oglaserad. Så vilken som rår över den andre spelar ingen roll, så länge man inte ser en råkant. Men om man nu blir tvungen av ngn anledning väljer man den som syns minst Hoppas du förstår vad jag menar.
  Jörgen Ö · 17 apr · 1 svar · 273 läst
 13. T

  Mängdning

  Så du ska bygga ett komplett förråd helt enkelt? Då blir frågan lite mer komplicerad. Du behöver räkna ut golvbjälklaget som är i en dimension reglar, väggarna som troligen är i en annan dimension - vars virkesåtgång även beror på hur mycket fönster och dörrar du ska ha, och sist taket vars dimension och konstruktion - och därmed virkesåtgång - hänger på vilken belastning
  ToRy · 15 apr · 5 svar · 270 läst
 14. F

  Sågverkstad, uppgift

  Det ska vara pulpetttak plåttak, vad skulle du rekommendera?
  ficce · 15 apr · 2 svar · 283 läst
 15. S

  Innervägg mängdning

  [citat] Ja det är per m². Netto exkl moms. Men inte vad jag skulle välja till en villavägg kanske. Det var mer att visa vad jag räknar med för mängd/m² vägg av olika material.
  Svanteman · 7 apr · 5 svar · 449 läst
  ·
 16. Rickard.ag

  Hejsan

  Spackling är all sorts spackling och med bredspackling menar man ofta att man spacklar stora ytor, ofta hela väggar eller hela rum.
  Rickard.ag · 7 apr · 1 svar · 154 läst
 17. S

  Hej alla

  I mina ögon är det kulörer som syns rejält, gula, oranga typ nästan signalerande kulörer. Starkt röda. En grå eller beige kulör är motsatsen liksom. I tvättsammanhang kan man ju skilja på dem då man kan tänka sig att starka kulörer kan färga av sig mer. En beige tröja färgar inte av sig lika mycket.
  Stefan1972 · 6 apr · 2 svar · 182 läst
 18. T

  Enkätundersökning som del i kandidatuppsats

  Tusen tack för att ni deltar! Det uppskattar jag oerhört (y). Givetvis är allas deltagande till stor nytta , jag vill ha så stor diversitet bland deltagarna som möjligt sett till bakgrund, ursprung, utbildning etc. Återigen tack till er som deltagit och ni som kommer delta!
  Tobaug · 1 apr · 4 svar · 229 läst
 19. M

  Vad är detta för en apparat? Hur fungerar den?

  [citat] [citat] Om du googla på postbeteckningar, så hittar du det du behöver. Dock så är nog boken bästa, då alla inte använder samma system för postbeteckningarna.
  mattoys · 31 mar · 18 svar · 1,0k läst
  ·
 20. S

  Undersökning - Service hos bygglovskontoret

  [citat] Tack för ett uttömmande svar! Dina tankar kan ge mitt arbete ett nytt perspektiv. (y)
  SandraC · 23 mar · 2 svar · 365 läst
 21. H

  Hej alla (student vill ha hjälp med skoluppgift)

  1. Lasysen rinner och klottar och är allmänt otrevlig att arbeta med. Det är arbetsamt att skrapa fönsterglasen rena och skrapa och måla om andra ytor som man har klottat på. 2. Skall man måla med vanlig rödfärg utan skadliga plasttillsatser då skall man inte grundmåla alls. Man bara blaskar på rödfärg och gnider in den ordentligt med pensel. Jag tror inte att det ens finns någon
  heimlaga · 11 feb · 9 svar · 1,2k läst
 22. G

  Enkät om att välja hus

  Läge, läge, läge. :-D
  Guson · 6 feb · 2 svar · 442 läst
 23. A

  öppning mellan kök och hall

  Jag förstår dig , tack så mkt
  Alexander.1992 · 12 jan · 4 svar · 495 läst
 24. FreQa

  Rätt ritad ritning?

  [citat] Jag jobbar själv med att rita hus om dagarna och jag tycker du fått till det bra! När man tittar på en ritning vill man gärna att allt ska kännas rätt. Saker man kan relatera i sin egen närhet. Ta en dörr tex. Den "vet" man hur bred den är. Likaså köksskåpen. Dina dörrar är bredare än standard och skåpen smalare så man får en konstig känsla av proportioner. Ser inget
  FreQa · dec '19 · 1 svar · 1,1k läst
  ·
 25. H

  Hej, jag behöver lite hjälp

  Skoluppgifter bör man kanske lösa på egen hand om man ska lära sig något :D Har du helt kört fast kanske följande länk kan leda dig fram till lösningen. https://www.byggahus.se/forum/threads/hjaelp-med-relaeanslutning.130290/
  hans.p · nov '19 · 1 svar · 735 läst
  ·
 26. LenaSuzanna

  Fastighetsbolag som satsar på BIM

  Har du kollat med Veidekke, de har BIM-koordinatorer och lycka till!
  LenaSuzanna · nov '19 · 15 svar · 882 läst
 27. ådal

  Frågor av skoluppgiftskaraktär

  Det är ändå skolans uppgift att testa hans kunskaper sen, oavsett vilken nivå han läser på. Varför anta att han blir godkänd?
  ådal · nov '19 · 82 svar · 4,8k läst
 28. J

  Kök inom standarden

  Ok, då förstår jag. Ska du bli elektriker så är det lämpligt att du läser i SS4370102, skolan bör ha denna. Där står bland annat hur uttag och ljuspunkter placeras. Uttag till spis är typ Perilex som i princip bara används till spisar. Diskmaskin placeras i princip alltid intill diskho där det finns tillgång till vatten och avlopp. Uttag till diskmaskin placeras i diskbänksskåpet.
  Johan456 · okt '19 · 13 svar · 1,2k läst
  ·
 29. Jenson88

  Vill utbilda mig till snickare. Egenföretagare.

  [citat] Tackar för utförligt svar! Håller med dig fullständigt och förstår vad du menar. Personligen, Ser jag det inte som ett problem i mitt fall, ( Hur märkvärdig jag än må låta ) Men det är pga att jag arbetat med säkerhet väldigt många år och upplever att jag ofta har mycket mycket mer öga för ev. fara framförallt på en arbetsplats. Har fått se en hel del osnygga olyckor
  Jenson88 · okt '19 · 8 svar · 1,1k läst
 30. A

  Grannen fick men inte jag

  En student på juridiklinjen skall skriva ett ex-jobb om godtyckligheten vid lovgivandet. Den handlar om lika iför lag och myndigheter, Det finns gott om exempel i Mölndal där jag bor men vi efterlyser fler från övriga riket. Vi vill ha de fall när någon i ert område under liknande förhållanden fick, när inte du eller någon du känner inte fick p.g.a. av handläggaren eller nämndens
  Ahuran · okt '19 · 0 svar · 916 läst
 31. Bettan74

  Behöver nybörjartips inför praktik!

  [citat] Det vore spännande att veta vad som hänt sedan 2013. Fick du bra vitsord efter avslutad praktik? Fullföljde du utbildningen? Och om så är fallet, jobbar du i byggbranschen idag eller har du helt bytt inriktning?
  Bettan74 · aug '19 · 27 svar · 16,4k läst
Laddar...