Byggahus.se
 1. H
  feb '20

  Hej alla (student vill ha hjälp med skoluppgift)

  heimlaga: 1. Lasysen rinner och klottar och är allmänt otrevlig att arbeta med. Det är arbetsamt att skrapa fönsterglasen rena och skrapa och måla om andra ytor som man har klottat på. 2. Skall man måla med vanlig rödfärg utan skadliga plasttillsatser då skall man inte grundmåla alls. Man bara blaskar på rödfärg och gnider in den ordentligt med pensel. Jag tror inte att det ens finns någon
  9 svar · 1,6k läst
 2. G
  feb '20

  Enkät om att välja hus

  Guson: Läge, läge, läge. :-D
  2 svar · 657 läst
 3. A
  jan '20

  öppning mellan kök och hall

  Alexander.1992: Jag förstår dig , tack så mkt
  4 svar · 732 läst
 4. FreQa
  dec '19

  Rätt ritad ritning?

  FreQa: [citat] Jag jobbar själv med att rita hus om dagarna och jag tycker du fått till det bra! När man tittar på en ritning vill man gärna att allt ska kännas rätt. Saker man kan relatera i sin egen närhet. Ta en dörr tex. Den "vet" man hur bred den är. Likaså köksskåpen. Dina dörrar är bredare än standard och skåpen smalare så man får en konstig känsla av proportioner. Ser inget
  1 svar · 2,2k läst
  ·
 5. H
  nov '19

  Hej, jag behöver lite hjälp

  hans.p: Skoluppgifter bör man kanske lösa på egen hand om man ska lära sig något :D Har du helt kört fast kanske följande länk kan leda dig fram till lösningen. https://www.byggahus.se/forum/threads/hjaelp-med-relaeanslutning.130290/
  1 svar · 993 läst
  ·
 6. LenaSuzanna
  nov '19

  Fastighetsbolag som satsar på BIM

  LenaSuzanna: Har du kollat med Veidekke, de har BIM-koordinatorer och lycka till!
  15 svar · 1,2k läst
 7. ådal
  nov '19

  Frågor av skoluppgiftskaraktär

  ådal: Det är ändå skolans uppgift att testa hans kunskaper sen, oavsett vilken nivå han läser på. Varför anta att han blir godkänd?
  82 svar · 6,5k läst
 8. J
  okt '19

  Kök inom standarden

  Johan456: Ok, då förstår jag. Ska du bli elektriker så är det lämpligt att du läser i SS4370102, skolan bör ha denna. Där står bland annat hur uttag och ljuspunkter placeras. Uttag till spis är typ Perilex som i princip bara används till spisar. Diskmaskin placeras i princip alltid intill diskho där det finns tillgång till vatten och avlopp. Uttag till diskmaskin placeras i diskbänksskåpet.
  13 svar · 1,7k läst
  ·
 9. A
  okt '19

  Grannen fick men inte jag

  Ahuran: En student på juridiklinjen skall skriva ett ex-jobb om godtyckligheten vid lovgivandet. Den handlar om lika iför lag och myndigheter, Det finns gott om exempel i Mölndal där jag bor men vi efterlyser fler från övriga riket. Vi vill ha de fall när någon i ert område under liknande förhållanden fick, när inte du eller någon du känner inte fick p.g.a. av handläggaren eller nämndens
  0 svar · 1,1k läst
 10. Bettan74
  aug '19

  Behöver nybörjartips inför praktik!

  Bettan74: [citat] Det vore spännande att veta vad som hänt sedan 2013. Fick du bra vitsord efter avslutad praktik? Fullföljde du utbildningen? Och om så är fallet, jobbar du i byggbranschen idag eller har du helt bytt inriktning?
  27 svar · 16,7k läst
 11. imported_Benno
  jul '19

  Vad gör en grillkåta eller ett lusthus attraktivt?

  2 svar · 877 läst
 12. KnockOnWood
  maj '19

  Hjälp oss i vår studie om skatteattityder i byggbranschen!

  KnockOnWood: Ni är nog lite fel ute nu. Detta är ett konsumentforum, inte en sajt för producenter, leverantörer och entreprenörer.
  1 svar · 680 läst
 13. S
  maj '19

  Hur räknar jag ut vilken kabel längd som behövs?

  11 svar · 2,6k läst
 14. windestal
  apr '19

  Fransk trästudent söker praktikplats

  windestal: [citat] Oj vad svårt det ska vara för vissa att erkänna att man hade fel/uttryckte sig fel :rofl: Nu lämnar jag den här diskussionen iaf, tycker min poäng framgått klart.
  19 svar · 1,8k läst
 15. H
  apr '19

  Vilken utbildning ska jag välja?

  hempularen: Som sagt väldigt många inom mjukvaruutveckling är ingenjörer. Men vill du ha variationen så är det kombinationen ingenjör och mjukvara som är lösningen (personlig uppfattning). Jag börjar närma mig pension nu, men jag har arbetat med hårdvarunära programmering under hela min karriär, hade en period där jag sysslade med teknisk försäljning också då var jag VD för ett
  10 svar · 2,3k läst
 16. A
  mar '19

  Vad tycker Du om ByggMax?

  Anonymiserad 173289: Håller med där..
  8 svar · 1,3k läst
 17. useless
  mar '19

  Tipps på online-kurser för byggnadsteknik

  useless: Ja, då är det högskolekurser inom byggnadsteknik-/byggingenjörsprogrammet då ska leta efter. Vill du ha någon form av examen så blir det lite mer att lösa runtomkring. Kolla med nån högskola som har den typen av utbildningar vilka kurser som ingår och se om/vilka som går att läsa på distans.
  4 svar · 1,8k läst
 18. D
  feb '19

  Badrumsundersökning

  Designingenjör_två: Hej! Vi är två designingenjörsstudenter som läser sitt sista år och har ett examensarbete att genomföra nu under det sista halvåret. Vi genomför just nu en undersökning av badrumsmiljö. Alla svar är anonyma och kommer enbart att vara till för oss att studera och dra slutsatser om och kommer inte lämna skolans område. Undersökningen tar cirka 5 minuter och alla som har ett badrum
  0 svar · 1,0k läst
 19. K
  feb '19

  Enkät ang. små komplementshus riktad till villaägare

  Kallebo: Det kändes som att det ställdes lite väl få frågor för att ni ska kunna dra några slutsatser.. Vi har redan ett komplementshus i form av garage, verkstad och hobbyrum så skulle vi bygga ytterligare ett skulle det vara för att hyra ut. Men först på tur står egentligen ett växthus så vi kan driva tulpaner på vintern..
  5 svar · 783 läst
 20. simonal
  feb '19

  Enkät om kombisåg!

  simonal: Kul projekt! Svarat och klart! =) Hoppas det hjälpte!
  1 svar · 767 läst
 21. P
  feb '19

  Multiverktyg

  PelleellerSebbe: [citat] Bor i stockhom
  8 svar · 1,4k läst
  ·
 22. Immobil
  jan '19

  Ritprogram

  1 svar · 1,0k läst
 23. A
  jan '19

  Enkät visualiseringsverktyg för hus/villor

  AlexJ: Hej! Var med och utveckla framtidens byggande! Genom att svara på enkäten här: https://goo.gl/forms/fCFnkvw6mcpd0Uzy2 Vi är tre studenter vid Luleå tekniska universitet som undersöker behovet av ett visualiseringsverktyg för hus/villor. Vi skulle uppskatta om ni tog er tid att svara på vår korta enkät (enkäten är anonym!). Den tar bara ett par minuter att genomföra. Tack på förhand!
  0 svar · 661 läst
 24. D
  dec '18

  Hej jag håller på med en utbildning

  Daniel 109: Det bör du nog klura ut själv. Att bara klistra i. Ett svar som någon givit dig leder ingen vart. Jag ger inte färdiga svar på skolfrågor.
  6 svar · 1,8k läst
  ·
 25. Abdelmomen
  nov '18

  Tipsa mig på ett examensarbete

  Abdelmomen: Är det ett bra förslag? Förslaget handlar om hur kan man implementera BIM i byggbranchen på ett effektivare sätt än det görs idag, dvs att utnyttja varenda funktion i BIM och som ger en verksam byggprocess. Arbetet kommer att ha en fokusera på hur BIM används idag och vilka krav som ställs för tillämpningen. Låter det bra?
  11 svar · 2,3k läst
 26. O
  okt '18

  Fukthalts ändring - beräkning

  Ollehoff: Hej alla, Sitter och pluggar fukt och fastna på en grej och hoppas att jag kan få hjälp här. Jag hänger med tills det som står inom den blå cirkeln. Hur fick de fram 2.1 kg/m. Tror att man ska använda Δw = (å+å)/(Δ)∙Δt. Men vet inte vad jag ska stoppa in Skulle vara oerhört tacksam om någon kunde hjälpa mig med det. Fråga https://imgur.com/JjTGr2Z Lösning
  0 svar · 790 läst
 27. Huvudbrytaren
  okt '18

  Enkät Angående Arbetskläder

  Huvudbrytaren: Vi hempulare har inte alltid proffsarbetskläder. Jag har tex bara ett par skyddsskor annars använder jag vanliga jeans och skjortor som jag inte är så noga med.
  2 svar · 884 läst
 28. E
  okt '18

  Enkät om konfliktområden förknippat med olika ägandeformer av fritidsboenden

  eriwas: Tack för alla svar! Ingen mer som känner att de kan bidra? Tack!
  3 svar · 830 läst
 29. H
  maj '18

  Enkät - Målgruppsanalys för en hantverkares webbplats

  hempularen: Nu vill jag komma med kritik. Undersökningen kändes väldigt tunn, Svarsalternativen var lite för "simpla". För mig är referenser A och O, och det återspeglas i svaren. Men när jag tittar på en hantverkarhemsida så kommer det ändå i andra hand. Först måste jag få en uppfattning om att det är en firma jag överhuvudtaget vill titta närmare på. Och då är det helt andra saker som
  3 svar · 1,6k läst
  ·
 30. R
  maj '18

  Har du planer på att bygga ditt drömhus?

  RebeccaAxelsson: Hej! Vi är tre studenter som gör ett arbete angående trender i byggbranschen och vi behöver din hjälp! Har du planer på att bygga hus i framtiden? Svara gärna på vår enkät: https://sv.surveymonkey.com/r/ZVTGGD3 Tack på förhand!
  0 svar · 825 läst
Laddar...
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.