Teknik, El & Teknik

Så många följde Sveriges första livevisning

Många var med och tittade på lägenheten i Åre via mobilen eller datorn.

Fastighetsbyrån har genomfört Sveriges första streamade livevisning, objektet var en lägenhet i Åre. Genom appen Periscope kunde spekulanter följa visningen i realtid och även vara med och interagera med mäklaren.

Om experimentet föll väl ut skulle livevisningar eventuellt komma att bli ett verktyg som används av mäklare även i den nära framtiden, eftersom det ger folk som bor långt bort en chans att vara med utan att det krävs någon betydande insats. Men hur gick det då?

- Resultatet överträffade våra förväntningar med hästlängder. Visningen som delades upp i två delar, inomhus och i området, sågs av totalt 1 313 livetittare. Hittills har 410 personer också sett visningen i repris i Periscopeappen. Många frågor kom in under visningen och tittarna skickade över 38 000 hjärtan, säger presschef Johan Vesterberg.

Detta innebär i praktiken att vi med största sannolikhet kommer att få se fler livevisningar.

- Vid bostadsförsäljningar är det direkt avgörande att nå många spekulanter. Nu kommer vi att utvärdera och avgöra i vilken omfattning vi kommer att använda oss av livestreamade visningar framöver. Responsen så här långt känns väldigt positiv, säger Johan Vesterberg.