Juridik

Usel mur ska åtgärdas menar ARN

Den mur som ett byggföretag gjorde åt en familj håller inte tillräcklig kvalitet och bör åtgärdas, ett stort prisavdrag bör också ske. Men byggföretaget ifrågasätter.

Ett byggföretag från Vara förlorade stort mot sin kund i Allmänna Reklamationsnämnden men är avigt inställda till beslutet. Ärendet gällde en mur som, enligt Alingsås tidning, skulle ha kostat 95 000 kronor i fast pris men som sedan slutade i tre räkningar om 68 839 kronor, 72 280 kronor och 5 240 kronor samt en mur som inte håller måttet.

Muren höll ett år innan den började spricka, då lades puts på och denna blev olika längs hela muren. Muren saknar dessutom armeringsjärn och de nockpannor som skulle ligga på toppen.

Allmänna Reklamationsnämnden vill att byggföretaget drar av 72 280 kronor och att de betalar de utgifter familjen lagt ut på en besiktningsman. De bör även avlägsna putsen på muren. Men företaget säger sig bara vilja dra av 25 343 kronor på priset och säger att de då även kan åtgärda sprickor och avsaknad av armeringsjärn.