Ekonomi

6 personer slåss om bergrum i Uppsala

6 personer slåss om bergrum i Uppsala

Just nu budas det för fullt på ett av Fortifikationsverkets sista bergrum. Vi passar på att ta en titt på hur det ser ut.

Vill du bo tryggt? Ett av Försvarets sista bergrum är till salu och budgivningen har precis dragit igång. För tillfället är 6 personer med och slåss om det 2 400 kvadratmeter stora bergrummet. Före budgivningen startade uttalade sig Angela Eriksson, chef på försäljningsenheten på Fortfikationsverket, och sade att de skulle bli besvikna om de inte får minst 5 miljoner kronor. Senaste budet ligger dock på cirka 1,5 miljoner kronor och en extrainsatt visning är planerad till på måndag nästa vecka.

- Det är ganska vanligt med försiktiga bud och avvaktande spekulanter. Många vet om att budgivningen är öppen i ytterligare två veckor. Det är totalt sex budgivare som är med men jag kan inte säga något mer om fördelningen privatpersoner och företag, säger Fortifikationsverkets projektledare Ida Åsberg till SVD Näringsliv.

Bergrum Uppsala

Den som köper utrymmet kan, utöver kostnaden för själva bergrummet, räkna med en del extrakostnader. El- och teleanläggning är till exempel från 1955 och måste bytas ut. Det finns någon form av V/A-anläggning men den är från 1962 och är "inte i bruk". 

Bergrummet är som sagt 2 400 kvadratmeter stort, men har dessutom ett plomberat utrymme om 200 kvadratmeter med separat ingång. Sugen på att kika innan det blir sålt? Visningen är mellan 10-11 på måndag 27 januari.

Bergrum Uppsala