Ekonomi, Bygga nytt hus

Vanligt hus på utsidan, palats på insidan

Nu är det omtalade huset till salu. Från utsidan ser det ut som vilket hus som helst, men insidan har ägarna piffat upp till palatsliknande standard.

Till synes ett helt vanligt hus

Till synes ett helt vanligt hus

Nu är palatshuset i Malmö till salu. Vera och Gunnar Sajland har bott i det till synes helt normala huset sedan slutet av 60-talet men genomfört kraftiga renoveringar i rokoko, empir och gustaviansk stil på insidan. Paret är intresserade av historia och konst, och då framför allt antiken, vilket drivit dem att skapa den palatsliknande insidan.

Till Borås Tidning säger Gunnar:

– Det är byggt för hand alltihop. Det är så dåligt med stuckatörer idag, de är med på renoveringsarbeten. Ska man ha en modell och bygga upp listverket på en väggsida så får man börja själv och arbeta sig fram med gips, och försöka använda kartongbitar till lagerblad och alltihop detta, försöka forma det. Man kan säga att det tagit 40 års tid. 

Palats
Ljuskrona

Gunnar har med andra ord byggt nästan allt för hand med hjälp av material som gips, kompositmaterial och trä. 

Det viktiga för paret är att köparna tar tillvara på deras livsverk och de är beredda att hjälpa till att hålla det i fint skick om så är fallet. 

Utgångspriset ligger på 3 300 000 kronor. Då medföljer dock inte de speciella möblerna utan många av dessa kommer att säljas som lösöre. Huset mäter 204 kvadratmeter. 

Spännande hem

Vill du kika närmare på huset, klicka här för att komma till mäklarens sida.