Många hushåll sugna på solceller

Många hushåll sugna på solceller

Många hushåll intresserar sig för solceller och olika energibesparingsåtgärder.

Svenskarna är ett miljövänligt folk, detta visar en undersökning som analysföretaget Yougov genomfört å Bygmas vägnar. Exempelvis svarar nästan 60 procent att de planerar - eller kan tänka sig - att använda miljövänligt byggmaterial. Och varannat hushåll är intresserade av solceller.

– Vi har under flera års tid följt utvecklingen av svenska folkets planer på att miljö-och klimatanpassa sina hem och kan konstatera att intresset för solceller just nu är otroligt stort, säger Urban Johansson, vd för Bygma i Sverige.

56 procent av de tillfrågade planerar att montera solceller - eller kan tänka sig att göra det längre fram. Dock är det endast bara 3 procent som faktiskt har gjort det.

- Med tanke på att endast 3 procent hittills har installerat, så finns det ju en enorm potential för byggbranschen att ta tag i här, säger Urban Johansson.

Undersökningen visar även att var tredje hushåll har skaffat energieffektiva fönster och att var femte har tilläggsisolerat. Bland de som inte har gjort det är 41 procent intresserade av att göra så framöver.