Stäms på 1,25 miljoner för ogiltig bostadsrätt

Stäms på 1,25 miljoner för ogiltig bostadsrätt

En av de som för länge sedan sålt sin bostadsrätt i det omtalade Hotell du Nord stäms nu på stort belopp.

En av de som sålde sin bostadsrätt i Hotell du Nord - där hälften av de ombildade bostadsrätterna visat sig sakna bygglov - stäms nu av den nya ägaren. Skadeståndsanspråket är på 1,25 miljoner kronor.

Mannen visste inte om problematiken kring lägenheterna eftersom den inte uppenbarat sig ännu vid tillfället för försäljningen. Han är uppgiven och har av advokat fått veta att han kan behöva förlika och betala runt en miljon kronor. Pengar som han inte har.

- Jag har inte de pengarna och kan heller inte låna upp dem, säger han till Svenska Dagbladet.

Han har även fått veta att han i sin tur sedan kommer att behöva stämma den han köpte lägenheten av för att eventuellt få tillbaka pengarna. Liknande förfarande är att vänta för alla andra inblandade och det kommer då att bli en ganska rörig härva, speciellt då ansvaret för situationen är väldigt oklart.

Många skyller på bostadsrättsföreningens styrelse, men de skyller i sin tur på intygsgivarna, som menar på att de inte hade kunnat göra något annorlunda då de inte måste utreda om det finns bygglov i samband med att de godkänner den ekonomiska planen.

En polisanmälan har upprättats kring lägenheterna och fallet utreds av Ekobrottsmyndigheten.

Källa: https://www.svd.se/boratten-saknade-bygglov-han-kravs-pa-125-miljoner