Stort renoveringssug bland bostadsköparna

De som letar bostad väljer helst ett objekt som de kan renovera.

Av de 4 974 personer som svarat på Bauhaus och Hemnets gemensamma undersökning är det endast 13 procent som uppger att de letar efter en bostad utan renoveringsbehov. Hela 87 procent svarar däremot att de kan tänka sig renovera sitt nyköpta hem, 1 av 4 kan till och med tänka sig ett fullständigt renoveringsobjekt. Detta är intressant med tanke på att 76 procent av respondenterna uppger att de planerar att flytta inom ett år.

Köparna är dock lite otåliga - en renovering ska helst inte sträcka sig över tre månader. 27 procent svarar till och med att de får nog efter en månad.

- Att nära 90 procent är villiga att renovera i någon skala är inte förvånande. Svenskarna är i stor utsträckning händiga gör-det-självare, om än något otåliga då smärttröskeln för en renovering ligger på högst tre månader, säger Johan Saxne som är informations- och marknadschef hos Bauhaus.

Undersökningen visar även att säljarna tror att köket är det viktiga, medan köparna menar att badrummet är det som avgör värdehöjningen på bostaden. 52 procent svarar att bad- och duschutrymmet är viktigast.