Juridik, Renovera

Rev sin brors hus med familjen i

Tog en traktor och rammade huset på grund av en arvstvist.

Norska medier har varit på plats och undersökt. Källa: Haugesunds Avis.

Norska medier har varit på plats och undersökt. Källa: Haugesunds Avis.

En 55-årig man i Norge döms till 1 år och 2 månader i fängelse efter att han i juni fullständigt tappade fattningen och rev delar av sin brors hus med en traktor medan broderns familj fortfarande var kvar i huset. Domen slår även fast att han efter fängelsestraffet ska bära fotboja, samt att han varken får vistas i närheten av brodern och hans familj eller staden där de bor.

Mannen hade länge legat i tvist med sin bror om rätten till en gård och en tomt, den gård han sedan gav sig på. Han ska ha använt en traktor för att köra in i långsidan av huset, och den blev totalförstörd.

– En vägg är borta, familjen upplevde det som väldigt traumatiskt, sa vakthavande polisbefäl Norunn Byrknes, vid Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Därefter flydde han platsen i en skåpbil, och flykten slutade med att han körde på en polisbil och krockade med en parkerad bil.

Den dömda mannen säger att han tycker att straffet han fått för gärningen är onödigt hårt. Istället för fotboja och förbud att vistas i sin hemstad tycker han att brodern kunde ha fått ett överfallslarm.

Källa: Expressen