Ärver kapad lägenhet

Bröderna bakom Seniorhantverkarna i Skåne försöker bluffa till sig lägenhet.

En pensionär i Malmö har hamnat i en prekär situation i samband med hennes storebrors bortgång. Brodern var i en lägenhetstvist efter att ha fått sin lägenhet kapad och nu riskerar kvinnan att ärva denna tvist i samband med att hon ärver lägenheten, skriver Sydsvenskan.

Åklagare och förundersökningsledare Lars Morand utreder fallet som grovt ocker, men han hann aldrig förhöra lägenhetsinnehavaren innan hans bortgång.

– Det är klart att det försvårar saken men det är inte så att vi per automatik lägger ner, absolut inte, säger han.

Situationen med lägenheten började efter att pensionären anlitat Seniorhantverkarna. Bröderna som driver Seniorhantverkarna har även visat sig stå bakom flera andra blufföretag där de har lurat till sig flera miljoner kronor både från kommuner, företag och andra privatpersoner, enligt Sydsvenskans granskning.

I just detta fall handlar det om att Gabriel Bergkvist (tidigare Ibrahim Fakhro) som är bror till ägarna av Seniorhantverkarna, påstår att lägenhetsinnehavaren har skänkt sin lägenhet till honom. Det falska gåvobrevet upptäcktes i tid och accepterades inte av mannens bostadsrättsförening.

Sedan dess pågår en rättstvist mellan Gabriel och lägenhetsägaren gällande vem som är den verkliga ägaren. Mannen hann polisanmäla innan han gick bort. Hans sista tid präglades av oro för rättstvisten och att bli hemlös.

Utöver att försöka tillskansa sig lägenheten länsade de också lägenhetsinnehavarens bankkonton, tog hans nycklar samt dumpade skräp på en cykelbana i Lund.

Läs mer: Se upp: 4 trädgårdsbolag i Skåne har tagits över av kriminella