Byggahus.se

Wisdom extern knappsats

 1. L
  Medlem Nivå 1
  Hej,

  Har ett gammalt Rokonet Wisdom-larm som sattes in för snart 10 år sedan. Investerat in några rörelsedekkare, extern siren samt knappsats. Har nu problem med att 2 ggr av 3 så säger larmet "Fel kod" när den knappas in via den externa knappsatsen. Har upptäck att det sker när larmet, via rörelsedetektorn, hunnit upptäcka att man klivit innanför dörren - och larmet börjat pipa. I de fall man hinner knappa in koden innan larmet piper så blir det rätt. Det verkar med andra ord vara nån störning som uppkommer i samband med att "intrånget" detekteras.

  Några tips hur det kan lösas?

  Larmet är som sagt ganska gammalt, och inte kul att programmera. Funderar på att skaffa nåt modernare där man även kan få in en kamera, stöd för appar osv. Vet någon om man då kan återanvända befintliga detektorer och den externa sirenen. Det borde väl gå så länge den nya centralenheten går på 868MHz?! Tips?

  Mvh/L
   
 2. power650
  Medlem Nivå 7
  Titta på Agility3, då kan du använda dina sensorer. Prova först med att byta batteri i knappsatsen.
   
 3. spinout
  Medlem Nivå 7
  Wisdom är annars ett kanonbra larm och enkelt att programmera. Kolla om det är vilken version av Wisdom, jag hade problem med Wisdom 1 och nyare tillbehör. Alla Wisdom detektorerna passar inte 100% till Agility 3. tex. IR-detektorerna lärs in som temperaturdetektor.
   
 4. Y
  Medlem Nivå 5
  [SUP][/SUP]

  Så om man har ett Wisdom (ver 3) med IR, Brandvarnare och dörrsensorer fungera dessa isåfall med ett Agility 3 ?

  Lyckas inte synka externa knappsatsen på nytt med gamla Wisdom larmet.