16 202 läst ·
86 svar
16k läst
86 svar
Willys och Axfood fuskar med grädde
Kemikalier är ett ord som kan låta skrämmande för en del men det är inget skrämmande om man förstår definitionen av ordet. Definitionsmässigt är bara kemiska ämnen som är renade och definierade på något sätt. Nästan alla i livsmedelsindustrin är från naturliga källor, nästan inga är syntetiska derivat som man inte hittar talrikt i naturen. Dessa ämnen blir inte farliga för att de är renare och väldefinierade än om de skulle vara mixade med andra ämnen. T ex fruktos är ett vanligt socker i äpplen, det är inte farligt bara för att det har renats upp och säljs som fruktos.L Lilllen skrev:Här håller jag med dig på flera punkter. Mycket svårt ämne att forska på. Men för mig så ter sig då försiktighetsprincipen bäst. Kemikalier bör därför hållas till ett minimum. Särskilt nypåfunna sådana, då det vanligen tar lång tid att komma fram till hur de påverkar oss. Även ”nypåfunna” metoder som raffinerade produkter är jag också rädd ännu inte är fullt utforskade hur de påverkar oss.
Längst verkar de leva som odlar sin egen mat på traditionellt vis, men har tillgång till modern medicin.
Tyvärr lever jag här inte som jag lär. Tiden gör att jag inte odlar så mycket själv, och snålheten gör att jag inte alltid köper maten med minst tillsatser.
Inte heller tycks lång livslängd enkelt kunna förklaras med vilken mat man äter. T ex Japan, Schweiz, Singapore och Australien ligger alla i topp vad gäller medellivslängd. Väldigt olika länder och där extremt processad mat är en del av alla deras kulturer.
Är det t ex Nutellan på morgonbrödet eller läsken som barnen dricker till macklunchen i Schweiz som gör dem långlivade? Eller natriumglutamaten och alla artificiella sojabaserade såser och det extremprocessade vita riset som får japanerna att glänsa? Är det Austrailens grillkultur som gör dem långlivade? Ja ni hör, alla dessa saker förs fram av hälsomoralisterna som rena döden för ens hälsa med extremt svaga evidens bakom det.
Kanske är det dags att ta till sig av vetenskapen och inse att får mat inte är så där styrande för vår hälsa som många vill tro. Och vi vill nog gärna tro detta för att vår biologi har selekterat vår hjärna att vara extremt fundersamma över mat. Det är helt logiskt utifrån vår evolutionära historia och det förklarar också varför alla religioner (och barnuppfostran!) är så fokuserade på att kontrollera vad vi äter. Men det är i mångt och mycket ett hjärnspöke.
Snailman
Medlem
· Västra Götaland
· 5 582 inlägg
Snailman
Medlem
- Västra Götaland
- 5 582 inlägg
Utom när den riktiga grädden gapar tomt på hyllan och den värdelösa personalen man tillfrågar pekar på raderna med tio olika fuskgrädde.. (Vilket händer alldeles för ofta)Claes Sörmland skrev:
Oj så många inlägg i tråden - ska sen läsa.
För 10-14 dagar sedan tog jag detta foto från Hemköp, och nu kan jag se att Axfood ändrad namnet på grädden!
...och butiken har ännu inte hunnit ändra hyllkantslappen.
Jag var tidigare i kontakt med Axfood, i ett rätt surt email, och de svarade mig att frågan skulle skickas vidare i organisationen. Det kan vara så att mitt mejl fick hjulen att rulla
"Mellangrädde" hade varit allra bäst, men Axfood vill nog inte vara för ärliga och nedgradera produkten för mycket. Skriver man bara "grädde" så kan även mindre kvalicierade produkter, kreti och pleti, mingla med äkta vara
#marknadsföring
För 10-14 dagar sedan tog jag detta foto från Hemköp, och nu kan jag se att Axfood ändrad namnet på grädden!
Jag var tidigare i kontakt med Axfood, i ett rätt surt email, och de svarade mig att frågan skulle skickas vidare i organisationen. Det kan vara så att mitt mejl fick hjulen att rulla
"Mellangrädde" hade varit allra bäst, men Axfood vill nog inte vara för ärliga och nedgradera produkten för mycket. Skriver man bara "grädde" så kan även mindre kvalicierade produkter, kreti och pleti, mingla med äkta vara
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Bra jobbat!!nattugglan11 skrev:
Oj så många inlägg i tråden - ska sen läsa.
För 10-14 dagar sedan tog jag detta foto från Hemköp, och nu kan jag se att Axfood ändrad namnet på grädden!...och butiken har ännu inte hunnit ändra hyllkantslappen.
Jag var tidigare i kontakt med Axfood, i ett rätt surt email, och de svarade mig att frågan skulle skickas vidare i organisationen. Det kan vara så att mitt mejl fick hjulen att rulla![]()
"Mellangrädde" hade varit allra bäst, men Axfood vill nog inte vara för ärliga och nedgradera produkten för mycket. Skriver man bara "grädde" så kan även mindre kvalicierade produkter, kreti och pleti, mingla med äkta vara#marknadsföring
[bild]
Gillar att tillverkare är ’No Name’
Medlem
· Sverige
· 5 652 inlägg
Ett helt vansinnigt pris för sk "grädde" på 27%. Aldrig i livet att detta kommer in i vårt kök, inte till något pris.nattugglan11 skrev:
Oj så många inlägg i tråden - ska sen läsa.
För 10-14 dagar sedan tog jag detta foto från Hemköp, och nu kan jag se att Axfood ändrad namnet på grädden!...och butiken har ännu inte hunnit ändra hyllkantslappen.
Jag var tidigare i kontakt med Axfood, i ett rätt surt email, och de svarade mig att frågan skulle skickas vidare i organisationen. Det kan vara så att mitt mejl fick hjulen att rulla![]()
"Mellangrädde" hade varit allra bäst, men Axfood vill nog inte vara för ärliga och nedgradera produkten för mycket. Skriver man bara "grädde" så kan även mindre kvalicierade produkter, kreti och pleti, mingla med äkta vara#marknadsföring
[bild]
Allvetare
· Västra götaland
· 10 416 inlägg
Min uppfattning är dessutom att många vanliga deciliter-mått mäter upp mindre än en deciliter...
1 deciliter grädde ska väga 96 gram, så det är la bara att ta fram vågen...
1 deciliter grädde ska väga 96 gram, så det är la bara att ta fram vågen...
Medlem
· Västernorrland
· 11 692 inlägg
Klicka här för att svara
Liknande trådar
-
Vill inte starta lifan Willys jeep
Bilar & andra fordon -
Återbetalningsskyldig om företag fuskar med rot/grön teknik?
Juridik -
Fuskar energibolagen med spotpriset vid timavtal?
Elavtal, elpriser & elförbrukning -
Smålandsgran fuskar med ekologisk märkning
Artikelkommentarer -
Våtrumsmatta, fuskar hantverkaren?
Badrum
