16 202 läst ·
86 svar
16k läst
86 svar
Willys och Axfood fuskar med grädde
Och går vi över till andra produkter, är denna ett skräckexempel tycker jag:
Men även denna är förskräcklig, även om det inte står grädde på förpackningen.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Men även denna är förskräcklig, även om det inte står grädde på förpackningen.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Den var ju lite skrattretande men går man igenom innehållet så är den inte så konstig. Äppel- och citronsyra för syrligheten, sorbat och bensoat för konserveringen, sockerkulör och antocyaner från växtriket för färgen och sen de vanliga sötningsmedlena aspartam, acesulfam och steviaextrakt.harry73 skrev:
Ungefär som en vanlig läskedryck m a o.
Medlem
· Västernorrland
· 11 692 inlägg
Tillverkarna testar ju marknaden hela tiden med märkliga saker, det ligger liksom i agendan. De ska sälja och dra in pengar. Tar marknaden emot nåt och det säljer så fortsätter man med produkten. Sen får ju de som vill ha ren och naturlig mat tycka vad de vill. Det finns ju så mycket saker att välja på så alla borde väl vara nöjda? Vad jag vet säljs det ingenting som är rent hälsovådligt. Sen kan man ju såklart ha åsikter om en del saker. Men att agendan ska gå till att vi enbart ska ha riktig grädde 40% och ingenting annat blir lite konstig. Då blir det nästan lite väl styrt.........
Nej inte riktigt, vi har både i närhistorisk och nationell jämförelse fantastisk mat i dag. Det är mer en fråga om att vi äter för mycket för att vi kan och av evolutionära skäl inte gillar känslan av att inte vara mätta. Och generellt överskattas matens negativa påverkan på hälsa något alldeles enormt.harry73 skrev:
Jag ordinerar en dos Agnes Wold.
Kan du inte skaffa råmjölk och försöka göra kalvdans åt familjen i år eller måste du nödvändigtvis köpa både den och vispgrädde färdig eller äta den på lokal?AndersMalmgren skrev:
De här ovan nämnda butikskjedjorna har nog varken opastöriserad helmjölk eller färdig kalvdans men du känner nog till vilka butiker/saluhallar som har det om du råkat hamnat i onåd och inte får handla direkt av producenten.
Jag skulle säga att det är tvärtom. Man underskattar matens påverkan på hälsan, eller kanske snarare missbedömer matens påverkan. Hela rädslan för fetter och då speciellt mättade fetter, gör att vi äter fler kolhydrater inkl. socker. Det gör att vi känner oss hungriga oftare och småäter mer. Även sötningsmedel gör att vi får ett sötsug och småäter mer.Claes Sörmland skrev:
Allt som ger näring tar vi bort ur maten av kostnadsskäl och kvar är bara tomma kalorier. Tarmfloran hamnar i obalans och då börjar eländet på riktigt.
Medlem
· Västernorrland
· 11 692 inlägg
det är ju en faktor såklart men att säga att det ÄR tvärtom och nästan tro att det är så blir ju lite snett. De flesta är väldigt medvetna vad de stoppar i sig skulle jag tro. Den andelen som inte gör det och har div problem orsakat av det skulle nog ha de problemen oavsett vilken mat som finns i hyllorna. Att debattera såhär och peka på att de stora massorna skulle må bra av ren mat blir ju helt fel. Majoriteten har som sagt inga problem.harry73 skrev:
Jag skulle säga att det är tvärtom. Man underskattar matens påverkan på hälsan, eller kanske snarare missbedömer matens påverkan. Hela rädslan för fetter och då speciellt mättade fetter, gör att vi äter fler kolhydrater inkl. socker. Det gör att vi känner oss hungriga oftare och småäter mer. Även sötningsmedel gör att vi får ett sötsug och småäter mer.
Allt som ger näring tar vi bort ur maten av kostnadsskäl och kvar är bara tomma kalorier. Tarmfloran hamnar i obalans och då börjar eländet på riktigt.
Det är ju bara titta på fett, socker och smör i skolorna. Bara för att en minoritet utvecklar problem så dras alla med i eländet och får äta fettsnålt, sockerfritt och billigt margarin på mackorna. Egentligen ett väldigt konstigt sätt att styra upp det på.
En hopplös fråga att svar på vetenskapligt eftersom vi bara har kassa observationsstudier. Den sämsta sortens forskning. Så var och en får bli salig på sin egen tro vad gäller maten. Vi vet dock att olika kulturer äter en väldig massa olika typer av mat och har så gjort under historien och om vi bortser från rena bristsjukdomar och överkonsumtion så har det varit väldigt svårt att visa att någon typ av mat är bättre än någon annan. Läser man inte på och går på medier och moraliserande hälsotrender så kan man lätt tro något annat. Men det är som sagt tro som torgförs.harry73 skrev:
Jag skulle säga att det är tvärtom. Man underskattar matens påverkan på hälsan, eller kanske snarare missbedömer matens påverkan. Hela rädslan för fetter och då speciellt mättade fetter, gör att vi äter fler kolhydrater inkl. socker. Det gör att vi känner oss hungriga oftare och småäter mer. Även sötningsmedel gör att vi får ett sötsug och småäter mer.
Allt som ger näring tar vi bort ur maten av kostnadsskäl och kvar är bara tomma kalorier. Tarmfloran hamnar i obalans och då börjar eländet på riktigt.
-
Claes Sörmland skrev:
Anställd:
- Va, har du redan skickat in nya förpackningen för tryck? Vi var ju inte klara ännu. Står fortfarande Vispgrädde.
Närmaste chefen:
- Spelar ingen roll, de som köper vårt märke får skylla sig själva, det är ju inget kvalitetsmärke direkt *skratt*
Vi kör så denna batch i alla fall.
Själv har jag inget emot att de säljer en produkt som till ordinarie pris är billigare än 40%-ig, men kalla den inte för Vispgrädde.
I vilket fall så har de nu uppenbarligen insett sitt misstag, vad det nu än berodde på, och som du visar namnändrat till bara ”Grädde”. Det medför nog just det du efterfrågar - att folk faktiskt läser innehållsförteckningen innan köp. Typ som att bara skriva ”Bröd” som rubrik. Få skulle nog köpa det utan att läsa lite mera.Claes Sörmland skrev:
Här håller jag med dig på flera punkter. Mycket svårt ämne att forska på. Men för mig så ter sig då försiktighetsprincipen bäst. Kemikalier bör därför hållas till ett minimum. Särskilt nypåfunna sådana, då det vanligen tar lång tid att komma fram till hur de påverkar oss. Även ”nypåfunna” metoder som raffinerade produkter är jag också rädd ännu inte är fullt utforskade hur de påverkar oss.Claes Sörmland skrev:
En hopplös fråga att svar på vetenskapligt eftersom vi bara har kassa observationsstudier. Den sämsta sortens forskning. Så var och en får bli salig på sin egen tro vad gäller maten. Vi vet dock att olika kulturer äter en väldig massa olika typer av mat och har så gjort under historien och om vi bortser från rena bristsjukdomar och överkonsumtion så har det varit väldigt svårt att visa att någon typ av mat är bättre än någon annan. Läser man inte på och går på medier och moraliserande hälsotrender så kan man lätt tro något annat. Men det är som sagt tro som torgförs.
Längst verkar de leva som odlar sin egen mat på traditionellt vis, men har tillgång till modern medicin.
Tyvärr lever jag här inte som jag lär. Tiden gör att jag inte odlar så mycket själv, och snålheten gör att jag inte alltid köper maten med minst tillsatser.
Medlem
· Västernorrland
· 11 692 inlägg
Fast det är ju här problemet ligger. De som lusläser förpackningar efter "kemikalier" gör ju inga studier i övrigt på det som köps. Jag skulle tro att allt som odlas/tillverkas på denna planet innehåller kemikalier eller farliga grundämnen som kan göra en sjuk. I vanligt vatten finns det alltid spår av nånting.
Proportionerna blir ju helt fel.........
Mjukgörande ämnen i leksaker förbjöds i stort sett och ja det är ju bra men att det utan ett förbud skulle krävas att alla åt upp 30kg leksaker per dag för att ens nå upp i gränsvärdena då spelade ingen roll. Ämnet i sig var ju farligt.........och visst det var det ju men sen då..........
Proportionerna blir ju helt fel.........
Mjukgörande ämnen i leksaker förbjöds i stort sett och ja det är ju bra men att det utan ett förbud skulle krävas att alla åt upp 30kg leksaker per dag för att ens nå upp i gränsvärdena då spelade ingen roll. Ämnet i sig var ju farligt.........och visst det var det ju men sen då..........