Byggahus.se

Verktyg som aldrig borde ha tillverkats

55k läst  258 svar

 1. ricebridge
  Husägare · Nivå 13
  Även Fords ”snabb”kopplingar av slangar har jag ondgjort mig över i andra trådar. Men det förtjänar ändå att upprepa att de borde förbjudas i lag. Skiten beckar ihop och sen ska man använda ett dyrt specialverktyg som ändå inte får isär dem och går sönder på kuppen och sen... tar man fram bultsaxen och klipper vilt omkring sig, allt medan vårdpersonalen närmar sig med en tröja med väldigt långa ärmar i beredskap åt en.
   
 2. K
  Medlem · Nivå 3
  Jag kommer på tre värdelösa prylar. Kombitång, byggmax slippapper och julas snörslå.
   
  • Laddar…
 3. ricebridge
  Husägare · Nivå 13
  Trumbromsar. Jag säger bara det. Trumbromsar. :mad::mad:
   
 4. possum77
  Medlem Nivå 6
  Hur räknar du där? 15 år med två hjulbyten per år borde bli 15*2*4 = 120 lyft? Fortfarande ingen imponerande siffra dock...
   
 5. Cheesen
  Nybyggare · Nivå 9
  Använde den bara två år innan jag förpassade den till stugan. I stugan har den lyft skotern å släpvagnen kanske två gånger. Det var släpet som den inte orkade, jo de var olastat.
   
  • Laddar…
 6. 2
  Medlem Nivå 2
  och vad skulle problemet med att blöta ner dom med crc (utgår från att du menar crc 5-56 ? )
   
 7. J
  Medlem Nivå 1
  Två relativt "billiga" maskiner som gått många timmar hos oss är Biltemas borrhammare RH 1100 PLUS och bilningshammare DH 1700.

  Tillsammans kostar de idag 4000:-. Priset var något liknande när jag köpte dem för sex år sedan och jag tror det är samma modell. Vet inte hur många hundra djupa 20 mm hål som borrats för bergkilar, men det har förbrukats 15-20 borrar. Bilningshammaren har också fått slita i granit eller väl brunnen betong.

  De har spräckt bort någon kubik med berg (granit), hjälpt till med att knäcka sönder stenar med vikter på fler hundra kilo som bara finns där när man ska gräva och bilat upp stora hål i betongplattor och väggar.

  Köper man en proffsmaskin är de säkert lättare, har mer kraft och vibrerar mindre. Men jag skulle när de inköptes aldrig trott att de efter sex års slit fortfarande skulle vara helt felfria, speciellt med tanke på arbetsmiljön de utsatts för med all fin sten- och betongdamm, vatten och lera.
   
 8. P
  Medlem Nivå 8
  Första pennan som jag köpte för två år sen fungerade faktiskt bra, men lyckades drälla bort den, sen har dom blivit bara sämre. Den jag köpte häromsistens passerade till soporna rätt omg.
   
 9. F
  Medlem · Nivå 12
  Jag köpte en 12V skruvdragare som en nödlösning när jag var i Kina på resa och verkligen behövde en skruvdragare. Mindre skruvdragare i storleksklass med Makitas utgående 10,8V maskiner med 2st 12V Li-Ion batteri och en liten billig väska med en simpel laddare. Kostade 140kr och då påtalades det att det var med 1 månads garanti. Lite plastig men smidig, förvånande bra och för priset väldigt bra lågfartskontroll. Betydligt bättre än den 12V Black&Decker nån utan känska köpte in till jobbet för 699kr och betydligt bättre än noname för 299kr med. Så nog fan kunde dom höja kvaliten lite och ändå tjäna pengar men jag skiter i vilket, jag köper Makita.
   
  • Laddar…
 10. N
  Medlem · Nivå 9
  Inget verktyg direkt men dessa jävla hjulbultar som bla används av Ford och Fiat. En sketen hylsa på själva skallen i fuskkrom som bara blir skrot när man ska sko om bilen. Jag spenderade 45 min med hammare, skruvstycke och huggmejsel för att knacka bort dessa när jag bytte däck i vintras. Nu passar hylsan perfekt, dock på en "ful" bultskalle utan krom.
   
  • Laddar…
 11. possum77
  Medlem Nivå 6
  De sitter på en del Volvo från slutet av Ford-eran också. Håller med om att det borde reserveras en särskild plats i helvetet för den som designade missfostrena.
   
  • Laddar…
 12. M
  Medlem Nivå 2
  Fick en sådan här i present av en släkting en gång för länge sedan när jag läste till möbelsnickare. Visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Men det vara bara tacka och ta emot. Metallen var ovanligt mjuk och det blev märken i den när man spikade. Tror morsan fick den, och den ligger förmodligen fortfarande i hennes verktygslåda. :crysmile:
   
 13. Isakare
  Medlem · Nivå 12
  Små bits och bits satser.
  Använder knappt bitshållare med små bits alls. Köper bara de bits jag använder i längre modeller, tex 50 75 och 100 mm. Alla satser gör bara att man får ännu massa grejer som aldrig kommer att användas.

  Alla kofötter utom Hultafors, ingen annan tillverkare har lyckats med formen.

  Alla polygriper utom Knipex Cobra, har man använt en Cobra vill man kasta alla andra polygriper.
   
 14. Fario
  Husägare Nivå 7
  Det där känner man igen...
  När jag var ung och var avancerad sportfiskare var jag noga med att tala om för familjen att de får köpa vilka julklappar de vill men absolut inte fiskeprylar. Det blir så gott som alltid bara fel.
   
 15. ceson
  Medlem · Nivå 12
  Då har du inte provat kofotar från Tove :D
   
  • Laddar…