Verktyg som aldrig borde ha tillverkats

54k läst  258 svar

 1. nanowire
  Hobbysnickare · Nivå 17
  Riktigt bra verktyg är ofta dyra. Men de kan också vara bra utan att vara dyra, prisvärda med tillräckligt god design och kvalitet för att klara jobbet utan att göra stora hål i plånboken.

  Sen har vi de andra... de ser ofta ut som verktyg men är egentligen inte det eftersom de försvårar istället för att underlätta. De kan vara en kopia av ett fungerande verktyg men i ett material som inte tål påfrestningen av att användas, tex bits som fungerar sämre än bordskniven. Eller stoltsera med en massa funktioner som för den ovane verkar vara bra men i realiteten gör verktyget eller maskinen oandvändbar. Inte sällan är det en medveten form av lurendrejeri där det endast handlar om att få dig att impulsköpa helt utan tanke på din nytta eller verktygets hållbarhet.

  Vad har du för exempel på sånt som inte borde varken tillverkats eller sålts som verktyg, misstagen vars blotta åtanke dränerar dig på inspiration?
   
 2. Immobil
  Medlem · Nivå 16
  Skruvmejslar i storpack som oftast säljs på stormarknader. Klena handtag i hårdplast som splittras när man tar i ordentligt. Jag har själv skurit sönder ena handen på ett sådant missfoster. :p
   
 3. LoweW
  Husägare Nivå 7
  Detta kanske gäller alla Biltemas verktyg, men framför allt deras multiverktyg. Den använder en insexskruv för att hålla bladet på plats.

  Självklart är skruven av så dålig kvalité att den strippar när man försöker skruva ut den.
   
 4. Fulkemisten
  Husägare · Nivå 9
  Lågkvalitetsborr i billiga storpack från köpladorna. Då man tvingas använda sådana får de en att uppleva evig förtappelse. Fy.
   
 5. nanowire
  Hobbysnickare · Nivå 17
 6. nanowire
  Hobbysnickare · Nivå 17
  Oj, dåliga verktyg kan vara direkt farliga också :dizzy:
   
  • Laddar…
 7. Fulkemisten
  Husägare · Nivå 9
  För att inte tala om billigare planslipmaskiner från köpladorna... Blörk!
   
 8. Rickard.ag
  Medlem · Nivå 8
  Plåtsaxarna som säljs i vanliga bygghandeln som är så dåligt konstruerade att dom knappt går att klippa längre än 3cm med ok resultat , usch....
   
  Redigerat 26 feb 08:58
 9. BigR
  Husägare · Nivå 7
  Ja som LoweW säger, multiverktyg. Julas Meec multiverktyg för några hundralappar är det sämsta skit jag köpt. Vibrerar och ylar som bara fn, men inte avverkar den något nämnvärt. Det blir mest en stinkande brännlukt och tjorvande med kabeln.

  Förstagångsköpare riskerar att skrämmas bort från verktygstypen för evigt.
   
 10. Stefan Bengtsson
  Medlem · Nivå 8
 11. S
  Renoverare Nivå 1
  Har självt varit lika dum och provat köpa en sådan där jävul, exploderade mer eller mindre i näven på mig efter 30min och slog eldkvastar och stinkande dödsrök ut ur fläkthålen på sidorna.. Blev en bosch efter det som jag plågat ordentligt utan att den kastat in handduken.
   
 12. E
  Medlem · Nivå 17
  Har fått för mig att Julas maskiner i grå färg är bottenskiktet, enklast och billigast. De röda maskinerna håller bättre klass. Har själv några "röda maskiner" som funkar helt OK.
   
 13. PNO
  Medlem · Nivå 13
  Kabelskotänger av denna typ:
  [​IMG]
  [​IMG]Undrar hur många glappkontakter dessa orsakat?
   
 14. Dan_Johansson
  Allvetare · Nivå 12
  Om man bara använder delen "innan" leden, dvs skalfunktionen så är den ju nästan användbar... J**lar vad jag klämt mig när jag tänkt att det är smidigt kapa skruvar med den dock.... :D
   
  • Laddar…
 15. E
  Medlem · Nivå 17
  Med rätt kabelsko till kabelns area tycker jag den enkla presstången funkar OK.
  Abiko säljer även tångtypen.
  [​IMG]

  Instämmer i att skruvkapningsfunktionen är användbar.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: