Byggahus.se
------------------
SVT: El-expert utreder Rinkebybranden:

Ordförande i Haverikommissionen, Göran Rosvall säger till SVT/Rapport att det kan ta upp till ett år att utreda lägenhetsbranden i Rinkeby.
Branden i Rinkeby, då sju personer omkom, betraktas som en tillräckligt stor olycka för att haverikommisionen ska kallas in.

Polisen har kallat in en särskild el-expert som ska undersöka om en kortslutning i el-systemet utlöste branden. Haverikommissionens uppgift är att även finna bidragande orsaker som kan ha påverkat att sex personer miste livet.

-Vi samlar in mycket information. Är viktigt att vi inte gör några tabbar utan kvalitetssäkrar all information, säger Göran Rosvall, ordförande i Haverikommissionen.
-Vi tittar på svagheter i systemet som konstruktionen av lägenheten eller trappor vid rymdvägar. Sådant som kan ha haft betydelse även om det inte direkt var den utlösande faktorn, säger Göran Rosvall.
------------------

Tänkte att det kunde vara ett intressant fall att följa?
 
Det troliga är väl att den person, som lämnade lägenheten med öppen dörr glömt att han hade en stekpanna emd olja på spisen! Vanligaste bradnorsaken idag.
 
Ja eller en spik i proppskåpet. Kompisar som upplevt det mest galna i elväg (och andra vägar) i dessa områden. :rolleyes:
 
inte helt omöjligt att kuzinen var där och byggde om gruppcentralen till azerbadjan-standard...:D

märkligt att ingen kastade sten på brandbilarna den här gången, när det inte brann i en soptunna utan hemma hos de själva.
 
Räkna inte med att tidningarna skriver ut sanningen om det nu skulle vara fallet. 12 polispatruller skickades iaf dit

– På grund av att vi tidigare mötts av stenkastning i området händer det att vi avvaktar med att gå in om det till exempel gäller en brand i en papperskorg. Men vi avvaktar aldrig om det är liv i fara, säger han.
Källa:http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5567204.ab

Stökigt lär det garanterat ha varit:
Strax före midnatt, natten till söndagen, hade polisen tolv polispatruller på plats i Rinkeby för att upprätthålla de avspärrningar som upprättats tidigare.

Efter midnatt var ännu fler patruller på väg.
Källa: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5563030.ab

Kan säga som så att när jag bodde i annan sthlmsförort och det brann på en balkong så en hel trappuppgång blev rökskadad så kom EN ENDA polisbil och kollade :rolleyes:

Jag kastade inte så mycket sten på brandbilarna den gången iaf. Iofs dog ju ingen i den olyckan men ändå.

Hittar tyvärr ingen bättre källa än AB just nu (ska sova egentligen :surprised:)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.