Alfredo Alfredo skrev:
Vad tycker ni om vanlig lever då? Jag tycker det är utmärkt och god husmanskost men har förstått att min uppfattning inte delas av alla.

Och nu pratar jag om en välgjord rätt och inte något segt och äckligt som ibland serverades i min barndoms skolbespisningar...
Jag har svårt för lever från däggdjur men fågel tycker jag är OK.
Jag gör ofta en parfait på kycklinglever, jättegott, kostar skit å inget, och görs på en kvart.
Med lite lök, calvados (Funkar med äppeljuice också) och lite goda kryddor.
 
  • Gilla
Jakobk och 1 till
  • Laddar…
Blir ingen middag, blev ingen lunch heller, jobbet framför allt. Blir en macka när jag kommer hem i natt.
 
  • Gilla
  • Älska
fremax och 2 till
  • Laddar…
A
Stekpanna med lövbiff, paprika och lök, buljong och grädde, nästan färdigkokt pasta vid sidan.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
lövbiff, paprika, lök. buljongtärning.

Pasta med lövbiff, paprika och lök i gräddig sås, omrörd i en stekpanna på en spis.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Lite grädde.

Och i med nästan färdig kokt pasta.
En tallrik med pastarätt innehållande lövbiff, paprika, lök i gräddig sås, nära färdig att ätas.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
servera och ät.. (y)
 
Jag kan tipsa om att stycka lövbiff själv från ryggbiff av hög kvalitet. Eller be charken.

Riv lite pepparrot och sedan toppa med en rå äggula. Serveras med pommes
 
  • Gilla
gaidin
  • Laddar…
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Jag kan tipsa om att stycka lövbiff själv från ryggbiff av hög kvalitet. Eller be charken.

Riv lite pepparrot och sedan toppa med en rå äggula. Serveras med pommes
Är det inte lite synd att göra en tunn lövbiff på en så fin styckdetalj? Jag tycker biffen gör sig bättre att steka i riktigt tjocka skivor, som man sedan skivar upp ytterligare en gång vid serveringen.

Men visst låter det gott!
 
  • Gilla
Fred vom Jupiter och 2 till
  • Laddar…
G gaidin skrev:
Är det inte lite synd att göra en tunn lövbiff på en så fin styckdetalj? Jag tycker biffen gör sig bättre att steka i riktigt tjocka skivor, som man sedan skivar upp ytterligare en gång vid serveringen.

Men visst låter det gott!
Man ska bara halstra dem på hög värme typ :)
 
  • Gilla
gaidin
  • Laddar…
G gaidin skrev:
Är det inte lite synd att göra en tunn lövbiff på en så fin styckdetalj? Jag tycker biffen gör sig bättre att steka i riktigt tjocka skivor, som man sedan skivar upp ytterligare en gång vid serveringen.

Men visst låter det gott!
Ett annat tips på samma ämne är att använda 8 veckors hängmörad högrev till allt som kräver köttfärs. Blir som en helt ny rätt :D Billigt också, högrev kostar inte mycket ens i den kvaliten
 
C
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Jag kan tipsa om att stycka lövbiff själv från ryggbiff av hög kvalitet.
Lövbiff är ju innanlår goddamit, någon ordning får det vara :rofl:
 
  • Gilla
gaidin och 1 till
  • Laddar…
C cpalm skrev:
Lövbiff är ju innanlår goddamit, någon ordning får det vara :rofl:
Du tänker på råbiff
 
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Du tänker på råbiff
Nej vi tänker nog på lövbiff. Råbiff är ju bara köttfärs, mer eller mindre.

Skivor av röd lövbiff som är bankade tunt för att göra köttet mört.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Alfredo Alfredo skrev:
Nej vi tänker nog på lövbiff. Råbiff är ju bara köttfärs, mer eller mindre.

[bild]
Råbiff tärnar man, inte maler
 
Skål med tjock sötpotatis-linssoppa, gräddfil, chili, varm macka på sidan.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Sötpotatis och linssoppa med varm macka

(Ja, vissa soppor vill jag ha nästan tjocka som stuvning)
 
  • Gilla
linneac och 2 till
  • Laddar…
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Råbiff tärnar man, inte maler
Skurits, skrapats? eller malts! En god rätt kan tillagas på lite olika sätt om man vågar sig utanför tullarna. :rofl:
Skärmdump av Wikipedia-artikel om Råbiff med beskrivning av rätten.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
linneac
  • Laddar…
Alfredo Alfredo skrev:
Skurits, skrapats? eller malts! En god rätt kan tillagas på lite olika sätt om man vågar sig utanför tullarna. :rofl:
[bild]
Fast med samma logik kan man ju göra lövbiff på ryggbiff då :)

Jag tycker iaf tärnad blir mycket godare samt att man får blanda själv.
 
  • Haha
Alfredo
  • Laddar…
Jag såg en bit gravad lax innan jag gick ut till verkstan igen, det blir nog lax idag.

Protte
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.