1 338 275 läst ·
16 333 svar
1338k läst
16,3k svar
Vad blir det för mat?
Renoverare
· Stockholm
· 19 577 inlägg
I stadens (Jönköpings snålsamhälle) enda delikatessbutik värd namnet hittade jag faktiskt lite Australiensk Wagyu en dag när jag kom dit. Slog till på en tunn skiva ryggbiff bara för att smaka, hade inte ätit Wagyu innan dess.AndersMalmgren skrev:
Vist var det gott, lite som att äta ett umamipreppat smör men jag gillar att tugga på köttet. Inte i evighet såklart men när det är så marmorerat som Wagyu är så försvinner mycket av köttupplevelsen tycker jag. Den biten (Ryggbiff) jag fick tag i var, gissningsvis, lika marmorerad som en Kobe klass 3 så den var ändå inte överdrivet marmorerad.
Köpte en skiva på ca 15mm, kostade runt 450 spänn.
Tryffeln jag köpte samtidigt hade jag mer glädje av faktiskt, för drygt halva priset
Tänker mig att en Kobe V hade man kunnat göra sås på
Renoverare
· Stockholm
· 19 577 inlägg
Det krävs ju lite finnes för att den verkligen ska komma till sin rätta, tex som jag tipsa om minako han gör magisk sushi på den.G gaidin skrev:I stadens (Jönköpings snålsamhälle) enda delikatessbutik värd namnet hittade jag faktiskt lite Australiensk Wagyu en dag när jag kom dit. Slog till på en tunn skiva ryggbiff bara för att smaka, hade inte ätit Wagyu innan dess.
Vist var det gott, lite som att äta ett umamipreppat smör men jag gillar att tugga på köttet. Inte i evighet såklart men när det är så marmorerat som Wagyu är så försvinner mycket av köttupplevelsen tycker jag. Den biten (Ryggbiff) jag fick tag i var, gissningsvis, lika marmorerad som en Kobe klass 3 så den var ändå inte överdrivet marmorerad.
Köpte en skiva på ca 15mm, kostade runt 450 spänn.
Tryffeln jag köpte samtidigt hade jag mer glädje av faktiskt, för drygt halva priset
Tänker mig att en Kobe V hade man kunnat göra sås på![]()
Allt snack om smör och fett gjorde mig sugen på Lardo
richardtenggren
Ingen-gör
· Norrlandet
· 6 614 inlägg
richardtenggren
Ingen-gör
- Norrlandet
- 6 614 inlägg
Lite ledsen över att jag aldrig smakade Kobebiff när jag var i Japan, men fattig student som man var så fick det bli annat

De fyllde gärna resväskorna med vakuumförpackat från den lokala slaktaren också! Tydligen har Zimbabwe inget kraftfoder så köttet ska vara grymt bra!
Har fått smaka Biltong från kollegorna som åkte mycket till Sydafrika och Zimbabwe, riktigt gott!G gaidin skrev:
De fyllde gärna resväskorna med vakuumförpackat från den lokala slaktaren också! Tydligen har Zimbabwe inget kraftfoder så köttet ska vara grymt bra!
Ja, det krävs nog att man har lite erfarenhet av Wagyu om man skall hantera det, att göra som jag och vända den i varmt smör på samma sätt som en vanlig köttbit är nog inte rätt väg.AndersMalmgren skrev:
Har ätit rå Wagyu innan, fick det som en förrätt på, jag tror det var Upper House, men när det gäller nötkött tycker jag allt sitter i maillardeffekten där smaken skapas. Rått nötkött, även Wagyu, tycker inte jag ger något mervärde.
Samma sak med en tartar, köttet är bara konsistens, det är i äggulan, pepparroten, sesamoljan eller vad man nu använder, som ger smaken.
Men det är ju jag...
Renoverare
· Stockholm
· 19 577 inlägg
Japp håller med 50 procent eller mer sitter i tillagning och presentation.G gaidin skrev:Ja, det krävs nog att man har lite erfarenhet av Wagyu om man skall hantera det, att göra som jag och vända den i varmt smör på samma sätt som en vanlig köttbit är nog inte rätt väg.
Har ätit rå Wagyu innan, fick det som en förrätt på, jag tror det var Upper House, men när det gäller nötkött tycker jag allt sitter i maillardeffekten där smaken skapas. Rått nötkött, även Wagyu, tycker inte jag ger något mervärde.
Samma sak med en tartar, köttet är bara konsistens, det är i äggulan, pepparroten, sesamoljan eller vad man nu använder, som ger smaken.
Men det är ju jag...
Jag tycker det är gott när de halstrar den med gasbrännare, fettet karameliseras liksom, blir sjukt gott.
Renoverare
· Stockholm
· 19 577 inlägg
Något av den roligaste tillagningen av ostron jag sett var på Ekstedts (Jag antar att du varit där)AndersMalmgren skrev:
De lade upp ostronet utan skal i en bit hålkäl, troligen av furu, och lade in lite talg eller ister i en liten smidd tratt på en pinne som de lade in i elden, sedan lät de det brinnande fettet droppa ner på hålkälen. När det brunnit klart lade de tillbaka ostronet i skalet, lade till en lite äppelkula och serverade som en amuse strax innan maten.
Vi hade chefs table och fick göra ett studiebesök i köket
Renoverare
· Stockholm
· 19 577 inlägg
Vad roligt jag var också där och åt den rätten vid chefs tableG gaidin skrev:Något av den roligaste tillagningen av ostron jag sett var på Ekstedts (Jag antar att du varit där)
De lade upp ostronet utan skal i en bit hålkäl, troligen av furu, och lade in lite talg eller ister i en liten smidd tratt på en pinne som de lade in i elden, sedan lät de det brinnande fettet droppa ner på hålkälen. När det brunnit klart lade de tillbaka ostronet i skalet, lade till en lite äppelkula och serverade som en amuse strax innan maten.
Vi hade chefs table och fick göra ett studiebesök i köket![]()
Dock tycker jag ostron är bäst naturell med en skvätt citron. Ibland kanske en skvätt vinaigrette
Nu kanske vi alla ska sluta klanka ner på @AndersMalmgren och hans logik och inse att det är vi själva som är hopplösa stofiler och inte riktigt hänger med.C cpalm skrev:
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Vänta bara, snart har vi produkter som spänningslös el, torrt vatten och absolut tyst musik! Den sista borde för övrigt vara tämligen lätt att komponera.
De där höbollarna får Karln behålla.Alfredo skrev:
Nu kanske vi alla ska sluta klanka ner på @AndersMalmgren och hans logik och inse att det är vi själva som är hopplösa stofiler och inte riktigt hänger med.Ställer sig en matexpert som Mannerström bakom "köttfria köttbullar"
så är det väl bara att inse att numera kan man göra mat av vad som helst och dessutom kalla det vad som helst...
[bild]
Vänta bara, snart har vi produkter som spänningslös el, torrt vatten och absolut tyst musik! Den sista borde för övrigt vara tämligen lätt att komponera.![]()
Jag gör som förr.. blandar köttfärs och kryddor, rullar eller spritsar ut dem och steker.. till jul har jag i ansjovis och maler löken tillsammans med köttfärsen..
Men att börja gå ner till höladan och hämta hö för att gnaga på gör jag inte..



