A
Mera frukost..

flötgröt.

vetemjöl, grädde, salt, lite flytande smör.
Grädde i en kastrull på spisen redo för att vispa ihop till flötgröt.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


En skål med halvtillagad flötgröt och en visp på ett träbord.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
vispa ut mjölet tillsammans med lite flytande smör så slipper man klumpar.

Tillagning av flötgröt i kastrull med visp på spishäll.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
i med blandningen och vispa medans grädden kokar.

Hemlagad flötgröt i vit skål med kanel och socker ovanpå, bredvid en kopp mjölk och en kanelburk.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

När gröten är fast och tjock, släpper från kanterna är den klar.

Servera med kanel, socker och mjölk..
 
  • Gilla
Anonymiserad 220941 och 2 till
  • Laddar…
richardtenggren
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Var så jävla sugen på foie gras här på eftermiddagen så sprang ner och köpte ett block. Hade dock inget Sauternes så fick bli lite rött

[bild]
Trodde du åt med silverbestick och inte grillbestick blandat med vanliga? ;)
Porslinet ser inte ut att riktigt uppnå din klass det heller :o

Fick dock lov att googla maträtten, säkert en delikatess, men inget jag frivilligt skulle köpa nu när jag vet vad det är. Gillar du även njure så har jag hört att det ofta serveras till frukost på gruvcamps i afrika ;)
 
  • Gilla
4774 och 2 till
  • Laddar…
richardtenggren richardtenggren skrev:
Trodde du åt med silverbestick och inte grillbestick blandat med vanliga? ;)
Porslinet ser inte ut att riktigt uppnå din klass det heller :surprised:

Fick dock lov att googla maträtten, säkert en delikatess, men inget jag frivilligt skulle köpa nu när jag vet vad det är. Gillar du även njure så har jag hört att det ofta serveras till frukost på gruvcamps i afrika ;)
Det är en köttkniv. Orkade inte diska två uppsättningar :p

edit: nej porslin och bestick har jag inte nördat ner mig på. Men vi har bättre grejer än det där, men då måste man ju handdiska ;)
 
  • Gilla
4774 och 1 till
  • Laddar…
richardtenggren richardtenggren skrev:
Trodde du åt med silverbestick och inte grillbestick blandat med vanliga? ;)
Porslinet ser inte ut att riktigt uppnå din klass det heller :surprised:

Fick dock lov att googla maträtten, säkert en delikatess, men inget jag frivilligt skulle köpa nu när jag vet vad det är. Gillar du även njure så har jag hört att det ofta serveras till frukost på gruvcamps i afrika ;)
Nej njure är inget för mig. Men kalvbräss är god inälvsmat
 
  • Gilla
4774
  • Laddar…
richardtenggren
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Nej njure är inget för mig. Men kalvbräss är god inälvsmat
Jag är lyckligt ovetande om inälvsmat är gott eller inte ;)
 
  • Gilla
4774
  • Laddar…
richardtenggren richardtenggren skrev:
Jag är lyckligt ovetande om inälvsmat är gott eller inte ;)

Ja, ovetande kan vi ju iallafall komma överens om :p

Brässen är en väldigt mör och trevlig detalj, ser lite läskig ut rå

Ris_de_agneau.jpg
fran_grunden_kalvbrass_008.jpg

Men tillagad är den utsökt

1920px-SweetbreadsChufaCuminBroccoliCocoa_%288311452821%29.jpg
 
  • Gilla
4774 och 2 till
  • Laddar…
mmmm... Nu blev jag sugen på Kalkonlever, njure och hjärta. Brukar fräsa på det hastigt, bara salta och peppra, skära upp i skivor för att ha som "snacks" när jag bryner halsen till sås till den helstekta kalkonen. Lyckligtvis är inte min sambo så förtjust, så jag får allt för mig själv :D
 
  • Gilla
4774 och 2 till
  • Laddar…
Maskintok skrev:
Mera frukost..

flötgröt.

vetemjöl, grädde, salt, lite flytande smör.
I mitt kök kallas det en bottenredning :D
 
  • Gilla
4774
  • Laddar…
samlarpådetmesta samlarpådetmesta skrev:
mmmm... Nu blev jag sugen på Kalkonlever, njure och hjärta. Brukar fräsa på det hastigt, bara salta och peppra, skära upp i skivor för att ha som "snacks" när jag bryner halsen till sås till den helstekta kalkonen. Lyckligtvis är inte min sambo så förtjust, så jag får allt för mig själv :D
Det är som med min sambo och tryffel, hon gillar det inte. More for me! :D
 
  • Gilla
4774
  • Laddar…
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Det är som med min sambo och tryffel, hon gillar det inte. More for me! :D
Jag har svårt att förstå de som inte gillar tryffel, foie gras, kaviar... Men mer till mig :)

Just Foie gras kan man ju ogilla av djurrättsliga själ men det är porrigt gott.
Jag brukar snabbsteka den i smör och ta bort den precis när den börjar smälta.
 
  • Älska
AndersMalmgren
  • Laddar…
G gaidin skrev:
Jag har svårt att förstå de som inte gillar tryffel, foie gras, kaviar... Men mer till mig :)

Just Foie gras kan man ju ogilla av djurrättsliga själ men det är porrigt gott.
Jag brukar snabbsteka den i smör och ta bort den precis när den börjar smälta.
Jo man kan ju undvika foie gras ibland och köra vanlig anklever där de inte tvångsmatas på samma sätt
 
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Jo man kan ju undvika foie gras ibland och köra vanlig anklever där de inte tvångsmatas på samma sätt
Den är ju dock inte riktigt lika god utan det extra fettet.

Det finns dock en uppfödare i Spanien som gör "naturlig" foie, han ger helt enkelt gässen så god mat att de vill äta ordentligt.det blir ju inte lika stor produktion men det känns ju bättre :)
 
  • Gilla
och en till och 2 till
  • Laddar…
G gaidin skrev:
Den är ju dock inte riktigt lika god utan det extra fettet.

Det finns dock en uppfödare i Spanien som gör "naturlig" foie, han ger helt enkelt gässen så god mat att de vill äta ordentligt.det blir ju inte lika stor produktion men det känns ju bättre :)
Jo jag såg ett program om det (att få dem äta självmat), fast den jag såg var från Frankrike.
Jo så är det, stor skillnad i smak tyvärr.
 
Vad tycker ni om vanlig lever då? Jag tycker det är utmärkt och god husmanskost men har förstått att min uppfattning inte delas av alla.

Och nu pratar jag om en välgjord rätt och inte något segt och äckligt som ibland serverades i min barndoms skolbespisningar...
 
  • Gilla
Anonymiserad 220941 och 2 till
  • Laddar…
Alfredo Alfredo skrev:
Vad tycker ni om vanlig lever då? Jag tycker det är utmärkt och god husmanskost men har förstått att min uppfattning inte delas av alla.

Och nu pratar jag om en välgjord rätt och inte något segt och äckligt som ibland serverades i min barndoms skolbespisningar...
Jag har givit det en del chanser på en del klassiska inrättningar i Stockholm, tex tranan har det på menyn.
Jag är faktiskt inget fan. Typ en av få rätter jag har svårt för faktiskt.

När vi pratar klassisk svensk husman, finns nässelsoppa på menyn måste jag ta det. Helst med bara rå äggula även om det klassiskt ska vara löskokt ägghalva
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.