Chili con carne, med ris som frun anser det ska vara..
Åt lite ris till plikttroget och stödkryddade med tabasco. 😇

I matdosan blir det bara chili.
Skål med chili con carne med köttfärs, bönor och tomatbitar på ett träbord.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Roga1337 och 7 till
  • Laddar…
FredrikR FredrikR skrev:
Chili con carne, med ris som frun anser det ska vara..
Åt lite ris till plikttroget och stödkryddade med tabasco. 😇

I matdosan blir det bara chili.
[bild]
Japp, ris ska de va till !
 
  • Wow
FredrikR
  • Laddar…
F fusion skrev:
Japp, ris ska de va till !
Varken ris eller bönor. 😎
 
  • Gilla
  • Älska
pmd och 1 till
  • Laddar…
Mikael_L
Bröd brukar jag ha till.
Ja nachochips blir också bra.

Men är det inte bönor i din chili?
Det har ju bestämts att det är fel.

Receptet över (den något lite försvenskade) North Texas Red är trevligt, både att läsa och att följa.
Jag har gjort denna chili några gånger, tyvärr inte så ofta som jag väl egentligen skulle vilja.

https://www.urbanalys.se/recept/gaffel/other/texas_red_chili.html

Receptet kommer såvitt jag förstått ursprungligen från Expressen (dvs det som är på Svenska) och har spridit sig rejält, så det finns i massor av versioner på nätet, ofta väldigt lite förändrat, t.ex.
https://www.nikodemus.nu/recept/rec024.htm

Men om dessa länkar försvinner så är tipset att googla "Talbert + "North Texas Red" + expressen, (eller tomater, eller chilitävlingar eller nåt annat som finns i den Svenska texten)"
 
  • Gilla
Alfredo
  • Laddar…
P
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Trevlig avsmakning ikväll

[bild]
[bild]
[bild]
[bild]
[bild]
[bild][bild]
Ser inte ut som något jag skulle få avsmak för …
 
P
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
[bild]
Riktig gelato?
 
P
K Kakelugnen566 skrev:
[bild]
Tack för inspiration, det ska jag göra till kvällsmat när Hampus har flyttat på sig! 🥪 ❤️
Oj, jag trodde en kort stund att det var en bild på råvaran till kvällsmaten.
😳
 
P
P Pin skrev:
Dricker inte de bara vin?
De dricker kolsyrat vin.
 
P
FredrikR FredrikR skrev:
Basilikakyckling med soltorkade tomater.
[bild]
Och riven ost?
 
  • Gilla
FredrikR
  • Laddar…
P
FredrikR FredrikR skrev:
I matdosan blir det bara chili.
Bara kött och kryddor, alltså …?
 
P
Mikael_L Mikael_L skrev:
Receptet kommer såvitt jag förstått ursprungligen från Expressen (dvs det som är på Svenska)
Receptet har sitt ursprung i boken "A Bowl of Red" av Francis X Tolbert.
Boken rekommenderas varmt.
 
  • Gilla
Mikael_L
  • Laddar…
P pmd skrev:
Bara kött och kryddor, alltså …?
Chili con carne, utan ris. 😉
Med bönor.
 
  • Gilla
  • Ledsen
pmd och 2 till
  • Laddar…
K
P pmd skrev:
Oj, jag trodde en kort stund att det var en bild på råvaran till kvällsmaten.
😳
😥
 
FredrikR FredrikR skrev:
Chili con carne, med ris som frun anser det ska vara..
Åt lite ris till plikttroget och stödkryddade med tabasco. 😇

I matdosan blir det bara chili.
[bild]
Ris har man till för att göra det till en extremt ekonomisk rätt! Fick jag både hemma när jag var yngre och i skolan..

Riktig chili är ju eg nått annat än vad vi kallar det 🤔 hel vetenskap faktiskt och känsligt ämne (som carbonara haha)

Riktig är ju typ chili, kött och kryddor.. och definitivt inga bönor eller tomater 😳 typ bara chili och köttbitar..‼️

Sen har ju vägarna skilts åt lite.. och vissa hävdar att tomater ska vara i men inga bönor.. sen har vi tredje sidan som vill ha bönor i..

..och det är inte helt lätt att göra rätt på tomatsidan heller.. vissa hävdar att burktomater är en skymf och det ska bara vara färska solvarma hackade typ.

Man kommer, som vanligt egentligen, aldrig göra rätt 😜

Toppings är mycket viktigt dock.. (?!)

- Hetsås (‼️‼️)
- Gräddfil el cremefraishe
- skivad lök / Picklad lök
- Salta kex eller typ nachos
- riven cheddarost

Som sagt.. en komplicerad vetenskap 😜



Här hemma görs den i alla former..
Oftast med tomater, chili, bönor och köttfärs.. serverad med några tillbehör (nachos, picklad rödlök, sås - ibland grönsaker..)

Men några ggr om året.. med riktigt kött o chili.. (olika smaktester.. har inte gjort nått recept två ggr / inte samma ingredienser heller).. riktigt långkok!
 
  • Gilla
possum77 och 5 till
  • Laddar…
Gårdagens middag:

Ankbröst med kokt potatis, brysselkål och pepparsås på en tallrik. I bakgrunden syns en burk äppelgelé med chili.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Ankbröst med kokt potatis, brysselkål, pepparsås och äppelgelé på en grå tallrik.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Ankbröst, kokt potatis, brysselkål, pepparsås & äppelgele med sting (chili). Mycket gott 😊👍
 
  • Gilla
  • Älska
john68 och 7 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.