1 340 787 läst ·
16 365 svar
1341k läst
16,4k svar
Vad blir det för mat?
Gärna chili på kött, kanske med bönor i.Snigla skrev:
Ris har man till för att göra det till en extremt ekonomisk rätt! Fick jag både hemma när jag var yngre och i skolan..
Riktig chili är ju eg nått annat än vad vi kallar det 🤔 hel vetenskap faktiskt och känsligt ämne (som carbonara haha)
Riktig är ju typ chili, kött och kryddor.. och definitivt inga bönor eller tomater 😳 typ bara chili och köttbitar..‼️
Sen har ju vägarna skilts åt lite.. och vissa hävdar att tomater ska vara i men inga bönor.. sen har vi tredje sidan som vill ha bönor i..
..och det är inte helt lätt att göra rätt på tomatsidan heller.. vissa hävdar att burktomater är en skymf och det ska bara vara färska solvarma hackade typ.
Man kommer, som vanligt egentligen, aldrig göra rätt 😜
Toppings är mycket viktigt dock.. (?!)
- Hetsås (‼️‼️)
- Gräddfil el cremefraishe
- skivad lök / Picklad lök
- Salta kex eller typ nachos
- riven cheddarost
Som sagt.. en komplicerad vetenskap 😜
…
Här hemma görs den i alla former..
Oftast med tomater, chili, bönor och köttfärs.. serverad med några tillbehör (nachos, picklad rödlök, sås - ibland grönsaker..)
Men några ggr om året.. med riktigt kött o chili.. (olika smaktester.. har inte gjort nått recept två ggr / inte samma ingredienser heller).. riktigt långkok!
I brist på kött och i köttfärs chili får det gärna vara någon form av bönor.
Och visst var riset med även i skolan, av ovan nämnda anledning. Här hemma hoppas jag vi har det ok ställt, får väl sälja nån blå Bosch annars..🫣 äts det för att det är gott, och håll i er - med ketchup till.
Men jag älskar min fru trots allt. 😉❤️
Hade ketchup till oxå när jag var yngre och det serverades ris till 😊FredrikR skrev:
Gärna chili på kött, kanske med bönor i.
I brist på kött och i köttfärs chili får det gärna vara någon form av bönor.
Och visst var riset med även i skolan, av ovan nämnda anledning. Här hemma hoppas jag vi har det ok ställt, får väl sälja nån blå Bosch annars..🫣 äts det för att det är gott, och håll i er - med ketchup till.
Men jag älskar min fru trots allt. 😉❤️
Ekonomiskt gör ju att man har det gott ställt‼️ hehe
Men oftast är det ju ”som man lärde sig äta nått” .. som blir det man äter / lagar senare i livet oxå 😊 (oavsett ens ekonomi)
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Wok igår gjord på fläskytterfile, lök, morot, vitkål, palsternacka, oregano, ostronsås, s&p och lite vatten. Nudlar till
Det hela höll på att bli förstört då jag i hastigheten öppnade "fel" sida på pepparburken....Men tur nog så gick det till slut att äta 👍
Något liknande har jag också gjort. Ströarlocket på chilipulverburken lossnade. I mitt fall gick det nästan att äta efter chilipulversanering. Med lagom pauser och mycket mjölk lyckades vi dock delvis.K Kakelugnen566 skrev:
Lunch "Collen mål" Microsoft Stackbo.
Middag PepperbBeef med stekt ris ,hos Chop Chop. Rätt god nyhet, men som vanligt ingen hetta i maten hos Chop Chop. Längtar till Spicy Hot😟
Middag PepperbBeef med stekt ris ,hos Chop Chop. Rätt god nyhet, men som vanligt ingen hetta i maten hos Chop Chop. Längtar till Spicy Hot😟
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Det hade ju varit trist om det inte hade gått att äta, eftersom det också blev 4 port till frysen.. 👍P pmd skrev:
Gårdagens husman ? 
Öländska kroppkakor till lunch.. skulle serveras med smör och lingonsylt (fick sedan reda på att det minsann också skulle vara grädde 😳)
Till middag körde vi på raggmunkar och stekfläsk.. det var inte så länge sedan vi käkade det - men en stor favorit hos maken (jag gillar det också!) så det fick de bli igen! Plus lingonsylt.. (och en morot på sidan av.. ej riven)
Öländska kroppkakor till lunch.. skulle serveras med smör och lingonsylt (fick sedan reda på att det minsann också skulle vara grädde 😳)
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Till middag körde vi på raggmunkar och stekfläsk.. det var inte så länge sedan vi käkade det - men en stor favorit hos maken (jag gillar det också!) så det fick de bli igen! Plus lingonsylt.. (och en morot på sidan av.. ej riven)
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder




