1 338 452 läst ·
16 333 svar
1338k läst
16,3k svar
Vad blir det för mat?
Jodå, det lyckades, käkar på Mr York i Birsta just nu.Mikael_L skrev:
Det måste vara denna du menar?
[länk]
Kanske bra att folk på detta vis ser vad/var det är.
Ingen i Uppsala, typisk kedja att hitta söderut, men Gävle & Sundsvall (Birsta) finns norröver, sen ett par i stockholm norrförort.
Jag ska se om det kan lyckas bli ett besök i Sundsvall när jag åker förbi där om ca 3 veckor.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Imorgon måste det bli någon riktigt ordentlig mat hemma för att bryta denna snabbmatsvecka.
Det är dock trevligt att vi numera har så många mattrender i Sverige, det har varit inspirerat av Thai, Asiatiskt, mexikanskt, förutom det vanliga med hamburgare och pizza, ja ni vet...
Hur gillade du det?Mikael_L skrev:
Jodå, det lyckades, käkar på Mr York i Birsta just nu.
[bild]
Imorgon måste det bli någon riktigt ordentlig mat hemma för att bryta denna snabbmatsvecka.
Det är dock trevligt att vi numera har så många mattrender i Sverige, det har varit inspirerat av Thai, Asiatiskt, mexikanskt, förutom det vanliga med hamburgare och pizza, ja ni vet...
Tycker York placerar sig i över segmentet av alla kedjor.
Åt en god burgare på Jureskogs i Nyköping i tisdags. Donken, Max och BK känns rätt bleka i jämförelse.
FredrikR frestade mig med våfflor å hjortronsylt för några veckor sedan, blev först idag.
Frugan hatar våfflor lika mycket som hon hatar hjortronsylt, även yngste har samma dåliga smak, bra för mig😀
Sonen drog och tog en pizza, frugan har terapi med att rulla vårrullar 😉 , blir några rullar med öl senare👍
Blev Irish Coffee till efterrätt.
Frugan hatar våfflor lika mycket som hon hatar hjortronsylt, även yngste har samma dåliga smak, bra för mig😀
Sonen drog och tog en pizza, frugan har terapi med att rulla vårrullar 😉 , blir några rullar med öl senare👍
Blev Irish Coffee till efterrätt.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Redigerat:
Invigde stekhällen till uteköket ikväll med smashburgare, kan verkligen rekommendera häll med gasbrännare.
Köpte tyvärr en färdig färs och den var väldigt fet… bilden är efter 8st
Men gött var de😋
tillägg:
Isbergssallad, cheddarost, jalapeno, karamelliserad gullök och tryffelcrem👌🏻
Köpte tyvärr en färdig färs och den var väldigt fet… bilden är efter 8st
Men gött var de😋
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
tillägg:
Isbergssallad, cheddarost, jalapeno, karamelliserad gullök och tryffelcrem👌🏻
Födelsedagsmiddag för yngsta på Blackstone.
Mixed grill med oxfile, hjort och kalv för min del med kalven utbytt mot tonfisk.
Till dessert, lakritsparfait med citronglass.
Inte alls dumt. 👌
Mixed grill med oxfile, hjort och kalv för min del med kalven utbytt mot tonfisk.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Till dessert, lakritsparfait med citronglass.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inte alls dumt. 👌
Jodå, helt OK.FredrikR skrev:
Då priset är typ lägre än Max och BK, så skickar man ju inte direkt upp förväntningarna till stjärnorna.
Och JA, jag tycker det var en bra hamburgerupplevelse, åtminstone att jag är glad att vi valde Mister York istället för någon av de vanliga hamburgerkedjorna.
Jag valde en California Burger och tyckte att den var trevlig, men kanske inget som konkurrerar med någon mer än dubbelt så dyr burgare på något trendigt ställe.
Jag kan väl egentligen bara klaga på att jag tycker den var slarvigt monterad, då en liten del av den smashade burgaren och osten hade hamnat helt utanför hamburgerfickan, och sen ytterligare en liten del utanför brödet inne i fickan.
Pommesen var riktigt trevligt, perfekt på alla vis.
Hamburgare ska göras på köttfärs med ganska hög fetthalt, som färs på högrev. De blir saftigare då.Kramla skrev:
(Men smaken är förstås olika).
Hamburgare igen.
Köttfärs preparerad med dijonsenap, svartpeppar och vitlökspulver. Blanda och knåda.
Fullkornsbröd över och under burgaren.
På burgaren: cheddarost, hackad isbergssallat, hackad rödlök, hackad röd spetspaprika, hackade chilifyllda gröna oliver. På det lite sambal oelek (jag klarar inte riktigt av harissa längre i det här sammanhanget …) och majonnäs.
De överblivna grönsakerna, som inte fick plats på burgaren, fick bli en sallad med vitlöksdressing bredvid hamburgaren.
Saknas på bilden: en Karlsbräu Helles Bock upphälld i ett glas.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Köttfärs preparerad med dijonsenap, svartpeppar och vitlökspulver. Blanda och knåda.
Fullkornsbröd över och under burgaren.
På burgaren: cheddarost, hackad isbergssallat, hackad rödlök, hackad röd spetspaprika, hackade chilifyllda gröna oliver. På det lite sambal oelek (jag klarar inte riktigt av harissa längre i det här sammanhanget …) och majonnäs.
De överblivna grönsakerna, som inte fick plats på burgaren, fick bli en sallad med vitlöksdressing bredvid hamburgaren.
Saknas på bilden: en Karlsbräu Helles Bock upphälld i ett glas.
PIZZA
Testade den ”nya” färdiga pizzadegen Napoli (pop)..
Jäkla kladdig deg, var lite orolig för att allt skulle sitta fast på spaden.. men det löste sig..
Råkade dock bränna en ”klo” hehe.. sekundrarna är snabba pizzaugnen!
Men det blev mycket gott, degen funkade bra.. fluffade upp sig.. luftig! Jag hade lök, skinka, ost, tomat på 😊👍
Testade den ”nya” färdiga pizzadegen Napoli (pop)..
Jäkla kladdig deg, var lite orolig för att allt skulle sitta fast på spaden.. men det löste sig..
Råkade dock bränna en ”klo” hehe.. sekundrarna är snabba pizzaugnen!
Men det blev mycket gott, degen funkade bra.. fluffade upp sig.. luftig! Jag hade lök, skinka, ost, tomat på 😊👍
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Vi har kört med denna några gånger, burgarna blir goda. Dock slutade senaste smash grillningen med flootbrand i grillen efter att 8st varav 6 med ost var smashade. 😱Kramla skrev:
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Provade att blåsa ut elden, gick inte... 🫣
Kopplade bort gasolen och drog fram grillen lite så den inte stod så nära altanräcket, och gick satt mig och åt - man vill ju inte äta kall mat.
Det var inga enorma flammor ska tilläggas och lagomt till sista tuggan hade elden gett sig. Grillen rengjordes lite noggrant än normalt efter detta. 😇
Exakt detta hände mig med denna färs. Pulversläckare fick rycka ut för att döda lågorna. Jag hann få av de sista puckarna innan släckare gjorde sitt. Lite krulliga armhår annars gick det bra. Nu är grillen rejält rengord från fett.FredrikR skrev:
Vi har kört med denna några gånger, burgarna blir goda. Dock slutade senaste smash grillningen med flootbrand i grillen efter att 8st varav 6 med ost var smashade. 😱
[bild]
Provade att blåsa ut elden, gick inte... 🫣
Kopplade bort gasolen och drog fram grillen lite så den inte stod så nära altanräcket, och gick satt mig och åt - man vill ju inte äta kall mat.
Det var inga enorma flammor ska tilläggas och lagomt till sista tuggan hade elden gett sig. Grillen rengjordes lite noggrant än normalt efter detta. 😇
Ja det var den färsen jag körde med, i mitt tycke lite väl mycket 23% och jag gissar det är tillsattFredrikR skrev:
Vi har kört med denna några gånger, burgarna blir goda. Dock slutade senaste smash grillningen med flootbrand i grillen efter att 8st varav 6 med ost var smashade. 😱
[bild]
Provade att blåsa ut elden, gick inte... 🫣
Kopplade bort gasolen och drog fram grillen lite så den inte stod så nära altanräcket, och gick satt mig och åt - man vill ju inte äta kall mat.
Det var inga enorma flammor ska tilläggas och lagomt till sista tuggan hade elden gett sig. Grillen rengjordes lite noggrant än normalt efter detta. 😇
Till maten, eller kanske bara till
te. Bakade grekiskt lantbröd, det ena i lergryta och det andra på plåt och med en massa grekiska torkade örter.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder




