13 266 läst ·
41 svar
13k läst
41 svar
Vad är det med köksöar?
Jag tycker köksöar gör sig bra i öppen planlösning, typ kök med anslutande matplats/vardagsrum. Då har den en bra funktion som avdelare och frukostbord mm. I ett separat kök blir det bara fånigt och trångt om det inte är ett enormt kök vill säga.
Allvetare
· Västra Götaland
· 11 960 inlägg
Hela vägen är ju bänkintegrerad fläkt
Nej vi har så högt i tak så suget skulle bli obefintligt. Fick bli Fjäråskupans största takmotor för att klara oset.
Grundstött
· Halland
· 28 348 inlägg
Tänk, jag måste vara väldigt gammaldags, som lagar maten innan gästerna kommer.TotalControl skrev:
För då har man ju fullt upp med att ta hand om blommor, servera välkomstdrinkar osv.
Fast det är väl också ganska gammaldags
Vi byggde köksö just för att vi har ett litet kök.H hapazard skrev:
Huset är byggt -73 och bänkytorna (de användbara) är bara drygt två meter när man räknar bort hoar och spishäll. Vi bestämde oss för att göra köket till ett arbetskök — dvs matbordet åkte ut. (Vi har en matplats med plats för tio-tolv pers i anslutning till vardagsrummet där vi kan sitta istället.)
Köksön som är ungefär 130 x 130 cm gör en enorm praktisk skillnad. Köket är ett vinkelkök och nu har vi en rejäl yta att jobba vid och det är bara att vända sig om så har vi hoar och rinnande vatten samt spishäll inom räckhåll. Dessutom har skivan ett överhäng där vi har två barstolar så vi kan ta en snabb och enkel frukost eller lunch vid köksön.
Ett annat plus är att köksön är perfekt att duka upp bufféer på när vi har tillställningar för många gäster.
I vårt fall är det köksön som gör köket användbart.
//Ronnie
Snarare hur man umgås och själv vill ha det, finns inget rätt eller fel, eller någon definition av gammaldags.KnockOnWood skrev:
Snarare att det skiljer sig åt mellan oss vad man bjuder sina gäster på.KnockOnWood skrev:
Förrätten och varmrätten oavsett om det är fisk eller kött ska ju självklart stekas/trancheras/läggas upp ala minute.
Grundstött
· Halland
· 28 348 inlägg
Det är nog så enkelt att TotalControl inte bjuder sina gäster på varken Janssons frestelse eller ugnsgriljerad skinka utan föredrar att steka köttet/fisken direkt innan serveringen. Jag fuskar och kör sous vide men steker precis innan serveringen.
Absolut! Lite kick-off workshop tillsammans i köket (kombinerat med en drink i näven) innan middagen, skapar en fin stämning i ett litet sällskap.
Och ingen panik om gratängen behöver några minuter mer än beräknat
Men man får göra precis som man önskar...
Och ingen panik om gratängen behöver några minuter mer än beräknat
Men man får göra precis som man önskar...
Redigerat:
Jo det är smaskens. Om vi bjuder på julbord. Då är köksön perfekt att duka upp all mat på. Annars får det inte plats.KnockOnWood skrev:
Men det är sällan vi bjuder på flygande Jacob, kassler med ananas i ugn, hemgjord pizza kit mm mm.
Klicka här för att svara
Produkter som diskuteras i tråden
Liknande trådar
-
Vad är det här för värmekabel och vad skall jag byta till
Vatten & Avlopp -
Farstukvist idéer? Enplanshus på landet
Utbyggnad och tillbyggnad -
Hur mycket får vattenståndet i en sjö sänkas?
Juridik -
Hur fungerar egentligen byggbranschen när det gäller fakturering?
Hantverkare -
Vad är detta för verktyg? El test? Syl liknande
Verktyg & Maskiner
