Byggahus.se

Stor risk att spekulera i extra bostad

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida · 2 412 inlägg

  Redaktionen

  På konsumentens sida
  Det är frestande att skaffa ett hus eller lägenhet extra för att försöka tjäna på stigande priser. Men låga räntor har inte minskat riskerna, tvärtom är fallhöjden idag större.

  Du kan läsa artikeln här: Stor risk att spekulera i extra bostad
   
 2. L
  Anonym

  Liselott123

  Anonym
  Hej Jonas, tror du att det kommer att löna sig för oss att köpa en lägenhet till våra barn i Uppsala? De är 11 och 15 år och börjar studera där inom en 5-10-årsperiod.
   
 3. G
  Medlem · Stockholm · 602 inlägg

  Gnagare i Bajenhöjden

  Medlem
  Hur vet ni att de kommer göra det? Det är omöjligt att veta vad personer mellan 11-15 gör om 5-10 år. De kanske hellre pluggar i Lund. Eller i USA?

  Därmed inte sagt att det är en dålig investering, jag har alldeles för dålig koll på marknaden i Uppsala för det. Räkna dock inte med att ni blir godkända som medlemmar om ni inte tänkt skriva er där utan snarare hyra ut i 5-10 år.
   
 4. G
  Anonym

  Gäst

  Anonym
  Köp mer hus så fler får bo på gatan, gör det bara sätt igång låt egot gå med vinst!!!!!!!
   
 5. S
  Medlem · Västerbotten · 888 inlägg

  Squall Leonhart

  Medlem
  Det lär knappast vara ett märkbart problem att folk köper bostäder för att tjäna pengar på dem. Vad är skillnaden mot att göra om bostäderna till någon form av verksamhet? Och vad är det med alla bostäder på landet som inte längre duger och får förfalla? Jag vet om åtminstone en by som är totalt övergiven för att ingen vill ha bostäderna där.
  Mäklare är inte särskilt intresserade av objekt som inte kan säljas till nästintill exotiska summor så många hus på landet vill de inte ta i med tång.
  Så jag blir inte särskilt övertygad om att en minoritet av landets befolkning köper upp någon extrabostad för att tjäna pengar på, skapar bostadsbrist. Man får helt enkelt börja acceptera att alla inte kan bo centralt.
   
 6. H
  Moderator · Stockholm · 43 059 inlägg

  hempularen

  Moderator
  Att vissa köper bostäder som de sedan hyr ut, innebär väl knappast att fler blir bostadslösa?

  Därmed inte sagt att jag är specielt förtjust i upplägget. Om andrahandsuthyrning i största allmänhet stoppades hårdare, så skulle fler bostäder vara tillgängliga på "icke andrahandsvillkor". Dvs. fler skulle kunna få egna förstahands hyreskontrakt, fler bostadsrätter skulle komma ut på marknaden, större utbud ger lägre priser, eller iallafall mindre prisökning.

  Spekulationsmarknad på bostäder gör också att vi får större prisras den dag priserna vänder nedåt. Då kommer i princip alla som spekulationsäger en bostad att snabbast möjligt försöka rädda sin vinst och sälja, vilket ger ett ökat utbud på marknaden som kan accelerera ett prisfall. Om man bor i sin bostad så är det väldigt få som väljer att paniksälja om priserna börjar vända nedåt, det ger en lugnare utveckling.
   
 7. G
  Anonym

  gäst

  Anonym
  För att det ska bli en bostadsbubbla behöver svensson börja köpa spekulationsbostäder. Det var det som hände på Irland, i Usa och Holland. Nu står visst Sverige på tur...
   
 8. G
  Anonym

  gäst

  Anonym
  För att det ska bli en bostadsbubbla behöver svensson börja köpa spekulationsbostäder. Det var det som hände på Irland, i Usa och Holland. Nu står visst Sverige på tur...otroligt.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.