Byggahus.se

Stor ombyggnad av hus från 1979

 1. useless
  Självbyggare · Nivå 23
 2. O
  Medlem Nivå 1
  Ser jättebra ut! Någon möjlighet att ge inneboende egen ingång? Alternativt ge er en egen entré när man väl kommit in i hallen?
   
 3. 1
  Medlem Nivå 1
  Det inre sovrummet i suterrängvåningen verkar bara ha ett "källarfönster", inte ett normalstort fönster. Ett sovrum måste ha en alternativ utrymningsväg, så frågan är om man kan ändra fönstret för att möjliggöra utrymning via det.
   
 4. F
  Medlem Nivå 3
  Stämmer det verkligen? Jag har läst på om utrymningsvägar och hittar inte någon sådan regel. Bara att bostaden måste ha två utrymningsvägar och det har vi ju redan. På nedre plan via entrédörr + via garage + fönster, och sedan flera terrassdörrar på övre plan.
   
 5. O
  Medlem Nivå 1
  De flesta villor i två plan har ju inte utrymningsväg från sovrum på övervåningen. För rätt många vuxna skulle ju ha problem att ta sig upp och ur ett traditionellt tvåluftsfönster.
   
 6. B
  Medlem · Nivå 19
  En utrymningsväg kan också vara en väg för räddningstjänsten att ta sig in vid en brand för att rädda någon som håller på att brinna inne och de har nog inga problem med att bryta sönder ett fönster för att ta sig in om det behövs. Så det är normalt att det finns nödutgångar genom fönstren på övre plan.

  Det kan ju vara bra att höra med lokal räddningstjänst vad de anser att kraven är.
   
 7. engs
  Medlem Nivå 7
  Angående ljudisolering, kanske bara jag som är pryd men ha hyresgäster under föräldrasovrummet, är det helt lyckat?
   
 8. O
  Medlem Nivå 1
  De delar ju hall, så lär ju vara rätt intimt ändå med uppvak vid sen hemkomst osv.
   
 9. M
  Medlem · Nivå 8
  Finns det möjlighet att stänga och låsa en dörr så att hyresgästerna inte kan ta sig in i er del av huset? Viktigt av både integritets- och försäkringsskäl. (Det ser ut att finnas en dörr ovanför trappan? Jag skulle spontant helle ha den nedanför trappan för att slippa stå och fippla med nycklar högst upp i trappan, i synnerhet som det sannolikt ofta sker med balanserande av matkassar.)
   
  • Laddar…
 10. 1
  Medlem Nivå 1
  Du verkar ju ta säkerhet vad gäller trappan på allvar, så då trodde jag att du också skulle tycka att din inneboende ska kunna rädda sig ifall det brinner i hallen.
   
 11. O
  Medlem Nivå 1
  Det vore intressant att få en förklaring från TS till detta med säkerhet och trappor. Är detta en stor fara? Antar att kostnaden att göra om trappan uppgår till flera hundra tusen kronor.