Byggahus.se

Stark belysning hos grannen

 1. T
  Medlem · Blekinge · 7 237 inlägg

  Thomas_Blekinge

  Medlem
  Otrolig låg smaknivå på några människor som julpyntar sina hus. Vet dom att det ser ut som billiga bordeller? Fast jag tror att de flesta bordeller har en smakfullare belysning.
   
 2. TheJesper
  Medlem · 139 inlägg

  TheJesper

  Medlem
 3. Snigla
  Maskot · Skåne · 8 720 inlägg

  Snigla

  Maskot
  Har insett att det är lättare att sköta om sitt och lösa problem på sitt håll, än att förlita sig på att andra vill lösa dem åt en :/

  Det är ALLTID värt att försöka prata med dem (grannar, barn djur osv som stör en) men om de inte vill lyssna ja då är det ingen vits att försöka anstränga sig.. då får man lösa problemet

  Vad det innebär beror ju påproblemet..

  När vi hade sådär nära grannarna (vårt förra hus) hade vi både persienner och tunnare gardiner (Skärmar av lite och ingen ser rakt in) man kunde dra för helt PLUS vanliga gardiner :)

  Jag stör mig på gatlampor.. (erkänner dock att jag kan tänka mig att klä in hela huset och alla träd i varmvita ljusslingor..)

  Jag skulle inte direkt fråga grannarna om mina belysningar (varken ute eller inne). Men jag skulle heller inte bli arg om någon kom och försökte prata om saken.. jag skulle försökt kompromissa (rikta om, kanske flytta dem en bit, ha dem släckta en viss tid osv).

  Kompromisser går dock åt två håll. Så jag skulle inte ta ner allt bara för nån klagade.

  Skulle någon komma och muttra och vara sur/arg (vissa väntar så länge innan de vågar säga något.. så att de hinner bli arga innan de kommer för att prata).. skulle jag nog inte känna för att kompromissa lika bra. Då skulle jag känna mig påhoppad (man menar ju själv inget illa när man sätter upp något man själv blir glad av. Och tycker är fint. och kommer nån o gapar argt så blir man ju ”ledsen” och fattar knappt vad som hände).

  Vi gillar alla olika saker och de är olika viktiga för oss.. tyvärr får vi dock inte alltid som vi vill - då får man försöka kompromissa och/eller fixa en lösning på problemet.

  (Vissa föreslår värre lampor osv.. visst det funkar väl - men risken är också att de tar det som en utmaning och allt eskalerar.. )
   
 4. S
  Medlem · Stad · 38 inlägg

  Springhunter

  Medlem
  Nej! Vid juletid är det Last Christmas som gäller
   
 5. Scouten
  Byggveteran · Lund · 766 inlägg

  Scouten

  Byggveteran
  Intressant, min snabbgoogling gav inga träffar, så jag tänkte att det faktiskt aldrig händer, det borde lyckas bli lokaltidningsrubrik åtminstone.
   
  • Laddar…
 6. E
  Medlem · Skåne · 9 553 inlägg

  etompau

  Medlem
  Ja detta låter märkligt. Att en kommun snabbt rycker ut och agerar som en smakdomare, och sedan kräver invånare att byta ut julbelysning mot något annat som faller kommunens handläggare i smaken. Tror det när jag ser det...
   
  • Laddar…
 7. M
  Husägare · Östergötland · 2 215 inlägg

  Magnus E K

  Husägare
  Min före detta granne har bara en väg ut från sin tomt. För att skoja lite gick jag upp en mörk natt, lånade grannens bil, lackerade om den i samma färg som min bil, gömde min egen bil och ställde grannens på gatan så att den blockerade hans utfart. På morgonen vaknade jag av att helljuset sken rakt in i mitt sovrum, trodde jag. I själva verket var det solen och grannen hade ledigt från jobbet den dagen.
   
 8. OlssoniVallby
  Allvetare · Trelleborg · 134 inlägg

  OlssoniVallby

  Allvetare
  Jo tack, jag har också erfarenhet att irriterande ljus. :crysmile: En ”granne” tvärs över en åker har en rejäl strålkastare över sin gårdsplan. Den är 700 meter bort!
  Lyser kanske inte upp vårt hus till dagsljus direkt, men den letar sig in mellan mörkläggningsgardinen och fönsterkarmen, hela vägen fram till min huvudkudde och mina ögon när jag skall sova. :cool: #fårlevameddet

  Tack för din återkoppling på inlägget.(y)
   
 9. P
  Medlem · 2 inlägg

  plomeros

  Medlem
  Kanske lägga upp några kraftiga Led belysningar och rikta dem så grannen får lite ljus och värme?
   
 10. K
  Medlem · 33 inlägg

  Kapsyl

  Medlem
  Aluminiumfolie är bra för att mörklägga och det reflekterar bra också. Dessutom , På 3 meters håll bör mycket av ljuset från belysningen försvinna i det återkastade ljuset så vill hen ha snygga ljuseffekter så får han flytta på slingorna.
   
 11. R
  Medlem · 2 590 inlägg
  Finns enstaka runtom här med.
  En film från grannbyn.
  En annan grannby har en likadan och lite norröver finns en som har extremt mycket med. Vi har en i byn som spökar ut hela sin trädgård och ändrar tema, jul, påsk, vår, sommar höst. De är så illa att det står en enorm adventstake på taket och inomhus har de skruvat upp granen upp och ner i innertaket :O

   
 12. P
  Husägare · 2 667 inlägg

  Pin

  Husägare
  Frågan är vilken kommun och lokalblaska, Grönköping?
   
 13. E.6745
  Medlem · 148 inlägg

  E.6745

  Medlem
  https://www.boverket.se/sv/PBL-kuns.../anmalningsplikt/bygglov-for-ljusanordningar/

  En ljusanordning kan anses bygglovspliktig.
   
 14. M
  Medlem · 7 inlägg

  MikaelOgren

  Medlem
  Fixa lite motljus själv. Gjorde liknande fast med ljud och köpte en gigantisk subwoofer, bra ljud och grannen blev tyst. Helt värt ryggskottet efter att ha burit in den.
   
 15. Hep
  Garagebyggare · Stockholm · 921 inlägg

  Hep

  Garagebyggare
  Gissar att TS tröttnat, men det skulle vara intressant att veta mer om vad snacket med grannen handlade om. Var det om grannen kunde ta ner sin gräsliga julbelysning, eller om de kunde gå med på att bara köra fast ljus på kvällstid för de lampor som är mot grannen.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.