Byggahus.se

skåp på fasad

 1. I
  Medlem Nivå 1
  Min nätägare vill absolut ha elskåpet ute på fasaden.Någon som har tips helst foto på hur detta görs snyggt på ett äldre hus med ny fasad?
   
 2. E
  Medlem · Nivå 23
  Måla in skåpet i husets fasdfärg så sticker det inte ut så mycket.
   
 3. F
  Medlem Nivå 8
  Fälla in går ju alltid men är mer jobb helt klart.
  Detta styr ju även var det gamla sitter idag lite.

  Men sitter din elmätare inne idag så finns det inget krav på att den ska flyttas ut om du inte river väggen som den sitter på eller vill ha den flyttad för då är det nästan uteslutande ett fasadmätarskåp som ska dit.

  Det du isf normalt betalar är elektrikern som drar om matningen mellan fasadmätarskåpet och din elcentral. Allt annat jobb på nätägarens sida brukar vara gratis (de har du ju betalt på din elräkning i alla år så något ska du ha igen ;) )

  Det man kan göra är att motivlacka det eller måla det i lämplig färg. Vet många grannar som har infällda skåp som har målat luckan i samma färg som fasaden. Skåpet ska sitta på angiven höjd och dessutom vara lättåtkomligt så att "bygga in det" är inte att rekommendera.
   
 4. T
  Medlem · Nivå 7
  Det finns ingen möjlighet att sätta ett markmätarskåp på tomten istället? Finns bla. Från garo.
   
 5. H
  Moderator · Nivå 25
  Men i vilket sammanhang är detta? Om du har mätarskåp inomhus idag, så kan inte nätägaren tvinga dig att flytta ut det. Annat än om du ändå vill ha det flyttat.