Byggahus.se

Skadedjuren i huset

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida · 2 397 inlägg

  Redaktionen

  På konsumentens sida
  Nu är det högsäsong för skadedjur i huset. Pälsängrar och mjölbaggar kan finnas året om, annars ligger många insekter i dvala på vintern och börjar vakna till liv först när värmen kommer.


  Du kan läsa artikeln här: Skadedjuren i huset
   
 2. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Gäst

  Sorry, men det finns inte en chans att en mus kommer genom ett 6 mm hål. Jag fångade ett par husmöss i vintras, varav en yngre och därmed ganska liten. Jag hade inte hjärta att släppa ut dem när det var -30 och en halvmeter snö, så jag höll dem i en överbliven råttbur (jag har tamråttor) tills vädret tillät utsläppning. Råttburen hade 10 mm galler, och de hade inte någon chans alls att ta sig ut där heller.

  Jag kan dock rekommendera Grangårdens burfällor med vippbräda, de är otroligt effektiva, och tar mössen/råttorna levande så att man kan släppa ut dem på någon plats i naturen där de inte gör skada. Funkar också utmärkt om man får in sorkar. Beta med majs och ärtor.
   
 3. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Gäst

  Du menar väl Granngården och inte Grangården.
   
 4. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Realisten

  En kommentar till den gamla kommentaren angående mus som inte kommer igenom ett 6 mm hål: Det är naturligvis inte så att en mus kan komma in genom hål som är mindre än deras skalle som ju faktiskt är av ben! Grejen är istället att de får in sina små gulliga tänder i pyttesmå hål och sedan kan gnaga upp ett lagom stort hål (inte särskilt stort ändå) som de kan tränga sig in igenom.
   
 5. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Anonym

  Nja, nu är ni ute och cyklar lite;). Det är faktiskt så att möss och råttor är riktiga specialister på att bryta sig in i hus för att deras skallar är byggda av en bentyp som är flexbar ner till några m.m. Där av är det svårt att stänga ute dessa små gnagare som gärna kommer in och värmer sig på hösten! Jag rekommenderar varmt ?Clas Olssons? mus skrämma som kopplas in i ett vanligt el uttag! Denna maskin ger ifrån sig vibrationer i husets el nätt, i en frekvens så att mössen uppfattar detta störande! Mycket smidigt då man slipper ta hand om efterbörden med råttgift och fällor!
   
 6. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Magnus

  Möss ta sig in genom 6 mm hål, tja, jag håller det inte för otroligt. Jag hade en gång tappat en träslev på golvet i badrummet. Träslev med inpyrd matlukt var tydligen mums för musen som hade tagit sig in genom en stängd dörr, genom det lilla mellanrummet mellan dörr och dörrkarm där den för all del ätit lite på dörren. Mellanrummet kan vara omkring 6-10 mm. Träsleven låg på golvet med tydliga spår av musgnag och även lite musskit omkring.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.