Byggahus.se

Se till att betala RUT- och ROT-fakturorna i tid

 1. Ljus
  Medlem · Nivå 9
  Man kan även tänkta sig att kunden betalar sin hantverkare kontant enligt faktura strax före tolvslaget på nyårsafton. Om sedan hantverkaren låter slanten ligga i kassalådan på kontoret och bokför den först den sista januari så är betalningen fortfarande rotberättigad för 2017. ;) Råkar hantverkaren glömma bort det och plötsligt vakna kallsvettig en natt i slutet på februari och då bokföra så gör det inget bara hen kom ihåg att ansöka om rot före 31 jan.

  Förstår du hur jag tänker :thinking:
   
  • Laddar…
 2. nzsc
  Medlem Nivå 13
  Hur kan då Skatteverket ta reda på om beställaren betalat fakturan innan eller efter årsskiftet? :cool:
   
 3. blackarrow
  Medlem · Nivå 16
  Nu är jag inte egenföretagare, men sker inte momsredovisning månadsvis? Så flytta datum på en fakturabetalning för att maxa sitt ROT i efterhand är väl inte så enkelt.
  Om man(jag) delbetalar 2017 men har anmärkningar både på produkt och arbete och slutbetalar 2018 så blir det krångligt. Skicka med faktaunderlag bara, så får vi se vad vi godkänner, sade skatteverket.
  Kändes lite väl godtyckligt för mig, så jag betalar allt i år. Dessutom skulle det blivit dubbelt administrativt jobb för firman vilket dom först nekade, sen sade, du riskerar att inte få igenom hela rot-avdraget.
   
 4. Ljus
  Medlem · Nivå 9
  Momsredovisning sker utifrån företagets omsättning. Pytteföretag kan ha redovisa en gång per år. En lite större firma en gång per kvartal. Övriga redovisar per månad i efterskott.