Byggahus.se

Så mycket kostar fiberanslutningen

 1. A
  Medlem · 6 680 inlägg
  Nu bor jag i lägenhet, tyckte telia var lite väl dyra med 179kr för EN tv samt 375 för 100/100 det fungerade uruselt med hastighet när jag väl tecknade för internet, efter en vecka var det löst efter lite felskning.
  Skickade ett mail om kompensation och fick till svar att jag var berättigad till det enligt deras allmäna villkor.
  Måste säga att det var inga problem alls ett mail bara så här efteråt kan jag känna att man får lite vad man betalar för.
  Har haft Ownit innan på en annan plats var väldigt nöjda med dem, inga problem alls.

  Priset för internet är en sak det är kostnaden för tv som stör mig mest.
  Men det verkar som efter att ha läst här så är runt 15 000kr det man får betala för att få sin villa ansluten.
   
 2. A
  Medlem · 96 inlägg
  battleangel! Du behöver inte ansluta dig om du inte vill!!!
  Jag ser att många runt vårt hus inte gått med!
  Men jag brukar rekommendera anslutning!

  Sommarstugan ska få fiber till hösten (jag trodde först det var förra hösten) och nu blir det Telia Öppen Fiber.

  Båda fastigheterna har ett totalpris på runt 20000 vill jag minnas för anslutningarna! Och det är totalpris, allt klart inkl en nod i fastigheten! Bara att jacka in!
   
 3. P
  Medlem · 597 inlägg
 4. L
  Medlem · 772 inlägg
  Jag tror att i ditt fall skall du tänka på totalkostnaden. Det verkar som att alternativet för 6900kr tar igen det på din månadskostnad på exempelvis 399kr för 100mbit.
  Jag tror därför ibland att det är svårt att jämföra områden mot varandra eftersom månadskostnaden för samma hastighet varierar kraftigt.
   
  • Laddar…
 5. N
  Medlem · 5 503 inlägg
  Kommunala anslutningar är nästan alltid billigare på grund av flera orsaker.

  Dels har kommunen kankse inte vinstkrav utan ser det som samhällsservice. Dels lägger kommunen kanske lite skattepengar på det och de har kanske mindre overhead-kostnader, framförallt om det är kommunens energibolag som gräver så har de kanske redan ledningsrätter och sånt så det är bara att lägga ner fiberducter i samma diken där de redan har sina kraftkablar.
   
 6. N
  Medlem · 865 inlägg
  Ofta har väl kommunala bolag vinstkrav? Men vinsten går tillbaka till kommunen dvs. kommuninvånarna! Så i princip betalar man till sig själv, lite enkelt.
   
 7. Norlen
  Medlem · 204 inlägg
  Jag har tackat ja till erbjudande från IP-Only. Först skulle de ha runt 20 000 om de skulle gräva och 15 900 om jag grävde själv. Det var det jag tackade ja till.

  Efter ett tag kom ett nytt brev. De erbjöd alla i min stad fiber för priset 17900 om de gräver, samt 13 900 om jag gräver själv.

  Nya priset gällde även oss som redan skickat in avtal, så mitt pris blev till slut 13 900:- :)

  OM det nu blir någon fiber så klart. De har tagit byggbeslut, men det är väl mycket som ska klaffa innan de sätter skopan i marken.