Hej alla experter!
Jag har ett "litet" uteköks-projekt som jag tänkte ta mig för under sommaren. När jag har gått runt och kikat efter material här på gården så hittade jag en gammal marmorskiva som jag tänkte kunde vara häftig att integrera i bänkskivan. Men frågan är om det ens går att använda den? Jag behöver ju först och främst få den kapad och sedan om möjligt behandla den på lämpligt vis. Skivan har stått ute länge och ytan är grov och ser porös ut men är nog inte det i praktiken. Någon som har några bra tips?
Jag har ett "litet" uteköks-projekt som jag tänkte ta mig för under sommaren. När jag har gått runt och kikat efter material här på gården så hittade jag en gammal marmorskiva som jag tänkte kunde vara häftig att integrera i bänkskivan. Men frågan är om det ens går att använda den? Jag behöver ju först och främst få den kapad och sedan om möjligt behandla den på lämpligt vis. Skivan har stått ute länge och ytan är grov och ser porös ut men är nog inte det i praktiken. Någon som har några bra tips?
Marmor är inte lämplig till ett utekök i vårt klimat. Marmor är för poröst och binder för mycket fukt, vilket blir ett problem med frostsprängning som följd. Har du möjlighet att förvara det frostfritt?
Nej det kommer att stå ute exponerat hela tiden, kanske med ett överdrag av något slag.D Deathtrip2000 skrev: