Byggahus.se

Reklamation?

 1. M
  Medlem Nivå 1
  Vi byggde hus 2004 och vi har varit nöjda tills det var dags att lägga golv på övervåningen. Det visade sig att spångolvet (hellimmat) går som i vågor och att det på de värsta ställena diffar på upp till 1 cm. Golvet, ett massivt trägolv, hade vi redan köpt och det klarar väl max 3 mm.

  Vi kontaktade då Trivselhus som vi köpt huset av och efter många telefonssamtal fick vi äntligen ut en representant tillsammans med snickaren som gjort jobbet. Det hade då gått drygt två månader från första kontakten. De tog på sig ansvaret och efter några samtal senare (från oss förstås), visade det sig att snickaren/ byggföretaget skulle ordna underlaget. Trivselhus menade på att snickarna antagligen hade vänt bjälklagsreglarna fel och därför blev nu golvet vågigt.

  Nu har det ytterligare gått en månad och ingen hör av sig, utan vi ringer och tjatar, men inget händer. Vi vill lägga vårt golv nu under julen men står inför ett dilemma:

  -om vi gör det själva kommer de undan och vi får världens merkostnad/ mertid.
  -om vi fortsätter att vänta och ringa händer inget, för vi har inget att sätta emot.

  Vad ska vi göra och hur?
   
 2. S
  Medlem Nivå 8
  förklara att du ska lägga golvet i julhelgen och går inte det så får de lägga massiva golvet åt dig gratis när de är klara med reklamationen.
   
 3. M
  Medlem Nivå 1
  Vi ska reklamera alltså? Hur gör man? Kostar det något?
   
 4. A
  Medlem Nivå 7