Byggahus.se

Problem med nytt Yale doorman

 1. Byggare_Bubbis
  Medlem · 130 inlägg
  Förstår inte hur de här låsen kan vara godkända av försäkringsbolagen med tanke på alla sånna här mysko fel man läser om..
   
 2. E
  Medlem · Skåne · 10 166 inlägg
  Det är väl bara över ett visst lösöresvärde som försäkringsbolaget kan ställa specifika krav på lås och larm.
  Världen är full av gamla och slitna lås som är en bagis att forcera, detta utan krav från försäkringsbolaget att det ska bytas ut.

  Har du inbrott är det du som försäkringstagare som ska göra det troligt att inbrott har skett. Om låset öppnar sig själv blir detta då svårt att göra.
   
 3. E
  Medlem · 11 inlägg

  Empolie

  Medlem
  Krauta anlitade en låssmed som kom ut och bekräftade att det var fel på låshuset. De satte in ett vanligt lås i väntan på reservdel. Det låser dras vi med än... förhoppningsvis får vi nya yale i veckan.
   
 4. es.suhaggyB
  Lösvirkesbyggare · Västmanland · 183 inlägg

  es.suhaggyB

  Lösvirkesbyggare
  Yale doorman är ett riktigt skräplås!
  Monterade ett sådant i dag och har samma problem som TS, dvs att låset är låst ett par tryck på handtaget sen helt plötsligt öppnar det sig. Dessutom tar insidans vred i/kuggar fast när man ska vrida till horisontalläge. Nödöppningsfunktionen utan batteri fungerar inte heller. Ska försöka lämna tillbaka skräpet i morgon och montera ett riktigt lås.
   
  • Laddar…
 5. E
  Medlem · 11 inlägg

  Empolie

  Medlem
  Hej!
  Vi hade också problem med att låset inte vred tillbaka automatiskt. Detta gick att avhjälpa med att korta något inuti låset minns jag.

  En låssmed skickades till oss och vi fick ett Nytt Yale. Fungerar flawless sedan dess. Vill inte vara utan det.
   
 6. FrökenFunkis
  Husägare · Stockholm · 39 inlägg

  FrökenFunkis

  Husägare
  Vi har samma problem. Väldigt olustigt! Strulade på detta sätt i början, funkat bra ett tag men nu efter mycket öppnande och stängande av hantverkare har den buggat ur fullständigt!
   
 7. Tommy H
  Medlem · 1 inlägg

  Tommy H

  Medlem
  Har fel på Yale Doorman när man ska slå in koden. Ibland öppnar dörren ibland inte. Har fabriksåterställt doorman men det har inte hjälpt. Allt lyser och låter men dörren går inte att öppna. Felet började för ungefär 1 månad sen vi har haft detta lås i ett och halvt år. Har ett lås på den andra dörren också men den går vi inte så mycket igenom. Vore bra om någon har ett svar på detta.
   
 8. E
  Medlem · 11 inlägg

  Empolie

  Medlem
  Hej! Det är inte så enkelt som att batteriet behöver bytas?
   
  • Laddar…
 9. E
  Medlem · Skåne · 23 inlägg

  ellina

  Medlem
  Ibland är det "svåra" simpelt, bra tips där !
   
 10. T
  Medlem · 3 inlägg

  Tompalompa00

  Medlem
  Undrar om yale/assa glömt kvalitetskontrollen!?
  Satte in ett Doorman v2 för 2 veckor sedan, fungerade fram tills idag när det inte gick att öppna. Låter som ett flipperspel och sedan som ett larm typ. Fick montera bort skräpet och dit med ett vanligt igen....
  Bra tänkt, fel utfört!
   
 11. E
  Medlem · Skåne · 23 inlägg

  ellina

  Medlem
  Där skall till mycket små justeringar för att få det att fungera felfritt, mitt lås som jag installerade själv fungerade bra i en vecka, sen fungerade det inte, men efter lite justeringar fungerar det kanon nu.
  Lite känsligt kan tyckas, men klart bra nu !
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.