Byggahus.se

Påverka ett NEJ?

 1. F
  Medlem · 41 inlägg

  frokenb

  Medlem
  ÅHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!! :'(

  Vi håller på med planerana för att bygga ut så för ett tag sedan sa en byggherre att första ritningen ej var ekonomisk utbyggnad att det var för mkt skaderisker från snövatten osv. Så vi ändrade allt detta. NU krånglar kommunen som godkänt bygglovet innan för vi ändrat utformningen på taket efter byggherrens råd. Så det verkar inte som att det nya taket går igenom.

  Huset ligger liskom i skogen och stör ingen granne alls.

  Så nu om det inte gå igenom byggs det ut och säljs och byts kommun och det var inte vad jag tänkt.....

  Kan man påverka? Finns det något man kan motivera mer med?
   
 2. H
  Moderator · Stockholm · 43 451 inlägg

  hempularen

  Moderator

  Re: Påverka ett NEJ?

  Det skulle vara lättare att komma med råd om du anger vad kommunen har emot taket?

  Ofta är det ju saker som att höjden blir för hög eller att takvinkeln blir för brant eller liknande.
   
 3. F
  Medlem · 41 inlägg

  frokenb

  Medlem

  Re: Påverka ett NEJ?

  Vi har inte fått det fullständiga utslaget men det han sa i telefon var att det inte passade in. Vi har gått från 2 små vanliga tak till ett enhetligt tak med endast en sluttande sida, lite åt funkishållet kanske man kan beskriva det.

  Huset ligger i närheten av ett stugområde. där runda tak, cirkusvagnar och allmänt konstiga utbyggnader finns. Vårt hus ligger framför ett berg dvs ingen ser bakifrån och ingen kommer någonsin kunna bygga där. Framför är massa åker där det heller inte kommer att byggas pga sankmark. Närmsta granne bygger ut nu och det är ett enda stort glashus.

  Så det finns inget enhetligt innan, ingen i stort sett kommer ju se det sedan, det kommer att smälta in i nuvarande hur eftersom vi gjort fotomantage osv.
   
 4. H
  Moderator · Stockholm · 43 451 inlägg

  hempularen

  Moderator

  Re: Påverka ett NEJ?

  Låter som du redan har ett antal goda argument. Det enda jag kan tillföra är nog att ni försöker hitta liknande tak i närheten ex. bland cirkusvagnar etc, och peka på att er stil inte är så avvikande. Dokumentaera detta.

  Alternativt dokumentera just de stora avvikelserna, om ett område kännetecknas av stor variation, så kan man tom. få problem med att få bygglov för något som är alltför likt omgivningen.

  Lycka till!
   
 5. B
  Medlem · 15 inlägg

  Bindgarnsbyggaren

  Medlem

  Re: Påverka ett NEJ?

  Det är normalt ruppförsbacke för kommunen att avslå bygglovsansökan endast med hänvisning till att det planerade bygget inte passar in (förutsatt att området som du skriver inte är enhetligt och detaljplanen inte förhindrar det av dig planerade bygget). Du bör överklaga kommunens avslag och argumentarera väl utifrån de förhållanden du nämner.
   
 6. F
  Medlem · 41 inlägg

  frokenb

  Medlem

  Re: Påverka ett NEJ?

  Vi kompletterade med foton och inritat kommande bygge med hjälp av datorn. Så de såg hur det såg ut i området och igår fick vi brev om att det var BEVILJAT!! Härligt, nu skall det bara börjas byggas då ;-)
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.