421 857 läst ·
5 466 svar
422k läst
5,5k svar
Odlingshörnan..
Jag är en av de där med minusgrader på nätterna så jag har fått ta in allt för eftermogning. Nu har jag fått det hopplösa problemet att frysboxen är full och jag har typ 20 liter tomater som behöver tas om hand... Samt aubergine, spenat, mangold, rödbetor och annat som också hade behövt åka i frysboxen men den är som sagt full. Gaaah! Hamnade helt klart i ofas i år med frysboxens volym kontra skördmängd. 🙄S sinuslinus skrev:
Buqhini chili blev väldigt god för inläggning och tillbehör till grillat. Sen blev vitlöken väldigt bra skörd. Mkt vatten och gödning var skillnaden mot tidigare år
Nektariner var nytt för i år. Alla kom samtidigt och tog slut snabbt
Nektariner var nytt för i år. Alla kom samtidigt och tog slut snabbt
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Är det inte alltid så.. man ska ju ”inte ha lika mycket i år..” typ 😜🤔😊🌸🍎Dalbotant skrev:
Jag är en av de där med minusgrader på nätterna så jag har fått ta in allt för eftermogning. Nu har jag fått det hopplösa problemet att frysboxen är full och jag har typ 20 liter tomater som behöver tas om hand... Samt aubergine, spenat, mangold, rödbetor och annat som också hade behövt åka i frysboxen men den är som sagt full. Gaaah! Hamnade helt klart i ofas i år med frysboxens volym kontra skördmängd. 🙄
Jo. Hade kass skörd förra året så tog "lite extra" i år. Nu får det som sagt inte plats och det finns få saker som gör mig så sur som att slänga egenodlade grönsaker. 😠
En del går ju att ge till hönsen men det är mycket de inte äter.
Försökt ge bort några kg tomater på jobbet men det förslår ju inte när folk plockar några stycken var bara.
Men, apropå din tidigare fråga om saker som gått bra eller skall undvikas. Frötomten kom något år med frön till en dvärgtomat, kommer inte ihåg sorten nu men åt det mörkare hållet. Den skall jag inte odla igen för varenda frukt är från ihopväxta blommor så de är jätteknöliga att hantera!
En del går ju att ge till hönsen men det är mycket de inte äter.
Försökt ge bort några kg tomater på jobbet men det förslår ju inte när folk plockar några stycken var bara.
Men, apropå din tidigare fråga om saker som gått bra eller skall undvikas. Frötomten kom något år med frön till en dvärgtomat, kommer inte ihåg sorten nu men åt det mörkare hållet. Den skall jag inte odla igen för varenda frukt är från ihopväxta blommor så de är jätteknöliga att hantera!
Vad gör du med frysta tomater? Jag brukar hermetisera överskottet i glasburkar. Används i grytor som vanliga konserverade krossade tomater. Det fungerar bra utan frys. Och rödbetor håller väl hyfsat länge om de bara står en aning svalt.Dalbotant skrev:
Jag är en av de där med minusgrader på nätterna så jag har fått ta in allt för eftermogning. Nu har jag fått det hopplösa problemet att frysboxen är full och jag har typ 20 liter tomater som behöver tas om hand... Samt aubergine, spenat, mangold, rödbetor och annat som också hade behövt åka i frysboxen men den är som sagt full. Gaaah! Hamnade helt klart i ofas i år med frysboxens volym kontra skördmängd. 🙄
Då har den första frosten varit på besök. Skulle väl ha tagit en de vintersquasher som är någorlunda stora. Får se om tagit någon skada av en natt med någon minusgrad.
Tefatsquashen tog det hårt med frost. Bönor och gurkor såg ut att ha klarat dig bättre konstigt nog.
Får väl bli att plocka tomater och gurkor imorgon.
Tefatsquashen tog det hårt med frost. Bönor och gurkor såg ut att ha klarat dig bättre konstigt nog.
Får väl bli att plocka tomater och gurkor imorgon.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
S
sinuslinus
Träskalle
· Östergötlands län
· 5 720 inlägg
sinuslinus
Träskalle
- Östergötlands län
- 5 720 inlägg
Pyntade lite i köket med kvällens skörd.
Har en självsådd solros som trivs i squash/ pumpabädden.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Har en självsådd solros som trivs i squash/ pumpabädden.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
S
sinuslinus
Träskalle
· Östergötlands län
· 5 720 inlägg
sinuslinus
Träskalle
- Östergötlands län
- 5 720 inlägg
Husägare
· Uppsala
· 663 inlägg
Avlånga rödbetor. Jag tycker de är mycket smidigare än runda. Goda och lättare att koka även om de blivit stora.Snigla skrev:
Tänkte göra ett allmänt litet upprop härinne..
TIPS på det bästa ni odlat i år ?
Dvs något som varit extra bra, extra gott.. kul.. eller på något annat sätt varit lite "märkvärdigt".. håller på och reka lite inför nästa års odlingar.. och tänkte kolla lite på fröer framöver
Jag vet ju vad jag gillar, men alltid kul med lite nya sorter.. tankar och åsikter.. (även om ni har något ni INTE vill rekommendera.. så kan ni ju nämna det hehe)
Gurksorter?
Tomater?
Chilisorter?
Hit me.. så att säga(ja, jag har provat mycket.. men det spelar ju ingen roll! Alla kan ha nytta av tipsen även om inte jag nu skulle ha det..)
Ja e tyckte jag var fyndiga (samma med rädisor).. men hade otur när jag satte mina.. rädisorna blev uppätna och rödbetorna vet jag faktiskt inte vad som hände med.. blev inget liksom.. hmm.. (det var ett par år sedan vi odlade ute.. så det var inte i år)Mathildatiger skrev:
(Ska man lägga in .. känns det ju som en perfekt form att skiva liksom
Nu får jag hoppas att inga av mina släktingar smyger omkring här.. för jag tänkte vissa helgens jobb.. dvs små testburkar som ska ges bort i julklappar 
HET (hot).. Sambal oelek
.. och så blev det ytterligare en liten burk med
Tomat och Paprikamarmelad (med chili)
JAPP .. jag är fortfarande etikettnörd haha
HET (hot).. Sambal oelek
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
.. och så blev det ytterligare en liten burk med
Tomat och Paprikamarmelad (med chili)
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
JAPP .. jag är fortfarande etikettnörd haha



