Byggahus.se

Nivåskillnad i samma rum

 1. M
  Medlem · 556 inlägg

  Midas

  Medlem
  Om man ska lägga eklamellgolv i halva rummet och klinker-look-alike laminatgolv i halva rummet så uppstår ju fenomenet att ekgolvet är 15mm men laminatgolvet är 7mm. Bör man lägga något under laminatgolvet så att det blir ca 15mm eller ska man ta att det är lite nivåskillnad?

  Rummet ifråga är hallen. Vill inte ha trägolv direkt inanför dörren och därför satsar vi på laminatgolv. Vill inte heller ha klinker då det är en massa fogar som måste hållas rena.
   
 2. E
  Medlem · 1 240 inlägg

  El_-micke

  Medlem

  Re: Nivåskillnad i samma rum

  jag skulle ha laget en skiva under laminatgolvet så att det blir lika nivå då slipper man en kant o snubbla på+att det blir lättare med golvlisten
  micke
   
 3. L
  Medlem · 376 inlägg

  ledighetskommiten

  Medlem

  Re: Nivåskillnad i samma rum

  Även jag skulle ha lagt en skiva under i ditt fall (eftersom jag inte gillar nivåändringar). Å andra sidan hade jag tagit klinker i stället för laminat eftersom laminat oftast inte mår så bra av en massa fukt och det brukar kunna bli en del blöta skor i en hall.
   
 4. Fasting65
  Medlem · Stockholm, Hägersten · 3 228 inlägg

  Fasting65

  Medlem

  Re: Nivåskillnad i samma rum

  två lager masonite blir ju nästan perfekt.... 3.7 mm tjock är de. Lägg ett par lager lumppapp också så kommer du väl upp i rätt tjocklek. Plywood kan väl också funka men attans vad dyrt det är - och jag vet inte ifall det finns 8 mm tjocka.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.