Byggahus.se

Nibe 1245-8 larm 60 låg lb

 1. Fx01
  Medlem Nivå 1
  Får återkommande larm ”Låg temperatur på köldbärare ut.” Funderar på om man kan fixa själv. Tror jag hittat filtret men är osäker på luftning o avstängning av vattnet, se bilder. Någon som har tips?
   
 2. R
  Medlem · Nivå 5
  Går KB pumpen?
   
 3. J
  Medlem · Nivå 15
  Som Runnis säger går den, men troligtvis är givaren defekt när den visar 72 C har nog gått fukt i den och inget ovanligt, det är rätt filter du hittat, se till att stånga allt vad ventiler heter på köldbärarrören, det kommer att rinna ut en del, en hink under är bra.
   
  • Laddar…
 4. V
  Medlem · Nivå 6
  Förstorar man och tittar noga så står det 7,3 g
  Men -9,7 visar definitivt på ett lågt flöde
  Luft smuts eller defekt c.p
  Kolla filtret . Stor risk att det är det som är felet
  Mvh
   
 5. R134a
  Husägare Nivå 3
  gå in i läge tvångsstyrning under servicemenyn och aktivera endast KB pumpen, så hör du om det susar i rören,
   
 6. Fx01
  Medlem Nivå 1
  Tack för alla svar. En servicetekniker var här o luftade systemet, allt fungerade utmärkt i 6 dagar, men samma larm kommer igen. Kan man inte få den att gå igång på elpatron automatiskt när larmet går så man slipper överraskning med kall inomhustemperatur o kallt i kranar?
   
 7. V
  Medlem · Nivå 7
  Har för mig att vid kb larm så ska elpatron gå in å värma elementen men inte vv för att husägare ska reagera att nåt är fel. Verkar som att expkärl är på lågpunkt och rör går upp mot tak som då blir högpunkt där luft kan samlas. Vi brukar sätta ett tryckexp. kärl och en genomströmmningsluftare då vi inte kan ha det medföljade expkärl på högsta punkt
   
 8. tommib
  Husägare · Nivå 23
  Jo, absolut. När den övergår i larmdrift så kan du konfigurera den för att värma huset men inte varmvatten.

  För att kolla vad du har för inställning så håller du in bakåtknappen i 7 sekunder. Då dyker en extra meny upp som heter Service. Där går du in under driftinställningar -> larmåtgärder (meny 5.1.4). Där ska du kunna se hur det är inställt nu och ändra till att pumpen bara blockerar varmvatten. Detta är också fabriksinställningen så det är konstigt och riskabelt om din installatör har ändrat det.
   
  • Laddar…
 9. R134a
  Husägare Nivå 3
  tryck bakåtpilen ca 7 sek, gå sen i driftinställningar (5.1) sen ner till (5.18) driftläge köldbärarpump, och välj 10 dagar kontinuerlig, så går den konstant 10 dagar, sen går den tillbaka till intermittent drift.
  När pumpen gått någon timme, vrider du försiktigt på säkerhetsventilen på köldbärarkärlet, så luft kommer ut, och så låter du den gå igen.
   
  Redigerat 9 mar 06:19
larm nibe