Lyfta tak

8k läst  2 svar

 1. M
  Medlem Nivå 1
  Vi har precis kommit på att vår villa kommer att bli för liten när nästa barn skall till att komma. Vi har därför funderat på tillbyggnad... uppåt. Ett alternativ som vi tittat på är att man helt enkelt gör ett taklyft och får i stort sätt en hel våning till. Men vi har helt enkelt konstaterat att det blir för stort och för dyrt. I dagsläget ligger funderingarna på att bara lyfta delar av taket. Bi fogare därför bilder på hur jag skissat och hoppas jag kan få några bra tips. Det vi vill få platts med är Badrum, Arbetsrum, TVrum och ett mindre förråd.
  MVH Johan
   
 2. Faidros
  Medlem Nivå 10
  Det ser lite komplicerat ut. Och själva takytan blir ju faktiskt större än om du bygger en hel våning. Kanske du kan spara pengar genom att minska lite på höjden i stället?
   
 3. M
  Medlem Nivå 1
  Ja det är möjligt. Jag har dock en fundering om man kan behålla det befintliga taket där jag inte lyfter. Genom att lyfta hela måste jag såga bort alla takstolar. JAg spekulerade i att detta skulle bli dyrare.. Måtten som anges i den andra bilden utgår jag från den maxiamal bygghöjden enligt detaljplanen. JAg skall givet vis kolla upp alla alternativ..
  Tack för dit svar
  Johan
   

Hej där! Skaffa ett konto gratis så kan du också ställa frågor i forumet. :love: