Lossa montagelim?

845 läst  3 svar

 1. Loner
  Medlem Nivå 6
  Hej!

  Jag har en skjutdörrsgarderob där golv-skenan är limmad mot golvet, som jag nu skall byta.

  Tips på hur jag får loss aluminium skenan från golvet, såga med fiskelina känns ju som ett evighets göra?

  /L
   
 2. Alfredo
  Besserwisser · Nivå 15
  Antar att du vill behålla skenan hel men struntar i golvet, eller? Kanske det skulle funka att såga med en multimaster (eller Bosch/annan kopia) i limfogen och/eller överkanten på golvet. Eller såga ut ett paket med skena och "golvbit" för att därefter "klyva" bort så mycket av golvbiten som möjligt med cirkelsåg och därefter slipa/skrapa/hyvla bort resten.
   
 3. Loner
  Medlem Nivå 6
  Precis, golvet (laminat) skiter jag i. Skall kolla om en multimaster har tunnt nog blad för att komma in mellan golv och list.
  Annars var jag inne på som du skriver, klyva loss ett paket och sen stämma bort golvet eller så. men det är ett himla jobb.. men multimaster var ett bra tips, skall kolla!
   
 4. Alfredo
  Besserwisser · Nivå 15
  Kanske skulle funka med en riktigt tunn (japan)såg och handjaga. Har även för mig att det har funnits en variant av "fältmässig" trådsåg, en form av vass, taggig vire med två ringar i änden. Har ingen aning om de är bra men borde kunna bita bättre än fisklina i varje fall. Hittade en variant här (första google träffen, vet inget om den).

  En annan variant kanske skull kunna vara att såg loss "paketet" och lägga det i blöt några dar. Aldrig provat (dvs sluppit vattenskador d^_^b) men med lite tur kanske laminatet blöts upp så pass att det blir lätt (lättare) att "skrap/tälja/lipa" bort.
   

Hej där! Skaffa ett konto gratis så kan du också ställa frågor i forumet. :love: